Flirttailu kuntoon – näillä vinkeillä flirtti onnistuu

Flirttailu vinkkejä

Eikö flirttailu tule sinulta aivan yhtä luonnostaan kuin George Clooneylla tai Scarlett Johanssonilla? Ei hätää. Tässä koostamamme flirttailuopas, jonka avulla saatat olla pienen askeleen lähempänä sen ihastuksesi hurmaamista.

Flirtillä ei toki aina ole tavoitteena toisen ihmisen ”iskeminen”, vaan se voi olla ihan viatonta hymyä tai jutustelua. Joiltakin tämä tulee luonnostaan, toisille se on puolestaan tuskastuttavan vaikeaa.

Tässä artikkelissa pohdimme sen ensimmäisen signaalin lähettämistä jollekin mielenkiintoiselle miehelle tai naiselle – ihan vain katseen ja hymyn muodossa.

Yksi varoituksen sananen heti kärkeen: ei kannata yrittää kopioida jotain elokuvissa nähtyjä eleitä, vaan autenttisuus on valttia.

Flirttailu miehelle

Oletko nainen ja mietit kuinka flirttailla miehelle? Jos tarkoituksenasi on näyttää miehelle, että olet kiinnostunut hänestä, on kaava melko yksinkertainen.

Amerikasta1 tulevat nimittäin seuraavat 5 käskyä, joilla nainen voi osoittaa kiinnostuksensa miestä kohtaan:

  1. Lukitse katsekontakti useammaksi sekunniksi, sitten käänny pois
  2. Hymyile ja ole olevinaan onnellisen näköinen
  3. Matki, eli peilaa flirttailun kohteen ruumiinkieltä
  4. Näytä niskaasi
  5. Käytä punaista huulipunaa

Oletko sitä koulukuntaa, joka ajattelee, että miehen pitää tehdä keskustelun avaus? Yllä oleva kaava, tai ainakin katse + hymy, on siihen hyvä signaali. Mies vaatii usein tällaisen selkeän merkin, että hän uskaltaa mennä juttelemaan ventovieraalle naiselle.

Lue myös: 6 merkkiä, jotka paljastavat onko hän kiinnostunut sinusta

Mies, näin flirttailet naiselle

Kuinka flirttailla naiselle ilman, että vaikuttaa painostavalta, tai että pelästyttää hänet sillä klassisella peura ajovaloissa –katseella?

Yritä siis näyttää ystävälliseltä ja rauhalliselta kun asetat katseesi naisen silmiin (ei muihin ruumiinosiin).

Yritä hymyillä autenttisesti – siten, että myös silmäsi hymyilevät. Tiedäthän eron? Kun naurat oikeasti ja kasvosi menee luonnollisen iloiseen tilaan, silloin myös silmäsi hymyilevät. Mikäli silmät ovat kuin peuran katse ajovaloissa, mutta suu on keinotekoisesti väännetty hymyyn, ei flirtin lopputulos todennäköisesti ole menestyksekäs. Pyri vain rentouteen ja luonnollisuuteen, niin hyvä tulee.

Lue myös: 5 vinkkiä seuranhakuun netissä

Flirtti työpaikalla

Oletko ihastunut työkaveriisi tai opiskelutoveriisi? Työpaikkaromanssit syttyvät varsin herkästi. Keskivertokansalainen kun viettää työpaikallaan kolmasosan päivästään, niin siihen mahtuu usein sosiaalista kanssakäymistä ja jopa flirttiä työyhteisön jäsenten keskuudessa.

Viatonta flirttiä saattaa esiintyä työyhteisössä, mutta mitäs sitten, kun olet oikeasti kiinnostunut siitä tietystä miehestä tai naisesta? Työpaikalla ei kannata aivan yhtä suoraviivaisesti lähteä iskemään naista tai miestä kuin esimerkiksi yöelämässä.

Jos olet kiinnostunut jostain tuntemattomasta ihmisestä työpaikallasi, niin aloita ihan vain hymyllä ja tervehtimisellä. Työpaikalla on myös helppo keksiä työasioihin liittyvä tekosyy, jonka avulla voit mennä juttelemaan hänelle.

Flirttailu parisuhteessa

Miten on flirttailun laita parisuhteessa – suhteen ulkopuolisten kanssa? Kuvittele käveleväsi kaupungilla kumppanisi kanssa ja siinä ohella flirttailevasi ohikulkijoiden tai samassa ravintolassa istuvien kanssa. Ei kovin kunnioittavaa kumppania kohtaan, vai kuinka?

Joidenkin psykologien ja parisuhde-experttien mukaan hienovarainen flirttailu parisuhteen ulkopuolisen henkilön kanssa on aivan OK, kun esimerkiksi oma kumppani ei ole läsnä.

Romanttis- tai jopa eroottissävyinen flirttailu voi olla erittäin loukkaavaa omaa kumppania kohtaan, joten sellaista emme suosittele, mikäli tavoitteenasi on ylläpitää vakavaa parisuhdetta, jossa molemmat osapuolet kunnioittavat toisiaan.

Oman kumppanin kanssa tosin saa ja kannattaa flirttailla. Älä siis menetä leikkisyyttä ja parisuhteen kipinää.

Sen lisäksi, että voit lukea nämä 10 vinkkiä romanssin ylläpitoon, voitte harrastaa myös flirttailua ihan perus arkielämässä:

  • Vaihtakaa romanttisia katseita esimerkiksi ostoksilla ollessa. Ei siis sitä ”käy hakemassa maksalaatikkoa” –katsetta, vaan se ”sinä olet kaikkien näiden vuosien jälkeen yhä se kaunein/komein/ihanin” –katse.
  • Yksinkertaisia ja spontaaneja kohteliaisuuksia mitä tavallisimmissa tilanteissa

Pieni flirtti on parisuhteessakin paikallaan, jotta suhde pysyy romanttisena, eikä se ajaudu vain kämppäkaverisuhteeseen, jossa suoritetaan asioita yhdessä.

Yhteenveto

Oman kiinnostuksen toista ihmistä kohtaan ei siis vaadi mitään temppuja tai imeliä lausahduksia. Flirttailu on lyhyesti tiivistettynä rentoa käytöstä, ystävällisiä katseita ja hymyjä.

Mikäli vieraille ihmisille hymyily ei meinaa irrota sinulta luonnostaan, ala harjoittelemaan tätä taitoa vaikkapa seuraavan kerran tervehtiessäsi ruokakaupan kassan työntekijää. Eli ei mitään romanttissävyistä flirttiä, vaan ihan vain ystävällistä hymyilyä. Tarpeeksi vain toistoja, niin pian flirttikin tulee tarpeen tullen kuin itsestään.

Lähteet

1 https://www.psychologytoday.com/blog/valley-girl-brain/201203/how-flirt-without-it-seeming-youre-flirting

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole