Array

Kasvissyöjä vs. lihansyöjä – sinkut vastaavat | Eliittikumppani

Ruokavalion merkitys parisuhteeseen? Kasvis- ja lihansyöjät kertovat

Kasvisruoka ja parisuhde

Miten ruokavalio vaikuttaa parisuhteeseen tai ylipäätään sen syntymiseen? Me selvittelimme asiaa näin maailman kasvisruokapäivän kynnyksellä.

Monella on tänä päivänä omat vahvat mielipiteensä siitä, mitä ruokaa suuhun laitetaan. Yhä useampi noudattaa kasvis- tai jopa vegaaniruokavaliota, joten miten lihasta kieltäytyjät ja sitä syövät tulevat toimeen sinkkumarkkinoilla?

Teimme täällä Eliittikumppanin toimituksessa näin Maailman kasvisruokapäivän (1.10.) kunniaksi tutkimuksen lihaa syövien ja sitä syömättömien sinkkujemme asenteista toisiaan kohtaan.

Lihaa syövät sinkut suhtautuvat kasvissyöjiin näin

Kyselyyn vastanneet lihansyöjät olivat varsin kasvissyöjäystävällisiä – kunhan vain heitä ei laiteta selkä seinää vasten ja vaadita lihansyönnin lopettamista. Mikäli kasvissyöjä toteaisi ”se on joko minä tai liha!”, 65 % lihaa syövistä mieluummin päättäisi parisuhteen siltä seisomalta.

Mutta nätimmällä käytöksellä lihansyöjät olivat erittäinkin myönteisesti kasvissyöjiin suhtautuvia. Itse asiassa paljastui, että Suomessa on Euroopan toiseksi kasvissyöjäystävällisimmät sinkut! Teimme saman kyselyn muilla eurooppalaisilla sisarsivustoillamme ja tulokset näet tästä infograafista:

Kasvissyöjäsinkun Eurooppa

31 % suomalaisista sinkuista deittailisi siis mieluummin kasvissyöjää kuin lihansyöjää:

Kysyimme myös millä kolmella sanalla lihansyöjät kuvailisivat kasvissyöjiä – yleisimmät sanat olivat terve, kurinalainen ja älykäs.

Lihansyöjät olivat myös empaattisia, 18 % vastasi, että vaikeinta kumppanin kasvisruokavaliossa olisi se, että he ”joutuisivat” syömään lihaa hänen edessään.

Jotkut ovat edelleen ehdottomampia asian suhteen. Kysyttäessä miksi he eivät haluaisi deittailla kasvissyöjää, 16 % epäilivät kasvissyöjän käännyttävän heidät kasvissyöntiin. Isoimmat syyt olivat kasvissyöjän tarpeet omille ruoille juhlissa tai illallisilla sekä yksinkertaisesti se, että he tykkäävät kokkailla ja maistella samoja ruokia kumppaninsa kanssa.

Lue myös: Mihin treffeille? 21 ideaa treffipaikaksi!

Kasvissyöjäsinkut suhtautuvat lihan syöjiin näin

Kasvissyöjien asenteet lihansyöjiä kohtaan olivat puolestaan hieman nuivempia – he kuvailivat lihaa syöviä jääräpäisiksi, itsekkäiksi ja ärsyttäviksi.
Kasvisruokavaliota noudattavat sinkkumme vastasivat seuraa:

Jos alkaisit parisuhteeseen lihaa syövän miehen tai naisen kanssa, yrittäisitkö käännyttää hänet kasvissyöjäksi?

  • En, hän tekee omat päätöksensä (48 %)
  • Olisi kiva, jos hän voisi harkita lihansyönnin vähentämistä (45 %)
  • Kyllä! On tärkeää, että jaamme samat arvot (7 %)

Jotkut siis ovat vaativia asian suhteen. Toki on ymmärrettävää, että jotkut kasvissyöjät yksinkertaisesti näkevät kuolleen eläimen toisen lautasella sen sijaan, että kokisivat sen ruokana.

Suurin osa kasvissyöjistä oli kuitenkin valmiita parisuhteeseen lihansyöjän kanssa (95 %).

Lue myös: 10 merkkiä, että olet vain laastarisuhteessa

Onko ruokavaliolla merkitystä parisuhteen onnellisuuden kannalta?

Eliittikumppanin psykologi, Salama Marine toteaa, että ”yhteinen illallinen kahden kesken on yksi intiimimpiä asioita parisuhteessa – ainakin vaatteet päällä suoritetuista aktiviteeteista”. Hän jatkaa:

”Uudelle parisuhteelle on iso askel, kun voidaan istua katsekontaktissa vastakkain illallispöydässä. Koska yhdessä syöminen on tärkeä osa onnellista parisuhdetta, on tärkeää, että pariskunnalla löytyy sopu ja ymmärrys toisten syömistottumuksista.”

Ovatko ruokailutottumukset aiheuttaneet haasteita tai ongelmia sinun parisuhteissasi? Kommentoi alle!

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole