8 merkkiä, jotka paljastavat, että mies rakastaa sinua

Mies rakastaa

Suomalainen mies ei puhu, eikä pussaa käy vanha sanonta. Tällä siis mitä ilmeisimmin viitataan yleisesti sanottuna rakkauden ja romantiikan näyttämiseen parisuhteessa.

Mainittakoon ensi alkuun, että kaikki miehet eivät toki ole tällaisia, mutta stereotypioissa on monesti myös totuutta.

Itse asiassa – jos viitataan tekemäämme Euroopanlaajuiseen tutkimukseen, suomalaiset ovat vähemmän romanttisia kuin esimerkiksi ranskalaiset tai ruotsalaiset.

Mutta, se ei tietenkään tarkoita, etteikö suomalainen mies osaisi rakastaa. Miten mies osoittaa tunteensa? Mistä tietää, rakastaako mies?

Keräsimme 8 tilannetta tai elettä (osa tietty pilke silmäkulmassa), jotka paljastavat sen, että mies oikeasti rakastaa sinua – sanomatta niitä maagisia “minä rakastan sinua” -sanoja:

1. Hän lähtee kanssasi Ikeaan

Saatko miehesi mukaan Ikeaan tai muuhun paikkakuntasi huonekaluliikkeeseen? Siis muulloinkin, kun häntä tarvitaan kantamaan tavaraa, tai peräkärryn operoimiseen?

Mikään ei kerro miehen rakkaudesta yhtä paljoa kuin vapaaehtoinen huonekaluostoksille lähtö.

2. Hän lähettää viestin tai soittaa ihan muuten vain

Saitko häneltä jonkin hauskan viestin tai ihan vain hyvänpäiväntoivotuksen, täysin spontaanisti? Tämä on hyvä merkki – hän siis ajattelee sinua myös esimerkiksi töissä ollessaan.

Mikäli hän lähettää vain ”tuo kaupasta maksalaatikkoa” –henkisiä viestejä, niin sitten tilanne saattaisi kaivata hieman lisäromantiikkaa (kannattaa jakaa tämä artikkeli hänelle pienenä vinkkinä).

Lue myös: 5 vinkkiä onnelliseen avioliittoon

3. Hän laittaa sinulle ruokaa

Saavut kotiin pitkän työpäivän tai uuvuttavan reissun jälkeen ja mies on valmistellut sinulle ruokaa. Hän selkeästi omaa empatiakykyä ja osaa tehdä olosi mukavaksi. Pidä tästä miehestä kiinni – pyyteettömien palvelusten tekeminen toiselle on vahva merkki rakkaudesta.

4. Hän taipuu periaatteistaan sinun takiasi

Haluaako miehesi normaalisti lähteä ainoastaan rantalomalle aurinkokohteisiin? Jos mies joustaa periaatteistaan ja lähtee kanssasi myös sinne Roomaan kaupunkilomalle, hän selkeästi rakastaa sinua.

5. Hän tukee sinua, tapahtui mitä tahansa

Välillä elämässä tapahtuu meillä kaikilla jotain ikävää – oli kyseessä sitten terveysongelmat, työpaikan yt-neuvottelut tai muut vastaavat haasteet. Tosiongelmien tullen parisuhteen vahvuus punnitaan. Rakastava mies pysyy rinnallasi ja on niin henkisesti kuin fyysisestikin läsnä näinä vaikeina aikoina.

6. Hän tarjoutuu lapsen- ja kodinhoitajaksi, jotta sinä voit tehdä omia juttujasi

Joskus pieni irtiotto arjesta tekee meille kaikille hyvää. Kehottaako miehesi sinua lähtemään kylpylälomalle tai mökkiviikonloppua viettämään ystäviesi kanssa? Ja hän tarjoutuu hoitamaan mahdolliset lapset ja kodinhoidon sillä välin.

Kun mies rakastaa, hän on valmis ottamaan ylimääräistä vastuuta, jotta sinä pääset hetkeksi arjesta irti.

7. Hän muistaa sinua vuosipäivänä ja osoittaa kiitollisuutta

Parisuhde toki arkistuu jossain määrin vuosien saatossa, mutta rakastava mies osaa pitää romantiikkaa yllä. Osoittaako miehesi kiitollisuutta parisuhdettanne ja sinua kohtaan – erityisesti vuosipäivänänne? Rakastava mies ei pidä sinua itsestäänselvyytenä ja osaa kunnioittaa sekä sinua että suhdettanne.

8. Hän lähtee kanssasi tanssikurssille tai oopperaan

Eräs suomalainen, entinen keihäänheittäjä ei ollut aktiivivuosinaan kovin innokas oopperafani, mutta onko sinun miehesi valmis menemään omalle epämukavuusalueelleen ja kokeilemaan eri asioita?

Jos mies lähtee kanssasi tanssikurssille tai oopperaan, hän rakastaa sinua enemmän kuin mitään muuta maailmassa.

Lue myös: 21 treffi-ideaa – myös pariskunnille

Mies voi siis osoittaa rakkauttaan monilla eri tavoilla. Tosin niiden maagisten kolmen sanan sanominen aika-ajoin ei sekään ole pahitteeksi.

Jos nyökkäsit mielessäsi suurimpaan osaan näistä kohdista, jaa artikkeli alla olevasta napista. Mikäli miehesi ei toteuta näitä eleitä, sitä suuremmalla syyllä artikkelia jakoon, niin saamme suomalaiseen mieheen lisää romantiikkaa.

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole