Uranainen ja deittailu – näin onnistut

Uranainen

Miten uranainen löytää itselleen sopivan miehen? Entä mitä ajattelee mies, mikäli nainen tienaa tai menestyy urallaan paremmin? Muun muassa näitä asioita pohditaan tässä artikkelissa.

Tänä päivänä perinteiset sukupuoliroolit eivät ole yhtä vahvoja kuin ennen vanhaan. Naisten määrä yritysten johdoissa kasvaa sekä työura on monelle naiselle tärkeämpää kuin pelkäksi kotiäidiksi jääminen.

Monella niin sanotulla uranaisella saattaa olla tilanne, jossa arjen täyttää mielenkiintoinen työ, harrastukset ja vilkas sosiaalinen elämä. Yhtäkkiä onkin 30+ ikävuotta mittarissa ja huomataan ”kaikkien muiden” olevan jo parisuhteissa ja naimisissa. Monella tulee tässä vaiheessa tunne, että nyt pitäisi asettua aloilleen ja löytää se unelmien kumppani.

Pohditaan siis sitä, miten uranainen löytää juuri itselleen sopivan miehen.

Uranaiselle sopivan kumppanin ominaisuudet

Naiset ovat yhä korkeammissa ja vaativammissa tehtävissä työelämässä, mutta ovatko tätä omaksuneet vielä kaikki miehet? Ottaako miehen egon päälle, mikäli nainen on urallaan niin sanotusti menestyneempi ja tienaa paremmin?

Erään Iltasanomien tekemän pikagallupin1 mukaan noin joka neljäs mies ei hyväksy, että nainen tienaa enemmän kuin mies. Onko tämä sitten jokin primitiivinen miehen reaktio entisajoilta, jolloin mies oli se resurssien, eli metsästyssaaliin ja myöhemmin rahan tuoja perheeseen? Ken tietää.

Joissakin tapauksissa myös hyvin tienaava nainen haluaa miehen tienaavan vieläkin enemmän.

Unohdetaan kuitenkin raha hetkeksi ja keskitytään siihen kenties tärkeimpään asiaan, joka parisuhteen osapuolten tulisi jakaa; samanlaisiin arvoihin.

Monet tutkimukset2, 3 tukevat väitettä, että miehen ja naisen pitäisi olla samanlaisia, mikäli suhteen halutaan olevan hyvä ja kestävä. Tarkoittaen esimerkiksi:

  • Samanlainen suhtautuminen työhön ja uraan
  • Samanlaiset rahankäyttötottumukset
  • Samanlaiset asenteet sukupuolten rooleista (nainen ei välttämättä jää kotiin, vaan palaa työelämään mahdollisten lasten saamisen jälkeen)

Nämä ovat mielestämme niitä kestävämpiä perustuksia parisuhteelle kuin se, että tienaako toinen tonnin tai kaksi vähemmän tai enemmän kuukaudessa.

Eli mikäli nainen on uraohjus ja nauttii työstään, myös miehen olisi hyvä omata jokin työhön tai harrastukseen liittyvä intohimo. Kun uranainen menestyy työpaikalla, eikä mies osaa nauttia hänen menestyksestään ja on jopa kateellinen, niin ongelmiahan siitä syntyy ennen pitkää.

Suosittelemme vahvasti tarkastelemaan sen kumppaniehdokkaan suhtautumista työhön ja uraan, jotta vältyt pettymyksiltä pidemmällä tähtäimellä.

Uranainen ja seuranhaku

Mikäli työelämästä tai baarireissuilta kumppania ei ole löytynyt, et varmaankaan ylläty seuraavasta ehdotuksesta:

Nettideittailu on kenties se tehokkain tapa hakea seuraa kiireiselle ja kenties hieman vaativammalle, uranaiselle. Seuranhakua voi harrastaa mukavasti älypuhelimen ruudulta sohvalla rentoutuen tai vaikkapa junassa tai autossa (matkustajana) istuen – milloin ikinä itselle sopii.

Eliittikumppanissa n. 70 % jäsenistä ovat korkeasti koulutettuja sekä persoonallisuustestimme valikoi juuri kullekin sinkulle sopivia kumppaniehdokkaita. Liity mukaan alla olevasta bannerista tai lue nämä 5 syytä hakea seuraa Eliittikumppanista, jos et vielä vakuuttunut.

Rekisteröidy

Lähteet

1 http://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-2000000661229.html

2 http://www.hs.fi/elama/a1431914503869

3 https://www.eliittikumppani.fi/neuvonta/suhteet/onnellinen-avioliitto

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole