Parisuhde ilman seksiä? Ei ikinä!

Parisuhde ilman seksiä

Perinteisesti on ajateltu, että miehet pitävät seksielämää parisuhteessa tärkeänä ja että juuri he odottaisivat uudessa parisuhteessa seksielämän alkamista, kuin kuuta nousevaa. ELIITTIKUMPPANIn sisarsivuston teettämän tutkimuksen mukaan naiset ovatkin yllättäen kärsimättömämpiä asian suhteen, kun taas valtaosa miehistä antaisi parisuhteen toiselle osapuolelle aikaa niin kauan kuin vain tarvitsee!

Ehdoton enemmistö vastaajista ei voisi olla parisuhteessa, jossa ei ole seksiä. 27% miehistä tekisi myönnytyksen, mikäli he saisivat etsiä suhteen ulkopuolelta seksiseuraa. Vain 12% naisista tuumaisi samoin. Kuitenkin enemmistö jälleen myönsi, että heillä on joskus ollut parisuhde, jossa ei ole ollut seksiä. Näin vastanneista valtaosa oli jäänyt suhteeseen yli vuodeksi! Emme siis toivo seksitöntä parisuhdetta – päinvastoin, mutta löydämme itsemme sellaisesta varsin usein.

Seksittömässä parisuhteessa olleista noin puolet sekä miehistä, että naisista olivat kituuttaneet yli vuoden. 74% naisvastaajista ja 86% miesvastaajista peräänkuuluttivat silti säännöllisen seksin tärkeyttä. Ihannemäärä olisi enemmistön mukaan useita kertoja viikossa. 94% miehistä toivoi seksiä vähintään kerran viikossa tai enemmän. Naisissa lukema oli noin 90 %.

Suurimman osan mielestä seksuaalisten halujen määrä ei monien yhdessä vietettyjen vuosien jälkeen laske. Yksiavioisuus on arvossaan, sillä vaikka parisuhde olisi seksitön 82% ei sallisi seksiä haettavan parisuhteen ulkopuoleltakaan.

Uudessa parisuhteessa koko vastaajamäärästä suurin osa antaisi kumppanilleen aikaa seksielämän aloittamiseen niin kauan kuin hän tahtoo. Jos katsotaan miesten ja naisten prosenttilukemia erikseen, naiset ovat enemmän kiireessä seksielämän aloittamisen suhteen. 9 prosenttia tutkimukseen osallistuneista ei odottaisi lainkaan, vaan haluaisi seksielämän alkavan heti.

Tutkimukseen vastanneista 41 % oli miehiä ja 59% naisia.

Tietoa kirjoittajasta: EliittiKumppanin verkkotoimitus

EliittiKumppanin verkkotoimituksen tiimi kirjoittaa ajankohtaisia artikkeleita nettideittailusta, sinkkuelämästä ja parisuhteista.

Katso lisää artikkeleita EliittiKumppanin verkkotoimitus