Sinkut, lompakon paksuus ja liikunta, onko niillä yhteys?


– Lenkkipolulla viuhtoo kuitenkin niin tienarin mono kuin toimitusjohtajan trenditossukin

Kumppaninhakupalvelu ELIITTIKUMPPANIn tuoreessa tutkimuksessa selvitettiin onko tuloeroilla vaikutusta sinkkujen liikuntatottumuksiin tai suosikkilajeihin. Yllättävää tai ei, tuloluokkien vaikutus näkyy sekä lajivalinnoissa että siinä kuinka liikunnallisena sinkut itsensä näkevät.

Mitä suuremmat tulot, sitä suuremmat ovat myös luulot. Suurituloisimmat sinkut pitävät itseään liikunnallisempina kuin keski- ja pienituloiset, vaikka sinkut tuloeroista riippumatta harrastivatkin lähes saman verran liikuntaa viikottain.

Mikä siis saa suomalaiset sinkut ylös, ulos ja lenkille? Tuloeroista huolimatta tärkeimmät syyt liikunnan harrastamiseen olivat pitkälti samat:

1. Terveydentilan ylläpitäminen tai parantaminen
2. Kunnon kohottaminen
3. Rentoutuminen

Tulotaso korreloi kuitenkin siinä, kuka liikkuu pääasiallisesti vain ulkonäön vuoksi. Jopa yli 20 % korkeatuloisista rehkii ulkomuodon puolesta, kun taas pienituloisista ainoastaan 4 %. Suurempituloisille yhteiset liikuntaharrastukset kumppanin kanssa olivat myös huomattavasti tärkeämpiä.

Eri tuloluokat näkyvät myös sinkkujen lajivalinnoissa.

Suosituimmaksi lajiksi nousi perinteinen kestosuosikki kävely. Jopa 77 % pienituloisista, 75 % keskituloisista sekä 62 % suurituloisista harrastaa kävelyä. Vauhti kuitenkin näyttää olevan sitä nopeampi mitä parempi ansiotaso: korkeatuloisista jopa 51 % juoksee säännöllisesti, mutta pienituloisista vain 14 %. Sama näkyy golfin harrastajissa; lähes joka neljäs suurituloinen golfaa, kun taas keski- ja pienituloisista yhteensä vain 12 %.

Myös koko kansan lajina pidetty hiihto vaikuttaa olevan lähinnä suurempien tuloluokkien harrastus. Lähes puolet suurituloisista harrastaa hiihtoa, kun taas pienituloisista vain 9 %. Perinteikkään kansallislajimme suosio on kuitenkin vahva myös keskituloisten joukossa (39 %).

Liikunnan määrällä lompakon paksuuten verrattuna ei kuitenkaan nähty olevan yhteyttä. Tärkeintä ei olekaan se mitä lajia harrastetaan tai minkälaisilla motiiveilla vaan se, että liikutaan – ja suomalaiset sinkuthan liikkuvat.

Tietoa kirjoittajasta: EliittiKumppanin verkkotoimitus

EliittiKumppanin verkkotoimituksen tiimi kirjoittaa ajankohtaisia artikkeleita nettideittailusta, sinkkuelämästä ja parisuhteista.

Katso lisää artikkeleita EliittiKumppanin verkkotoimitus