Yksinhuoltajalle parisuhde – kokeile nettiä!

Yksinhuoltajan deitti

Deittailu sinkkuvanhempana epäilemättä tuo uudenlaisia haasteita sopivan kumppanin löytämiseen. Enää ei riitäkään kumppani, joka todella täyttää juuri sinun odotuksesi, vaan uuden tulokkaan on myös sopeuduttava elämäntilanteeseesi. Yksinhuoltaja on lisäksi usein liikkeellä lapsen kanssa, ja harvoina vapaina hetkinä on paljon muutakin tekemistä kuin tutustua potentiaalisiin kumppaniehdokkaisiin.

Kumppaninhaun haasteet sinkkuvanhempana ovat kuitenkin monesti pelättyä yksinkertaisemmat ylitsepäästä. Vaikka paluu deittailukuvioihin yksinhuoltajana saattaa tuoda roppakaupalla mutkia matkaan, on äiteydestä tai isyydestä myös etua deittailussa.

Yksinhuoltaja ja deittailu: mitä tulisi ottaa huomioon?

Deittailu yksinhuoltajana on luonnollisesti ainutlaatuinen ja erilainen kokemus, joka kuitenkin on arkipäivää myös monille suomalaisille sinkuille. ELIITTIKUMPPANIn kansainvälinen toimitus kysyi alan asiantuntijoilta2, mitkä ovat keskeiset asiat, jotka yksinhuoltajan tulisi ottaa huomioon aloittaessaan deittailun uudelleen.

Amerikkalaisen psykologin ja kirjailijan Leah Klungnessin mukaan uuden kumppanin esittely lapsille on ajankohtaista vasta silloin, kun suhteen kummatkin osapuolet ovat varmasti valmiita sitoutumaan. Brittiläinen deittivalmentaja James Preece puolestaan korostaa deittailua yksilönä – ei äitinä tai isänä. Jokainen on yksilö harrastuksineen, unelmineen ja tavoitteineen – treffeillä kannattaa siis puhua niistä asioista. Pitämällä lapset turvallisen välimatkan päässä uudesta kumppanista voi myös estää lapsia tuntemasta pettymystä tai hylätyksi tulemista mikäli he kiintyvät uuteen kumppaniin.

Deittailu yksinhuoltajana voi olla aikaa vievä ja ajoittain turhauttavakin kokemus. Nettideittailu on järkevä vaihtoehto niille sinkkuvanhemmille, jotka tietävät mitä etsivät ja joilla on niukasti aikaa arkirutiinien ulkopuolella. Niille sinkkuvanhemmille, jotka tietävät mitä etsivät ja joille aika on liian kallista deittailla ilman pitkän tähtäimen suunnitelmia, on järkevä vaihtoehto.

Sinkkuvanhemmat täynnä ihailtavia ominaisuuksia

Deittailu yksinhuoltajana tuo mukanaan monia yllättäviäkin etuja, sillä sinkkuvanhemmat omaavat monia ihailtavia piirteitä. ELIITTIKUMPPANIn sinkkuvanhempien deittailua analysoivan tutkimuksen mukaan yksinhuoltajat ovat itsevarmoja, avoimia ja rehellisiä siitä, mitä tarvitsevat ja toivovat suhteelta. Tutkimuksessa sinkkuisät arvioivat myös itsensä huolehtivaisemmiksi, itsenäisemmiksi, lämminsydämisemmiksi ja itsevarmemmiksi kuin muut sinkkumiehet. Myös sinkkuäidit arvioivat itsensä huolehtivaisemmiksi ja itsevarmemmiksi kuin muut sinkkunaiset.

Yksinhuoltajat eivät myöskään esitä vaikeasti tavoiteltavia vaan kaipaavat suoraa puhetta suhteen tilasta. Yksinhuoltajille perhe on etusijalla ja kaikki ylenpalttinen draama on ylimääräistä. Yksinhuoltajat ymmärtävät myös, mitä on deittailla kun aika on kortilla. Yh-äidit ja –isät arvostavatkin vapaa-aikaa ja yhdessäoloa lapsettomia sinkkuja enemmän ja ovat myös tehokkaita suunnittelemaan ajankäyttönsä tarkemmin. Ajan puute ei kuitenkaan tutkimuksemme mukaan haitannut sinkkuvanhempia kumppanin haussa sen enempää kuin muitakaan sinkkuja.

Sinkkuäidit ja -isät ELIITTIKUMPPANIssa

Kuinka netin deittipalvelut siis voisivat tarjota ratkaisun kiireisille yksinhuoltajille? Sinkkuvanhempien tutkimuksemme mukaan yli puolet sinkkuvanhemmista luottaa nettideittailuun tehokkaimpana tapana tutustua uusiin ihmisiin. Nettideittailu onkin helppo ja aikaa säästävä tapa löytää samanmielisiä sinkkuja niin vertaistueksi kuin tositarkoituksellakin. Netissä sinä olet ohjaksissa, voit määrittää tahdin ja päättää kuka on juuri sinulle se oikea valinta.

Moni ELIITTIKUMPPANIn sinkku tapailisi myös mielellään kumppania, jolla on jo entuudestaan lapsia.

Enemmän kuin yksi kolmesta ELIITTIKUMPPANIn Premium-käyttäjistä on yksinhuoltajia.

Sopivan kumppanin löytäminen ELIITTIKUMPPANIssa on siis sinkkuvanhemmille keskimääräistä todennäköisempää. Kumppanin etsiminen verkosta ei vain tarjoa enemmän vaihtoehtoja sinkkuisille ja –äideille, vaan palvelumme Matching-menetelmä ottaa erityiseen huomioon kunkin jäsenen mieltymykset ja toiveet perheestä, lapsista ja itse parisuhteesta. Kumppanin etsiminen ELIITTIKUMPPANIsta on yksinhuoltajana suoraviivaista. Se johtaa yhteensopivuuden takaamisen vuoksi paljon todennäköisemmin pitkäaikaiseen suhteeseen, joka tutkimusten mukaan on keskimääräistä onnellisempi ja todennäköisyys avioeroon on tavallista pienempi.1

ELIITTIKUMPPANIn jäsenistä jopa 73% sinkkunaisista ja 81 % sinkkumiehistä hyväksyisi, että kumppanilla on kotona asuvia lapsia.

ELIITTIKUMPPANI kysyy Sam Owenilta yksinhuoltajien deittailusta!

Kuinka varmistat, ettei lapsesi tunne itseään mustasukkaiseksi tai petetyksi kun uusi kumppani astuu kuvioihin?

– Varmistamalla, ettei lapsen kanssa vietetyn laatuajan määrä muutu merkittävästi uuden kumppanin myötä. Muistuta lastasi usein siitä, että välität hänestä, sekä sanoin että teoin, vastaa ELIITTIKUMPPANIn yhteistyöpsykologi Sam Owen.

Entä koska on oikea aika esitellä uusi seurustelukumppani lapselle?

– Paras aika on silloin, kun tiedät uuden suhteesi olevan vakavaa. Se ei tarkoita sitä, koska olette muuttamassa yhteen vaan sitä, että olet parisuhteessa tosimielellä, muotoilee Owen. Hänen mukaansa lapset tuntevat olevansa turvassa, kun ympärillä ovat asiat tasapainossa. Se johtaa terveeseen itsetuntoon lapsuudessa, nuoruudessa ja aikuisuudessa.

Kuinka paljon lapsen mielipiteellä uudesta kumppanista on väliä?

– Jos lapsesi ei tunne oloaan mukavaksi uuden seurustelukumppanisi läsnäollessa, kysy itseltäsi ja kumppaniltasi mitä voisitte molemmat tehdä, jotta saataisiin luotua hyvät välit lapsen ja uuden kumppanin kesken. Kysy myös lapseltasi, miten hän olisi halukas tutustumaan uuteen seurustelukumppaniisi. Lapsen ikä määrittelee sen, kuinka häneltä asiaa kysytään ja minkälaista toimintaa voidaan ehdottaa, päättää Owen.

Liity mukaan yh-ystävälliseen Eliittikumppaniin nyt ja tapaa juuri sinulle sopivaa seuraa!

Rekisteröidy Eliittikumppaniin

Lähteet

1 John Cacioppo et al: Martial satisfaction and break-ups differ across on-line and off-line meeting venues. A PNAS, June 3, 2013: http://www.pnas.org/content/early/2013/05/31/1222447110.abstract
2 ELIITTIKUMPPANIn kansainvälisen toimituksen haastattelu Leah Klungnessin ja James Preecen kanssa.

Tietoa kirjoittajasta: Sanna

Sanna vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita Sanna