Yksinäisyys voi olla vaarallista

Yksinäisyys tappaa

Tänäkin vuonna tuhannet vanhukset valmistautuvat viettämään joulua yksin. Kukaan ei tule käymään, kukaan ei edes soita. Joulu on vuoden yksinäisin juhla yli 300 000 vanhukselle Suomessa. HelsinkiMissio tekee erittäin tärkeää työtä yksinäisten auttamiseksi ja haastaa kaikki toimimaan samoin unohdettujen puolesta. Mekin Eliittikumppanissa taistelemme yksinäisyyttä vastaan omalla sarallamme ja täten haluamme osallistua tähän tärkeään tarkoitukseen.

HelsinkiMission joulukampanjan viesti perustuu Chicagon yliopiston professorin John Cacioppon tutkimukseen. Cacioppo on osoittanut, että yksinäisyys kasvattaa kuolemanriskiä enemmän kuin ylipaino.

Yksinäisyyteen on kuitenkin olemassa lääke; huomioidaan ja kohdataan läheisemme. Avarretaan läheisen käsitettä saman rappukäytävän ikäihmiseen ja lähikaupasta ostoksiaan kotiin kantavaan vanhukseen – omia läheisiä unohtamatta. Kahvittelu, kävelykierros tai vaikka telkkarin katselu yhdessä voi kuulostaa vähäpätöiseltä. Sitä ei kuitenkaan ole; näennäisen pienillä asioilla voi olla valtavan suuri vaikutus.

HelsinkiMissio taistelee yksinäisyyttä vastaan. Heidän koulutetut vapaaehtoisensa vähentävät yksinäisyyttä joka päivä. Samoin tekevät HelsinkiMission keskustelu- ja kriisiavun ammattilaiset. Tähän työhön he tarvitsevat apuasi. Sinä voit vaikuttaa siihen, että yhä useampi vanha ihminen pääsee ulos yksinäisyydestä.

Tutustu HelsinkiMission kampanjaan osoitteessa: https://lahjoita.helsinkimissio.fi/

Kiitos, että välität!

Lähteet

http://www.helsinkimissio.fi/

http://news.uchicago.edu/article/2014/02/16/aaas-2014-loneliness-major-health-risk-older-adults

Tietoa kirjoittajasta: EliittiKumppanin verkkotoimitus

EliittiKumppanin verkkotoimituksen tiimi kirjoittaa ajankohtaisia artikkeleita nettideittailusta, sinkkuelämästä ja parisuhteista.

Katso lisää artikkeleita EliittiKumppanin verkkotoimitus