60+ sinkkujen seksielämä – myös vanhempi kansa kaipaa seksiä

60plus sinkut ja seksielämä

Tutkimme yli 60-vuotiaiden jäsentemme mielipiteitä seksistä ja rakkaudesta. Tulokset kertovat, että seksi vain paranee iän myötä ja että se on edelleen tärkeä osa 60+ sinkkujen elämää. Lähdetäänpä siis rikkomaan hieman tabuja ja otetaan asia tutkimuspöydälle käsittelyyn.

Eihän vanhukset mitään seksiä harrasta? Mitä, mummo ja pappa harrastavat vielä sänkypainia? Totta se on. Yhteiskuntamme suuria tabuja on varttuneempien ihmisten ja eläkeläisten seksielämä.

Senioreiden seksielämän aktiivisuudella ja onnellisuudella on ihan todistetusti yhteys. Ennen kuin menemme omaan sinkkututkimukseemme, ruoditaan ensin parisuhteessa ja avioliitossa olevien, yli 60-vuotiaiden, seksielämää.

Parisuhteessa olevien senioreiden seksielämä ja onnellisuus

Erään amerikkalaistutkimuksen mukaan naimisissa olevien, yli 65-vuotiaiden seksinharrastamisen tiheys oli yhteydessä heidän yleiseen sekä avioliittonsa onnellisuuteen.

Tarkemmat analyysit osoittivat yli 65-vuotiaista avioliitossa elävistä seuraavaa:

  • Viimeisen 12 kuukauden ajan seksittömässä avioliitossa eläneistä vain 40 % oli erittäin onnellisia elämäänsä
  • Vastaava luku useammin kuin kerran kuukaudessa seksiä harrastavista oli lähes 60 %

Entä millainen on suomalaisten, yli 60-vuotiaiden sinkkujen suhtautuminen seksuaalisuuteen? Kysyimme suorat kysymykset 60+ sinkkujäseniltämme heidän seksielämästään.

Eliittikumppanin suuri 60+ sinkkujen seksielämätutkimus

Lyödään ensi alkuun ilahduttava rakkausfakta tiskiin. 98 %, eli lähes kaikki kyselyyn vastanneet, yli 60-vuotiaat sinkut uskovat voivansa vielä rakastua.

Yli 60-vuotiaista sinkuista 89 % sanoi seksin olevan tärkeää parisuhteessa.

Miten seksielämän sitten käy kaikkien näiden vuosien jälkeen? 72 % oli sitä mieltä, että seksi vain paranee iän myötä.

Seksilelut eivät ole ainoastaan nuorten naisten yöpöytälaatikkoystäviä, vaan jopa 28 % yli 6-kymppisistä, miehistä ja naisista, käyttää seksileluja.

15 % sanoi, että on parempi odotella muutamien treffien ajan ennen sen pyhimmän aktiviteetin harrastamista uuden tuttavuuden kanssa. Jopa 85 % olisi kuitenkin valmiita seksiin vaikka jo ensimmäisillä treffeillä, mikäli tilanne, tunnelma ja henkilö on oikea.

60+ sinkkujen seksielämä

Psykologi: erotiikka ei tunne ikärajaa

Eliittikumppanin psykologi, Salama Marine kertoo varttuneempien ihmisten seksielämästä seuraavaa:

”Ihmiset ovat vaivautuneita senioreiden seksielämästä, koska sen tarkoituksena ei varsinaisesti enää ole lisääntyminen. Siinä on kyse vain rakkaudesta ja seksuaalisten tarpeiden tyydyttämisestä. Yhteiskunnan pyöriessä nuorekkuuden ympärillä saatamme unohtaa, että seksuaaliset halut ja erotiikka eivät tunne ikärajaa. Meidän täytyy ajatella, että tämän päivän seniorit ovat eläneet läpi yhteiskunnan seksuaalisen vapautumisen ja että heillä on oikeus nauttia siitä kuin kenellä tahansa meistä.”

Lue myös: 50+ sinkut ovat yksi nettideittien suurimmista käyttäjäryhmistä!

Eliittikumppanin tiimissä olemme sitä mieltä, että deittailu, rakkaus ja seksi on kaikkien oikeus, jota ei tarvitse häpeillä – ikään, seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoleen katsomatta!

Lähteet

http://psychcentral.com/news/2011/11/21/sex-tied-to-happiness-at-least-in-married-seniors/31724.html

http://www.huffingtonpost.com/2011/12/06/older-married-couples-sex_n_1132535.html

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole