Seniorideitti haussa? Lue nämä 5 vinkkiä ja sovi treffit!

Senioritreffit

Oletko kenties toisella tai useammalla kierroksella deittailun ihmeellisessä maailmassa päättyneen avioliiton tai leskeytymisen johdosta? Eronneille ja leskille uusi parisuhde voi tulla vasta useita vuosia päättyneen parisuhteen tai kumppanin menehtymisen jälkeen. ELIITTIKUMPPANIn toimitus haluaisi muistuttaa siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä löytää uutta rakkautta ja sielunkumppania, joten ei muuta kuin takaisin hevosen selkään!

Tässä 5 vinkkiä sekä ajattelemisen aiheita, kun etsit senioriseuraa:

1. Älä alistu yhteiskunnan odotuksiin

”Mitäköhän ne naapuritkin ajattelee?” Älä anna muiden mielipiteiden vaikuttaa tekemisiisi. Deittailu ei ole ainoastaan nuorten puuhaa, vaan nimenomaan suurten ikäluokkien ja seniorien treffailukulttuuri, sekä varsinkin nettideittailu, on suuressa nosteessa! Ei ole väliä kuinka vanha olet, mikäli olet leski, eronnut tai ikisinkku – sinulla on oikeus ja velvollisuus jahdata unelmiasi ja tavata uusia mielenkiintoisia ihmisiä. Kenties sinulla on aikuisia lapsia, jotka ovat jo saatettu maailmalle, mutta nyt on aika keskittyä myös itseesi ja omaan onnellisuuteen!

Lue myös: Yksinäisyys on tappavampaa kuin ylipaino

2. Oma onnellisuus on avain onnelliseen parisuhteeseen

Parisuhde ei saisi olla ainoa edellytys onnellisuuteen. Älä siis ajattele, että ”sitten kun minulla on kumppani, olen onnellinen”. Keskity siis itseesi ensin. Mikä tekee sinut onnelliseksi? Aloita se kenties nuorena aloitettu harrastus uudestaan. Opi uusia taitoja ja ympäröi itsesi positiivisilla ja kannustavilla ihmisillä. Mikäli et ole itse onnellinen, kuinka voisit tehdä toisen onnelliseksi?

3. Seniorit voivat myös pitää hauskaa

Kaikkien näiden vuosien jälkeen, kun olet ollut vastuullinen aikuinen, suorittanut työelämässä ja kotona, on aika hengähtää hieman. Deittailu ei ole vakavaa puuhaa, vaan sen pitäisi olla hauskaa. Olit sitten keski-ikäinen tai eläkeläinen – olkaa spontaaneja ja pitäkää hauskaa.

4. Älä puhu liikaa ex-puolison kuolemasta tai muista vaikeista kokemuksista

Omasta menneisyydestä puhuminen on luonnostaan esiin tuleva puheenaihe. Älä kuitenkaan anna treffikumppanille sellaista kuvaa, että suret menneisyyttä ja että olet vain täyttämässä jonkun toisen jättämää aukkoa elämässäsi. Sen sijaan voit näyttää, että olet kiinnostunut uusista ihmisistä ja juuri siitä pöydän vastapuolella istuvasta, tai kenties jo viereen hilautuneesta, henkilöstä.

Lue myös: Missä tapaa sinkkumiehiä ja -naisia?

5. Keskittykää nykyhetkeen

Tiesitkö, että muutama vuosisata sitten nostalgiaa pidettiin sairautena? Paras tapa onnelliseen elämään on keskittyä tähän hetkeen. Mikäli voit valita puheenaiheeksi a) kuinka ennen vanhaan kaikki oli paremmin tai b) kuulit uudesta ravintolasta, jota haluaisit kokeilla tai mukavasta lomakohteesta, jossa olisi kiva käydä – aivan oikein, kokeile b-vaihtoehtoa! Olkaa kiinnostuneita erilaisista ja uusista asioista ja olkaa avoimia toistenne ajatuksille ja ideoille.

Uusien ihmisten tapaaminen tai jopa sen uuden rakkauden löytäminen voi olla kokonaan uusi alku sinulle ja uudelle mielenkiintoiselle ajanjaksolle elämässäsi. Iho kenties rypistyy iän myötä, mutta sydän ei – älä siis tyydy yksinoloon vaan lähde rohkeasti mukaan treffailun iloiseen maailmaan!

ELIITTIKUMPPANIn jäsenien joukossa on tuhansia suomalaisia keski-iän ylittäneitä ja eläkeläisiä – yhtä monta mielenkiintoista elämäntarinaa jaettavanaan. Liity nyt palveluumme ja tapaa muita aktiivisia senioreita, jotka hakevat seuraa – löydät takuulla uusia tuttavuuksia ja kenties uuden rakkauden!

Rekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Ajatuksia, kysymyksiä? Laita kommenttia alapuolelle tai sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole