Aloitteen tekeminen: näin se onnistuu myös naisilta!

Aloitteen tekeminen

Uusimman ELIITTIKUMPPANIn tutkimuksen mukaan vain noin 6 % suomalaisista sinkkunaisista olisi valmis tekemään aloitteen ekoista treffeistä. Onnistuneiden treffien jälkeen jopa joka kolmas nainen mielummin odottaa miehen aloitetta kuin itse ottaisi yhteyttä. Yhä edelleen naiset siis olettavat miesten ottavan ohjat käsiinsä deittailussa.

Suomalaisten sinkkumiesten asenteissa on kuitenkin havaittavissa muutoksen halua: peräti 20 % heistä toivoisi naisten olevan aloitekykyisempiä.

ELIITTIKUMPPANIn kansainvälinen toimitus haastatteli Marni Battistaa2, amerikkalaista deittineuvojaa ja elämäntaidon valmentajaa, joka paljasti toimituksellemme naisten yleisimpiä syitä radiohiljaisuuteen, sekä neuvoi heitä ottamaan aktiivisempaa roolia deittailussa

1. Aloitteen tekeminen nähdään liian agressiivisena, epätoivoisena ja maskuliinisena

Monista syistä nykyajan naiset pelkäävät usein näyttävänsä liian dominoivilta, agressiivisilta tai maskuliinisilta. Jopa yksinkertainen treffipyynnön esittäminen saa meidät epäilemään vaikutammeko liian epätoivoisilta tai herättääkö se meistä vääriä mielikuvia.

On kuitenkin olemassa tapoja, joilla herättää miehen mielenkiinto ilman että naisellisuudesta täytyy luopua. Käytä naisellisia puoliasi viestittääksesi kiinnostuksesi sen sijaan, että suoraan kysyisit miestä ulos. Huomion herättämiseen riittää jo pelkkä hymy katsekontaktia ottaessa. Muista kuitenkin olla selkeä viestiessäsi; pelkkä sadasosa sekunnin puolihymy ei riitä!

Joskus miehet kaipaavat myös vain hiukan rohkaisua. Jos siis olet kiinnostunut ja luulet, että hän saattaa tuntea samalla tavalla, ole rohkea ja flirttaile hillitysti, katso kuinka mies reagoi. Ensimmäisen askeleen ottamisen ei tarvitse olla agressiivista, suosittele hänelle vaikka kaupungin uutta upeaa kahvilaa. Jos mies tarttuu syöttiisi ja kysyy sinua seurakseen kahvilaan, voit olla varma, että hän todella saattaa olla juuri se oikea kumppani sinulle.

2. Aloitteen tekeminen antaa vastapuolelle yliotteen suhteesta

Monet naiset pelkäävät myös ensimmäisen askeleen ottamista, sillä se merkitsee tunteiden avointa näyttämistä. Mitä jos hän ei pidäkään minusta? Usein saattaa myös olla vaikeaa avautua tunteistaan sillä se tarkoittaa eräänlaisen yliotteen antamista toiselle ihmiselle. Omat tai läheisten kokemukset ongelmallisista parisuhteista, saattavat myös heijastua uusien parisuhteiden solmimisessa.

Usein kuitenkin eri elämäntilanteissa, oli kyse sitten työpaikan vaihtamisesta tai muutosta uuteen kaupunkiin, suurin palkinto ja hyvänolontunne on seurausta riskien ottamisesta. Ennen kuin otat ensimmäisen askeleen, varaudu kuitenkin henkisesti kieltävään vastaukseen. Muista, että pahimmassa mahdollisessa tapauksessa et saa vastakaikua tunteillesi. Jos ihastuksenkohteesi ilmaisee ajatuksensa välinpitämättömästi, silloin hän on sellainen henkilö, jonka kanssa et muutenkaan haluaisi olla missään tekemisissä.

Ole siis rohkea ja ota riski; aloita keskustelu kiinnostavan miehen kanssa ja hymyile kauemmin kuin mikä tuntuu mukavalta.

3. Aloitteen tekeminen tekee sinut haavoittuvaksi

Monet sinkkunaiset käyttävät aloitteenottokyvyttömyyttään eräänlaisena suojamuurina. Joskus ulkopuoliset saattavat tulkita sen välinpitämättömyytenä. Omat puolustusmekanismimme ja syvälle juurtuneet pelkomme estävätkin rakkauselämämme kehittymistä myönteisempään suuntaan.

Jos olet sitä mieltä, että rakkauselämäsi on ollut melko hiljaista viime kuukausina, tuleeko mieleesi yhtään mahdollisuutta viimeisen viiden kuukauden aikana, jolloin olisit voinut aloittaa keskustelun kiinnostavan ihmisen kanssa, mutta et tehnyt sitä? Tai olit ajatellut ehdottaa tapaamista ihastuksesi kanssa, mutta et uskaltanut?

Ensimmäinen askel ongelman ratkaisemiseksi on tunnistaa se. Pohdi menetettyjä mahdollisuuksia ja kuvittele, mitä olisi seurannut jos olisit aloittanut keskustelun kiinnostavan vierustoverisi kanssa lentokoneessa. Mitä suuremmalla todennäköisyydellä olisit jo muutamassa minuutissa ymmärtänyt onko hän kiinnostunut sinusta vai ei. Tai mitä jos olisit kysynyt ihastuksenkohteeltasi onko hän jo käynyt katsomassa kriitikoiden ylistämän uutuuselokuvan? Pahimmassa tapauksessa hän olisi voinut sanoa ei. Juuri siinä piileekin ratkaisu ongelmaan: kummassakin tapauksessa olisit vain yrittänyt olla ystävällinen ja viattomasti ottaa kontaktia muiden ihmisten kanssa. Siinä tapauksessa puolustusmekanismimme ja pelkomme torjutuksi tulemisesta eivät päde.

4. Aloitteen tekeminen tarkoittaa, että hän ei alunperinkään pitänyt sinusta

Liian usein sinkkunaiset käyttävät ”hän olisi jo pyytänyt minua ulos, jos olisi kiinnostunut”-tekosyytä selittäessään miksi eivät ole tehneet aloitetta kiinnostavan miehen kanssa. Sukupuolten välinen tasa-arvo näkyy niin samapalkkaisuudessa kuin äitiys- ja isyysvapaissakin, miksi ei siis myös deittailussa?

Ongelman ydin onkin ymmärtää onko mies kinnostunut sinusta vain ystävänä vai tositarkoituksella. Miehen kiinnostuksen merkkejä on monenlaisia; kysyykö hän tarkkoja kysymyksiä yksityiselämästäsi? Muistaako mies vastauksesi kysymyksiisi ja viittaa niihin myöhemmissä keskusteluissa? Ehkä hänkin vain pelkää tehdä ensimmäisen siirron. Jos olet varma, että mies on kiinnostunut, tai olet halukas ottamaan riskin, anna hänen ymmärtää kiinnostuksesi. Tai jos teillä on yhteisiä ystäviä, pyydä heitä huomaamattomasti ilmoittamaan asiasta. Jos tunnet itsesi tarpeeksi rohkeaksi, anna mennä ja kerro haluavasi nähdä häntä uudestaan kahden kesken.

Arvioidessasi riskien ottamista ja ensimmäisen siirron tekemistä, muistathan kuitenkin, että miehet ovat aivan yhtä alttiita ujoudelle ja epävarmuudelle kuin naisetkin. Joskus hekin vain tarvitsevan vahvan signaalin edetäkseen asiassa.

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä osoitteeseen [email protected]

Lähteet

1ELIITTIKUMPPANIn käyttäjien keskuudessa suoritettu tutkimus deittietiketistä. Tutkimukseen osallistui 273 henkilöä, joista 108 oli miehiä. Osanottajien keski-ikä: n: 48,95 m: 48,22.
2Snodin, J., Battista, M. (2013) “Should I ask him out? Get men to pursue you while staying feminine” ELITESINGLES UK. http://www.elitesingles.co.uk/em/from-single-to-couple/should-i-ask-him-out

Tietoa kirjoittajasta: Sanna

Sanna vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita Sanna