Elämänkumppani vierellesi – tiedätkö mitä etsit?

Elämänkumppani netistä

Ajatellaanpa kirkonkelloja ja kesähäitä. Mennään naimisiin ja sitoudutaan valitsemaamme ihmiseen. Elämänkumppani on vierellä. Mitä tässä oikein tuli tehtyä ja mitä tämän ihmisen kanssa on odotettavissa?

Elämänkumppani = ELIITTIKUMPPANI

Oletetaan, että elät noin 80-90 vuotta. Kun tavoitteenasi on valita elämänkumppani, valitset itse asiassa aika montakin asiaa. Valitset…

– Kumppanin projektiin vanhemmuus

– Jonkun jolla on todella iso vaikutus lapsiisi

– Ruokaseurasi seuraavien noin 20 000:n aterian ajaksi

– Matkaseurasi seuraavien noin 100:n loman ajaksi

– Pääasiallisen seurasi vähäisen vapaa-aikasi viettoon

– Eläkekumppanisi

– Uraterapeuttisi

– Kotiterapeuttisi

– Kotisairaanhoitajasi

– Remonttikumppanisi

– Seuralaisen, jonka päivästä kuulet noin 18 000 kertaa

– Uusia sukulaisia, joiden kanssa sitoudut viettämään aikaa

– Treffiseurasi loppuelämäksesi

Tavoitekumppanisi on kaikkia näitä asioita. Melko mieletöntä?1

Elämänkumppani on kaikilla mielessä!

Vaikka avioerolukemat ovat korkeat tänä päivänä, suurin osa meistä astelee alttarille tarkoituksenaan viettää loppuelämänsä valittunsa kanssa. Luuletko olevasi yksin ajatuksen kanssa, että menet naimisiin Sen Oikean kanssa? Et todellakaan! Erään tutkimuksen mukaan yli 90% nuorista aikuisista sanoo haluavansa löytää sielunkumppaninsa aviopuolisokseen. Suurin osa meistä myös ymmärtää sen, että joudumme luopumaan joistakin haaveista perustaaksemme perheen. Myös miehet!2

Voimme suoriutua päivästä toiseen yksin. Voimme viettää laadukastakin elämää sinkkuna. Elämästä omin ehdoin nauttimisessa ei ole mitään omituista. Miltei jokainen meistä kuitenkin ajattelee aina välillä, että moni asia olisi mielekkäämpää jos vierellä olisi henkilö, josta saisi tarvittaessa tukea. Elämänkumppani on haave, joka tietyin väliajoin tulee mieleen – ja kaikki me sellaisen ansaitsemme.

Elämänkumppani – toisille löytyy ja toisille ei?

Toiset tapaavat ihmisiä hyvinkin helposti ja huomaamattaankin tutustuvat mitä mielenkiintoisimpiin persooniin. Kaikki meistä eivät omaa salamannopeaa supliikkia, tai tee sen kummempia ajattelematta lähtemätöntä vaikutusta. Kaikki eivät saa ”elokuvaensitapaamista”. Toisin sanoen, toiset meistä joutuvat tekemään töitä löytääkseen elämänkumppanin.

Olemme kaikki erilaisia. Joillakin pitää olla seurustelukumppani koko ajan, joten he liikkuvat yhdestä suhteesta seuraavaan, mutta eivät ikinä eroa ennen kuin heillä on jo seuraava suhde kiikarissa. He pelkäävät yksin jäämistä ja tekevät kaikkensa, että ovat parisuhteessa – olivat he sitten onnellisia tai eivät.3 Huonossa parisuhteessa roikkuminen yksinäisyyden pelosta vie joka päivä kauemmas sitä, että sattumalta tapaisikin Sen Oikean, jonka kanssa tulisi onnelliseksi.

Toiset ovat eläneet yksin kauemmin ja ovat tottuneet omaan tilaansa ja elämäntyyliinsä. Heille voi olla todella vaikeaa antaa tilaa tuntemattomalle ihmiselle tulla lähemmäksi, sekä fyysisesti että psyykkisesti. He tarvitsevat erityisesti heittäytymistä löytääkseen ihmisen, josta tulisi elämänkumppani.

Joillakin on myös korkeammat odotukset ja kriteerit. Nuorempana saatoimme ihastua vain jonkun yhteen piirteeseen, silmien väriin tai erityiseen hymyyn. Vaatimuslistamme seurustelukumppanille oli huomattavasti lyhyempi, kuin aikuisemmalla iällä.3 Mitä enemmän vaatimuksia lisäämme listaamme, sitä vaikeampaa meidän on löytää elämänkumppani.

Tilanteemme voivat olla tyystin erilaisia. On aviopareja, joiden toinen osapuoli tekee töitä suurimman osan vuodesta ulkomailla. He ovat asennoituneet siihen, että heidän välillään tämä toimii nyt näin. On pariskuntia, joista toinen tekee aina yövuoroa ja toinen päivävuoroa ja arki on silti saatava sellaiseksi, että molemmat ovat onnellisia. Siksi on tärkeää, että löytää elämänkumppanin, jolla on samanlainen elämänkatsomus ja -asenne. Mitäpä jos Se Oikea on hevosalan yrittäjä, joka ei voi muuttaa työpaikaltaan kaupunkiin vaan yhteinen elämänne onnistuu vain, jos itse muutat hänen luokseen? Kahdenkeskistä kemiaa täytyy arvostaa, kun se kohdalleen osuu. Joitakin myönnytyksiä täytyy olla valmis tekemään – toiset voivat huomata elämänlaatunsa parantuneen, koska ovat hypänneet erilaiseen asuinympäristöön. Jotkut muuttavat jopa vieraaseen maahan!

Elämänkumppani esiin!

Olemmeko liian uraorientoituneita tai kaavoihimme kangistuneita löytämään elämänkumppania itsellemme? Eikö meillä ole aikaa tutustua uusiin ihmisiin?

Jos jotain haluaa, sille löytää kyllä aikaa. Joskus tarvitaan myös seikkailumieltä ja heittäytymistä. Ensin tulee hyväksyä itsensä sellaisena kuin on! Kun olet päässyt selvyyteen tavoitteestasi, tee toimintasuunnitelma kumppanin löytämiseksi. Elämänkumppani voi kävellä vastaan missä tahansa, kunhan olet valmis. Liiku avoimin mielin, ympärillesi katsoen, hymyillen vastaantuleville ja osoita olemuksellasi, että olet vapaa. Murra jää pitkällä katseella, hymyllä tai ystävällisellä kommentilla.4

Tanssilavakulttuuri on nosteessa. Moni on löytänyt kumppanin tanssikursseilta tai kesälavoilta. Oletko käynyt katsomassa? Jos olet urheilullinen ja viihdyt kuntosaleilla tai golfkentällä, ne ovat luontevia tapaamispaikkoja samanhenkisille ihmisille.4 Jos omaat seikkailumieltä roimastikin, mikset kokeilisi jotain aivan uutta? Seinäkiipeilyä tai mikroautoilua? Ei siitä pysyvää harrastusta tarvitse kehittää, mutta se on hyvä mahdollisuus tavata uusia, erilaisia ihmisiä. Toisinaan voi astua mukavuusalueensa ulkopuolelle!

Netin kumppaninhakupalvelut ovat luontevin tapa kotona tutustua uusiin ihmisiin. Valitse palveluista omaan elämäntyyliisi sopivin ja pyri nopeasti tapaamiseen esim. kahvilla julkisella paikalla. Saat näin parhaiten tietää onko joku vapaa ja oikeasti sitä, mitä kirjoittaa. Nykyaikana ei ole mikään ihme, jos elämänkumppani löytyy kumppaninhakupalvelusta verkosta. Jos olet ”kokeillut jo kaikkea”, voi olla syytä laskea ennakko-odotuksia.4

Voi myös olla, että elämänkumppanisi ei ensitapaamisella täytä kaikkia yllämainittuja vaatimuksia. Pitkään naimisissa olleista pariskunnista on aistittavissa usein ”työpari”-asenne, jota voidaan kutsua myös ”me vastaan maailma”-asenteeksi. Kaikki eivät löydä sitä ensitapaamisella, eikä sitä aina saa kuin taikaiskusta. Siihen täytyy kasvaa, hieman kuin elämänkumppaninkin rooliin.

Lue lisää ELIITTIKUMPPANIn palveluista. Monet sinkut ovat luottaneet meihin etsiessään elämänkumppania. Elämänkumppanisi voi löytyä jo tänään! Rekisteröidy ja kokeile!

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä osoitteeseen [email protected]

Lähteet

1 Huffington Post, Wait but why, verkkoartikkeli www.huffingtonpost.com/wait-but-why/how-to-pick-your-life-partner_b_4848898.html
2 Huffington Post, verkkoartikkeli, www.huffingtonpost.com/2012/08/17/marriage-expectations_n_1784371.html
3 Petra Love Coach, petralovecoach.com/2012/11/19/finding-a-partner-easy-for-some-hard-for-others-why/
4 terve.fi, Minna Vainio, www.terve.fi/parisuhde/76787-miten-elamankumppani-loydetaan

Tietoa kirjoittajasta: Eeva Torttila

Eeva vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita Eeva Torttila