10 hyvää syytä seurustella insinöörin kanssa

Miksi valita insinööri kumppaniksi?

Tämä suomalaisen miehen kansallisammatti herättää tunteita suuntaan ja toiseen. Deborah Stachelski kirjoitteli Lifehack.org –sivustolle loistavan vinkkipaketin siitä, miksi kenen tahansa sinkun kannattaisi harkita insinööriä kumppanikseen!

Olit sitten mies tai nainen, tässä 10 syytä miksi sinun kannattaisi iskeä kiinni insinöörinaiseen tai –mieheen. Luonnollisesti tässä stereotypisoidaan tätä ammattikuntaa, joten älkäämme suhtautuko asiaan liian vakavasti!

10 syytä valita kumppaniksi insinööri!

1. Hän on järjestelmällinen ja tarkka

Insinöörit ovat hyvin organisoituja tyyppejä. Heillä on viimeisen päälle teknologiset apuvälineet järjestelemässä arjen menoja. He eivät tule myöhässä treffeille tai sovittuun tapaamiseen!

2. Hän hallitsee itsensä stressaavissakin tilanteissa

Insinööreillä on tiukat aikataulut ja tavoitteet työelämässä, mutta he silti pystyvät tekemään rationaalisia päätöksiä paineesta huolimatta. Hän ei kimpaannu turhaan parisuhteessa ilmenevissä riitatilanteissa.

Lue myös: Introvertit, ekstrovertit ja parisuhde!

3. Hän muistaa tarkasti mieltymyksesi ja lahjatoiveesi

Insinöörit ovat tarkkoja ja he keskittyvät yksityiskohtiin – oli hän sitten työpöytänsä ääressä tai kotona. Hän tuo sinulle juuri sitä oikeanlaista suosikkijuustoasi ja muistaa tarkasti toiveesi syntymäpäivälahjasi suhteen.

4. Hän on selkeä kommunikoija/opettaja

Insinöörit käsittelevät suuria määriä dataa, ja osaavat tiivistää sen muutamaan, ymmärrettävään sanaan. Siihen en ota kantaa, kannattaako suomalaista miestä kehottaa puhumaan entistä vähemmän, mutta kommunikoinnin pitäisi ainakin olla selkeää insinöörin kanssa.

5. Hän ei ole sitoutumiskammoinen

Insinöörit ovat erittäin omistautuneita ihmisiä ja tekevät työtä asioiden eteen niin kauan, että ongelma on ratkaistu. He pystyvät työnsä lisäksi sitoutumaan myös pidempiin projekteihin, kuten parisuhteeseen. He eivät haaskaa aikaansa merkityksettömiin suhteisiin, vaan keskittyvät määrän sijasta laatuun.

6. Hän ei ole myytin mukainen (insi)nörtti

Myytti laskukonemaisesti toimivasta insinööristä on myytti – he ovat itse asiassa melko luovia ihmisiä. He ovat oman elämänsä MacGyvereitä ja Pelle Pelottomia, jotka nikkaroivat erilaisten projektien kimpussa, soittavat musiikki-instrumentteja tai tekevät muuta taiteellista. Kotonasi on aina jotain aktiviteettia, eikä kumppanisi vain heittäydy sohvaperunaksi työpäivän päätteeksi.

7. Insinööri on suunnitelmallinen

Oli kyseessä sitten perheen taloudellinen tulevaisuus tai lähestyvä lomamatka, insinöörillä on aina suunnitelma valmiina. Ota siis rennosti – olet hyvissä käsissä.

8. Insinööri ei ole laiska

Kuten todettua, insinööreillä on aina jokin rauta tulessa. Oli se sitten tulevan matkan suunnittelu, sen uusimman keksinnön rakentaminen, tai parisuhteen eteen työskentely – insinööri ei ole luovuttajatyyppiä, vaan tekee töitä niin kauan, että toimiva ratkaisu löytyy.

9. Hän korjaa lähes mitä tahansa

Insinööri on kodin tee se itse –nikkaroija, joka korjaa kodin ja puutarhan ongelmakohdat. Et joudu soittamaan kallista korjaajaa paikalle, kun uunin luukku hieman repsottaa.

10. Insinööri myöntää virheensä

Insinöörin työ on yrityksen ja erehdyksen kautta oppimista ja he joutuvat miettimään toimintatapojaan jatkuvasti. Tämä soveltuu hyvin myös parisuhteeseen. He osaavat tutkia omaa käyttäytymistään ja muuttaa sitä tarpeen mukaan.

Mitä fiiliksiä sinulla on insinööreistä? Ovatko he tunneköyhiä robotteja vai mitä parhaimpia kumppaneita?

Lähteet

http://www.lifehack.org/285838/10-reasons-engineers-make-good-partners

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole