Tutkimus kertoo: puolella ELIITTIKUMPPANIn jäsenistä on lemmikki!

Lemmikit ja seurustelu

ELIITTIKUMPPANI suoritti jäsentensä keskuudessa kyselyn aiheesta ”Lemmikit ja deittailu”. Kyselyn tarkoituksena oli kartoittaa sinkkujen asenteita lemmikkieläimiä kohtaan. Tutkimuksen ylivoimainen tulos oli sinkkujen ehdoton positiivisuus lemmikkieläimiä kohtaan. 91% piti lemmikkieläimistä yleisesti ja noin puolella ELIITTIKUMPPANIn sinkuista on lemmikki!

Kuinka ollakaan, sinkkujen suosituin lemmikki on koira. Suomen Kennelliiton mukaan maassamme on noin 650 000 luppakorvaa. Tutkimukseemme osallistuneista lemmikinomistajista 60% oli koira ja reilulla 20 % kissa. Vaikka perinteiset lemmikit veivät kärkisijat, sinkuilla on avoin asenne muihinkin lemmikkieläimiin. Esimerkiksi käärmeen omistajaa deittailisi yli puolet vastanneista. Noin 37% torppaisi suhteen heti, jos deittikumppanin asunnossa luikerilisi matelija.

Ulkomaille on jo perustettu deittisivustoja, joiden asiakkaat ovat yksinomaan lemmikinomistajia. Mitkä ovat suomalaisten asenteet lemmikkieläimiin deittailussa? 11% sinkuista ei seurustelisi henkilön kanssa, jolla on lemmikki. Reilulle 30 % eläinrakas seurustelukumppani on ehdoton edellytys parisuhdetta etsiessä. Suurimmalle osalle (59%) sillä ei kuitenkaan ole väliä.

KarvatonkissaLemmikit ja deittailu – tavat kunniaan!

Entäpä lemmikki deittietiketissä? Onko esimerkiksi hyväksyttävää ottaa lemmikki mukaan ensitreffeille? 60% sinkuista sanoo, että kyllä on – jos treffit ovat ulkosalla. Oletko kyllästynyt drinkkeilemään ja istumaan ravintoloissa tai elokuvateattereissa ensitreffeillä? Keksi muita ensitreffiehdotuksia!

Miksi ette lenkittäisi koiraa yhdessä tai tekisi eväsretkeä jonnekin upeisiin maisemiin? Jos lemmikin aikoo ottaa mukaan treffeille, kannattaa kuitenkin treffikumppanilta varmistaa käykö se hänelle. 30% vastaajista oli sitä mieltä, ettei lemmikki sovi treffeille missään tilanteessa.

Valtaosan mielestä lemmikkieläimen omistaminen ei vaikuta deittailuelämään millään tavalla. Noin 18% se oli huonontanut sitä ja vain 9 % parantanut. Kysymystä tarkastaeltaessa tuli ilmi, että miehillä lemmikki oli parantanut deittailuelämää enemmän kuin naisilla. Voidaan siis sanoa, että joissain tapauksissa mies saa merkittävästi enemmän vetoapua lemmikiltä deittailumaailmassa kuin nainen.

Lemmikit ja deittailu sulassa sovussa

Tuleeko deittikumppanin lemmikkiä pelätä? ELIITTIKUMPPANIn sinkkujen lemmikit ovat hyvin käyttäytyvää sorttia, sillä 64% vastanneista ilmoitti lemmikkinsä tervehtivän uutta ihmistä innokkaasti ja lempeästi. 22 % lemmikeistä ei reagoi uusiin vieraisiin millään tavalla. Vain 7% lemmikeistä käyttäytyi aggressiivisesti tai meni piiloon.

Oletko joskus kuullut kauhutarinan, että deittikumppanin lemmikki tuijottaa siirryttäessä intiimimpään tunnelmointiin? 57% sinkkujen lemmikeistä ei kiinnitä huomiota millään tavalla kyseiseen toimintaan. Vain vajaa viidennes lemmikeistä tuijottaa!

72% kaikista vastaajista ei ollut ikinä eronnut jomman kumman lemmikistä johtuvista syistä. Asiaa tarkemmin tutkiessa kävi ilmi, että naisista neljännes oli eronnut sen takia, että seurustelukumppani ei pitänyt lemmikeistä.

Rakkautta maanviljelijöille ja tilallisille?

ELIITTIKUMPPANI selvitti myös deittailuasenteita tilallisia kohtaan. Minkälaisessa asemassa ovat esimerkiksi maanviljelijät tosirakkautta etsittäessä? Tutkimuksemme mukaan kaikista vastaajista 46% tapailisi ehdottomasti myös tilallista henkilöä (maanviljelijää, sikakasvattajaa, hevostallin pitäjää, tai vastaavaa), 31 % kokeilisi, mutta heillä olisi epäilyksiä toimisiko suhde. Naisia, joita suhde tilallisen kanssa kiinnostaisi oli melkein puolet (48%). Miehiä, joita ehdottomasti kiinnostaisi suhde tilallisen kanssa oli vähemmän (40%). Kokonaisuutena miehiä arveluutti suhde tilallisen kanssa naisia enemmän.

ChihuahuaKysyimme myös hieman miellekuvista, joita tietyt koira- ja kissarotujen omistajat toivat sinkuille mieleen. Cavalier King Charlesinspanielin emännät ja isännät nähtiin sosiaalisimpina, rottweilerin omistajat hieman kaksipiippuisesti sekä seksikkäinä, että typerinä, ja chihuahuan omistajat sosiaalisina, mutta samalla hieman ujoina.

Peruskotikissojen isännät ja emännät koettiin myös kovin sosiaalisiksi. Persialaisten omistajat olivat älykkäitä, itämaisten rotujen omistajat taas seksikkäitä. Kaiken kaikkiaan eniten vastauksia annettiin sosiaalisuuden ja älykkyyden osalta, eli ehkäpä lemmikkieläimet nähdään ihmisluonnetta kehittävinä asioina.

Suurin syy siihen, miksi lemmikeistä ei pidetä ovat niiden vaatima huolenpito ja vaivannäkö (15%), sekä allergia (11%). Vain murto-osa sanoi, ettei itse asiassa vain pidä lemmikeistä. Yksi tutkimukseen vastanneista vetosi vapaassa palautekentässä, että koki vaikeaksi sen, mikäli lemmikki on itse asiassa ihmistä tärkeämpi, eikä esimerkiksi anneta ymmärrystä ihmisen allergialle ja hyvän parisuhteen mahdollisuudelle.

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä osoitteeseen [email protected]

Tietoa kirjoittajasta: Eeva Torttila

Eeva vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita Eeva Torttila