Tuliko mieleen: poikaystävä, joka harrastaa lukemista?

Lukeva mies

Minkälainen poikaystävä viehättää? Hyvännäköinen, sosiaalinen, huomioonottava, luotettava ja kiltti? Kaikki nämä ovat hyviä ominaisuuksia, mutta onko aivan tuulesta temmattu ajatus, että poikaystävä voisi harrastaa lukemista? Eikä ainoastaan huonekaluliikkeen hyllynrakennusopasta tai Tekniikan Maailmaa, vaan oikeita kovakantisia klassikoita!

On sanottu, että lukijat ovat parempia ihmisiä. He ovat lukeneet kertomuksia tai tutustuneet historiaan jonkun toisen ihmisen silmin. He pääsevät mukaan toisten mielten syövereihin, he alkavat ymmärtää toisenlaisia ihmisiä – yleisesti ottaen he oppivat enemmän.1

”Niillä, jotka eivät lue, ei ole minkäänlaista etulyöntiasemaa verrattuna niihin jotka eivät osaa lukea.”
(Mark Twain)

Kaipaatko kumppaniltasi verbaalista lahjakkuutta? Miehet, jotka lukevat pystyvät todennäköisimmin kirjoittamaan Sinulle kirjeitä. He ovat verbaalisempia, eivätkä ainoastaan vastaa kysymykseen vaan myös kuvailevat. He eivät puhu Sinulle – he keskustelevat kanssasi. Lukevilla miehillä on usein kyky empatiaan. He eivät välttämättä aina ole kanssasi samaa mieltä, mutta yrittävät nähdä asioita myös Sinun kannaltasi. On havaittu, että ihminen, jolta voi oppia jotain nähdään vetävänä piirteenä.1 Suoritin pikagallupin sosiaalisessa mediassa. Miksi poikaystävä, joka on lukutoukka onkin vetävä? Hänellä on mielenkiintoa asioihin. Häntä kiinnostaa, mitä hänen ympärillään tapahtuu!

Milloin viimeksi kuulit miehen sanoneen, että hän luki kirjan? Tilastokeskuksen mukaan lukeminen on edelleen yksi suomalaisten yleisimmistä harrastuksista. Nuoret aikuiset lukevat kirjoja kuitenkin vähemmän kuin 1990-luvun alkupuolella. Miehet lukevat huomattavasti vähemmän nyt kuin 1990-luvun alussa.2 Tilalle ovat tulleet tekniikan suomat vaihtoehdot. Miten paljastat miehen, joka ei lue? Kysy häneltä mikä on hänen lempikirjansa. Jos hän vastaa Tuntematon Sotilas, Täällä Pohjantähden Alla, tai vastaavan on mahdollista, että hän on lukenut sen koulussa pakollisena tehtävänä, eikä sen jälkeen ole kovakantista kirjaa nähnytkään.

”Ei kulttuurin tuhoamiseen tarvita kirjojen polttamista.

Riittää kun ihmiset lopettavat niiden lukemisen.”

(Ray Bradbury)

Poikaystävä, joka toisinaan lukee kirjan kannesta kanteen on harvinaisempaa kuin aikaisemmin. Kuinka monessa miehen deittiprofiilissa on avoimesti kerrottu, minkälainen kirjallisuus kiinnostaa? Voimme kuitenkin päätellä jotain siitä, minkälaista materiaalia toisen kirjahyllystä löytyy! Sinkut – nyt lukemaan ja puhumaan siitä!

Mitä eroa on pojalla, jota deittailet ja miehellä, jonka kanssa menet naimisiin? Poika, ketä deittailet puhuu ihmisistä, joita tunnette, laskee leikkiä ja kertoo vain hauskoja tarinoita, koska hän ei voi sitoutua syvemmällä tasolla. Mies, jonka kanssa menet naimisiin keskustelee kanssasi kirjoista, elokuvista, musiikista ja muista yhteisistä mielenkiinnon kohteista. Se tekee suhteesta pitkässä juoksussa kestävämmän.3 Ja siksi poikaystävä, joka on kiinnostunut kirjallisuudesta kannattaa!

”Ihminen, joka lukee elää tuhat elämää ennen kuin kuolee.

Ihminen, joka ei lue elää vain kerran.” (George R.R. Martin)

Poikaystävä, joka lukee on myös kärsivällisempi ja hän antaa Sinullekin omaa aikaa – lukea tietysti!4

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä osoitteeseen [email protected]

Lähteet

1 Elite Daily, http://elitedaily.com/life/culture/date-reader-readers-best-people-fall-love-scientifically-proven/662017/
2 Tilastokeskus, http://www.stat.fi/til/akay/2009/03/akay_2009_03_2011-05-17_kat_004_fi.html
3 Lifehack, http://www.lifehack.org/articles/communication/15-differences-between-the-boy-you-date-and-the-man-you-marry.html
4 Lifehack, http://www.lifehack.org/articles/communication/10-reasons-date-guy-who-reads.html

Tietoa kirjoittajasta: Eeva Torttila

Eeva vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita Eeva Torttila