Kirjoittanut: Stephanie Wood
31918

Se oikea – voiko se löytyä ELIITTIKUMPPANIsta?

Se oikea löytyy netistä
Omalle skeptisyydelleen ei voi ihminen mitään, joten päätin ottaa selvää aiheesta ”parantaako ELIITTIKUMPPANI todella mahdollisuutta löytää se oikea kumppani?” Kääntelinpä tieteellisiä tutkimuksia miten päin tahansa ja käytinpä kuinka ”piru & Raamattu” -metodia, minun oli todettava, että kyllä se vain todennäköisesti parantaa.

Se oike…in samanlainen

ELIITTIKUMPPANIn ehdotukset siksi oikeaksi perustuvat niin sanottuun Matchingiin. Siinä siis tutkitaan ensin, millainen sinä olet, ja sovitetaan sinua sitten yhteen sellaisten ihmisten kanssa, jotka sopivat sinulle. 

Homma perustuu ennen kaikkea samankaltaisuuteen; samanlaisiin luonteenpiirteisiin, samanlaisiin arvoihin ja osittain samanlaiseen sosiaaliseen asemaan. 

Tieteelliset tutkimukset sen oikean löytämisestä ja kestävistä parisuhteista kertovat samaa: samanlaisemmista ihmisistä tulee parempi pari (kts. esim. Metsäpelto & Kinnunen; Kontula; Kurdek; Luo & Klohnen; Cohen; Lutz-Zois et al.)

Haeskelin raivon vallassa tutkimuksia, jotka osoittaisivat, että joskus vastakohdat täydentäisivät toisiaan niin, että siitä muodostuisi tasapainoinen ja pitkäkestoinen parisuhde. En löytänyt mitään. ELIITTIKUMPPANIn tieteellinen edustaja, tohtori Wiebke Neberich sanoo, ettei tunne ainoatakaan julkaistua tutkimusta, joka viittaisi siihen suuntaan. 

 

Se oikea tapaamispaikka

No, hyvä on. Voi olla, että samankaltaisuus on hyvästä. Mutta onko sillä muka väliä, missä siihen samankaltaiseen ihmiseen törmää?

Kiinnostava tutkimus osoittaa, että samankaltaisuuteen perustuvalla treffipalstalla toisiinsa tutustuneet parit ovat onnellisempia ja pysyvät kauemmin yhdessä kuin esimerkiksi ystävien kautta, ei Matchingiin perustuvan verkkosivun kautta tai baarissa tutustuneet.  (Gonzaga)

Baarissa siihen oikeaan tutustuminen nyt lienee aika kuolleena syntynyt idea muutenkin. Baarissa on pimeää ja meluisaa; ulkonäön vaikutus korostuu, persoonallisuuden vaikutus laskee ja alkoholin vaikutus sopii muuten vain huonosti kuvioon.

Mutta miksi se oikea muuten löytyisi parhaiten persoonallisuuksia testaavasta ja vertailevasta nettideitistä?

 

Tässä kolme syytä:

Se oikea saattaa löytyä korkeatasoisesta nettideitistä

1. Matching yhdistää hyvin toisilleen sopivat persoonat ja johtaa siten suoraan parempiin parisuhteisiin.

 

2. ELIITTIKUMPPANIin (tai muuhun persoonallisuusvertailuun perustuvaan sivustoon) hakeutuu vakavaa suhdetta hakevia, fiksuja sinkkuja

 

3. Palvelussa voi törmätä useampaan potentiaaliseen kumppaniin kuin kavereiden, työpaikan, harrastuksien jne. kautta. Sopivan kumppanin löytäminen käy käytännön syistä todennäköisemmäksi.

 

Ja kuten tieteeseen kuuluu, pitää todeta, että voi syy olla jokin kokonaan muukin. Ja kuten maalaisjärkeen kuuluu, pitää todeta: avoimuus ja aloitteen tekeminen kannattaa

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä osoitteeseen toimitus@eliittikumppani.fi