Seuranhakupalvelu – miksi et onnistu jäsenenä?

Seuranhakupalvelu

Tuntuuko siltä, ettei seuranhakupalvelu auta sittenkään löytämään seurustelukumppania? Haluaisit kovasti löytää jonkun erityislaatuisen, jonka kanssa jakaa arjen menestykset ja murheet, mutta kaikesta huolimatta tilanne tuntuu toivottomalta. ELIITTIKUMPPANI kokosi yhteen pulmatilanteita, sekä ratkaisuja niihin.

Seuranhakupalvelu ei toimi – et saa viestejä tai kumppaniehdotuksia ollenkaan?

– On todennäköistä, ettet ole tarpeeksi selkeästi määritellyt tavoitteitasi, mielenkiinnon kohteitasi tai sitä, minkälaista kumppania etsit deittiprofiilissasi. Profiilisi lukija saattaa jäädä epätietoiseksi siitä, täyttääkö hän kriteereitäsi. Kannustaako profiilisi ottamaan yhteyttä?

– Oletko realistinen? Jos olet hyvin toimeentuleva vanhempi mies, joka etsii 20 vuotta nuorempaa vaaleaa neitokaista sulostuttamaan elämääsi, on paljon mahdollista että onnistuaksesi tässä haaveessa George Clooneyn ulkonäkö olisi eduksi. Mikäli olet vanhempi nainen, juuri lukenut Helen Fieldingin viimeisimmän Bridget Jonesin ja haaveilet nuoresta reippaasta rakastajasta, muista että Suomi on pieni maa ja ei välttämättä täynnä nuoria miehiä, jotka ajattelisivat kanssasi samalla tavalla.

– Vedoten edellä mainittuun – valitse nettideittipalvelu, joka vastaa omia toiveitasi!

– Profiilissasi on ehkä jotakin, mikä ei houkuta muita jäseniä. Lue tekstisi uudelleen ja pyydä vaikka läheistä ystävää lukemaan se. Joskus on hyväksi, että mies lukee naisen tekstin ja nainen miehen tekstin. Löydättekö ison kasan kirjoitusvirheitä? Ehkä tekstissä on jotain provosoivaa? Esimerkiksi tällainen ”ei varmaan löydy, mutta nätti ja pieni nainen”. ”Ei varmaan löydy” lauseen alussa antaa ymmärtää, että suurin osa henkilön näkemistä ihmisistä on ylipainoisia ja saa hänet kuulostamaan melko kriittiseltä.

– Profiilitekstiin on suotavaa kirjoittaa enemmän, kuin ”Mitä harrastan? – TV:n katsomista”. Sinussa on aivan varmasti paljon muutakin, kuin Emmerdalesta pitäminen tai kahvinjuonti! Missä olet matkustanut? Minne haluaisit mennä? Mitä ajattelet ympäristöstäsi? Mikä on parasta harrastuksissasi? Minkä lajin harrastamista olet pitkään ajatellut? Mikäli asenteesi on ”siellä profiilissahan se lukee” ja olet vastannut jokaiseen kysymykseen sanalla tai puolikkaalla, se ei kerro paljoa persoonallisuudestasi.

– Teetkö aktiivisesti aloitteita? Useissa tieteellisissä lähteissä alleviivataan aloitteenteon tärkeyttä – jos et pelaa, et voi voittaa! Olemalla aktiivinen nostat itse mahdollisuuksiasi löytää kumppani. Torjutuksi tuleminen pelottaa meitä kaikkia, mutta jos emme ikinä tee aloitteita, olemme liittyneet seuranhakupalveluun pelkästään ”olemalla tarjolla” ja se, joka ”on tarjolla JA esittäytyy” kiinnostaa enemmän, kuin vain sellainen joka vain ”on tarjolla”.

Naiset: muistakaa, että aloitteen tekeminen on sallittua teidänkin puoleltanne. Kovinkaan moni mies todennäköisesti ei pahastu kauheasti jos osoitat suoraan kiinnostumisesi. Ja jos joku antaa rukkaset, se ei ole maailmanloppu.

– Mikäli kyseessä on ilmainen palvelu, joudutko itse etsimään kumppaniehdokkaita? Silloin olet pitkälti oman aktiivisuutesi varassa. Muista, että voit varmasti jotenkin myös muuttaa hakukriteereitäsi, esimerkiksi laajentaa aluetta jolta etsit kumppania.

– Saattaisit saada enemmän mahdollisuuksia maksullisessa palvelussa, jossa palvelu itse tarjoaa kumppaniehdokkaita Sinulle.

Saat viestejä, mutta muutaman viestin jälkeen et kuule uusista deittituttavuuksista mitään?

– Miten vastaat saamiisi viesteihin? Liian lyhyet vastaukset antavat usein kuvan, ettei voisi vähempää kiinnostaa.

Mies: ”Moi, luin juuri profiilisi ja vaikutat tosi mielenkiintoiselta! Mitä sun perjantai-iltaan kuuluu?”
Nainen:”Hyvää”

Tässä vaiheessa kannattaisi esittää vastakysymys ylläpitääkseen keskustelua. Kainoa leikkiminen toimii ehkä julkisessa tilanteessa, mutta jos tutustuminen tehdään tekstin varassa, kannattaa siihen panostaa! Ole ystävällinen, asiallinen ja kiinnostunut. Liian pitkät vastaukset taas saattavat tuntua joistakin ihmisistä jopa tungettelevilta. Jos puhut ensi hetkestä silmät ja suut täyteen sitä, että eniten elämässä haluat omakotitalon, perheen ja farmarivolvon keskustelukumppanille voi tulla olo, että haluat vain jonkun täyttämään tyhjät raamit elämässäsi – oletko lainkaan vilpittömästi kiinnostunut uudesta tuttavuudestasi?

Muista myös sävy ensimmäisessä viestissäsi! Riippuen profiilista, jonne olet lähettämässä viestiä mieti seuraavaa: jos aiot avata keskustelun poskettomalla viestillä, vitsillä tai hiukan vihjaavasti – oletko ihan varma, että vastaanottajalla on samanlainen huumorintaju? Vaikka kyseessä onkin seuranhakupalvelu, saat sielläkin vain yhden mahdollisuuden tehdä ensivaikutelman! Esimerkki englanninkielisestä ensiviestistä, joka ei toimi: ”If I could rearrange the alphabet, I’d put U and I together”. Muista myös, että kopioimalla ja liittämällä lähetetyt ensiviestit useimmiten huomataan ja nettideittaajan pitäisikin ehdottomasti aina yksilöidä viestinsä, eli antaa lukijan ymmärtää että hänen profiilinsa on luettu ja sieltä on löytynyt jotakin mielenkiintoista. Ystävä apuun!

– Mieti asiaa näin: joku on nähnyt valtavasti vaivaa pystyttääkseensä nettideittiprofiilin, valinnut sinne edustavat kuvat ja kirjoittanut sydämestään mitä on etsimässä elämäänsä. ”Hei seksikäs….” ei käy avausviestiksi, koska se antaa ymmärtää, että kävit katsomassa kuvan etkä mitään muuta.

– Jos olet lähettänyt jollekin viestejä, eikä hän koskaan vastaa mahdollisia vastauksia on muutama: joko hän ei ole kiinnostunut (ei kannata tuhlata enempää aikaa tällaiseen), tai olet törmännyt profiiliin, joka ei ole aktiivinen. Onko käyttämäsi seuranhakupalvelu sellainen, että pystyt tarkistamaan koska hän on viimeksi kirjautunut palveluun? Jos kirjautumisesta on enemmän, kuin vaikkapa kolme kuukautta voi olla ettei henkilö enää etsi seuraa – ainakaan aktiivisesti. Siirry eteenpäin.

– Kuulostatko epätoivoiselta? Nettideittaajan on hyvä katsoa peiliin ja sanoa ääneen, että hän on hyvä – juuri sellaisena kuin aidosti on. Sitten vasta avata seuranhakupalvelu ja ryhtyä etsimään kumppania. Jos olet luonnostasi ronski, on sellainen hyvä ottaa puheeksi viestittelyssä, mutta siinä on ero oletko vekkuli vai puhtaasti yliröyhkeä.

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä osoitteeseen [email protected]

Lähteet

Dating About, http://dating.about.com/od/datingissues/a/datingprofile.htm
CNN, http://edition.cnn.com/2011/TECH/social.media/08/24/online.dating.messages.netiquette/
Doctor Nerd Love, www.doctornerdlove.com/2012/06/online-dating-women-respond/all/1/

Tietoa kirjoittajasta: Eeva Torttila

Eeva vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita Eeva Torttila