Treffisivusto haltuun ja deittiprofiili lentoon!

Treffisivusto

Google antaa hakusanalle ”treffisivusto” 335 000 tulosta 0,25 sekunnissa. Englanninkielisellä termillä ”online dating” saa 13 700 000 tulosta samassa ajassa. Ei siis ole epäselvää, että sinkkumarkkinat netissä käyvät kuumana. Usein sanotaan, että joukosta on pakko erottua. Mitä jos et olekaan varsinainen kynäniekka? Yksi nettideittailun perusohjeista on, että olet rehellinen. Miten luodaan profiili, joka on totuudenmukainen ja mukaansatempaava?

Kirjoituspuoli kuntoon

Kun alat kirjoittaa deittiprofiiliasi, käytä Microsoftin Wordia tai vastaavaa kirjoitusohjelmaa. Mikäli sormesi lipsahtaa tai kone takkuaa ja treffisivusto katoaa näytöltäsi, kirjoittamasi kuvaus on kuitenkin tallessa. Säästät siis aikaa. Lisäksi, jos käytät useampia treffisivuja, voit kopioida tekstin kaikkiin. Monissa tekstinkäsittelyohjelmissa on hyviä kieliopillisia työkaluja – käytä niitä! Kirjoitusvirheet eivät näytä hyvältä deittiprofiilissa!1

Jos treffisivusto tarjoaa siihen mahdollisuuden, kirjoita siitä, minkä uran olet valinnut ja miksi. Kerro vapaaehtoistehtävistä, joihin olet osallistunut. Oletko esimerkiksi kirvestyömies, mutta vapaa-ajallasi osallistut rallisprinttien järjestämiseen? Työsi näyttää, että pystyt itsenäiseen toimintaan, mutta vapaaehtoishommien perusteella olet myös auttavainen ja sosiaalinen.

Kokoonnu lähimpien ystäviesi kanssa ja kysy heiltä mitkä heidän mielestään ovat parhaat ominaisuutesi ja miten he kuvailisivat Sinua ihmisenä.1 Kirjoita nämä huomiot muistiin. Joskus meidän on vaikea ”kehua itseämme” mutta ystävämme saamme meidät huomaamaan , mitkä ovat olennaisimmat luonteenpiirteemme ja ominaisuutemme. Moni treffisivusto tarjoaa kohdan, johon kuvailet itseäsi.

Erotu eduksesi!

Treffisivusto on foorumi, josta Sinun tulee erottua. Miten saat sen aikaiseksi? Juttelemalla! Profiilikuvauksesi pitäisi olla sellainen, että se kutsuu lukijaa keskustelemaan kanssasi. Haluat kuvata itseäsi innostavasti, optimistisesti tai huumorilla – älä anna vain raporttia siitä, kuka olet. ”Käy lukemassa profiilista” ei kiinnitä kenenkään huomiota. Nykymaailmassa ylimääräinen klikkaus on ylimääräinen kynnys.

Otetaanpa esimerkki: sen sijaan, että toteat ”Pidän elokuvista” voit kirjoittaa ”Katsoin juuri Taru Sormusten Herrasta-trilogian, ja kyllä – voisin katsoa sen uudestaan jonkun mukavan ihmisen kanssa!”. Näin tuot julki sen, että pidät elokuvista, mutta toivottaisit seuralaisen myös mukaan iltaan. Kysymykseen ”mistä pidän” on myös hiukan provosoivaa vastata: ”seksistä”. Yritetäänpä asiallisesti; suurin osa ihmisistä varmasti pitää seksistä, mutta koitapa keksiä hiukan neutraalimpi vaihtoehto, vaikkapa golf, autolla ajaminen tai kävely. Näistä vaihtoehdoista saat hiukan pidemmät vastaukset aikaiseksi, esim. ”aloitin golfin peluun vuonna 2012 ja olisikin kivaa saada golfseuraa kentälle. Ei haittaa, vaikka lähtisit ensimmäistä kertaa greenille kaveriksi!”

Riippumatta siitä, minkä kokoinen ja näköinen olet – älä pyytele anteeksi. Olet ulkoisesti juuri sellainen kuin olet ja etsimässä seuraa Sinulle omana itsenäsi. Esimerkiksi profiilikuvaksi on hyvä valita edustava kuva, muista kuitenkin, että kuva vuoden takaa alkaa olla jo hiukan liian vanha. Muutama nyrkkisääntö: hyvällä maulla valitussa profiilikuvassa kohteella ON vaatteita päällä ja jos halutaan käyttää kuvaa, jossa ollaan uimavaatteissa, sen on parempi olla lomareissulta, kuin omasta kylpyhuoneesta. Ns. kylpyhuoneselfiet tekevät pinnallisen vaikutuksen. Treffisivusto voi useissa tapauksissa jopa kieltäytyä julkaisemasta kovin provosoivaa kuvaa.

Treffisivusto totuuden torvena – Sinun vahvuutesi!

Jos et varsinaisesti harrasta laskuvarjohyppyä, voi olla parempi välttää sellaisen kuvan laittamista profiilikuvaksi. Käytä kuvaa, joka kertoo totuudenmukaisesti Sinusta. Tämän jutun kirjoittaja on ollut nettitreffeillä miehen kanssa, jonka profiilikuva oli armeijakuva 15 vuoden takaa. Pieni huomio: SEN HUOMASI, toisia treffejä ei tullut. Vaikka et näyttäisi missiltä tai Ethan Hawkelta, profiilikuvassa saisi olla kasvo- ja/tai kokovartalokuva. Hymy on aina positiivinen signaali. Jos olet kuin seipään niellyt se ei houkuttele ihmisiä ottamaan yhteyttä.

Kirjoita tavoiteyleisöllesi, mutta vältä kuullostamalta siltä, ettet osaa joustaa ollenkaan. On hyvä, että tietää mitä etsii, mutta muista, ettei unelmapuolisosi välttämättä vastaa luomaasi haavekuvaa. Anna siis liikkumavaraa kriteereissäsi. Koska elämme aikaa, jolloin treffisivusto on pullollaan sekä miehiä, että naisia – muista, on vain yksi sellainen henkilö, kuin Sinä. Keskity siihen. Mikä tekee Sinusta erilaisen? Mikä tekee Sinusta viehättävän?

Treffisivusto voi tarjota persoonallisuustestin tai muunlaisen kyselykaavakkeen, jonka on tarkoitus auttaa valikoimaan sopivia deittiehdokkaita. Siispä säilytä malttisi, vaikka kyseessä olisi pitkäkin haastatteluosio ja vastaa kysymyksiin rauhallisesti ja sävyyn, joka miellyttää lukijaa. Pidä vaikka pieni tauko ja palaa haastatteluosioon myöhemmin.

Älä kirjoita deittiprofiiliasi masentuneessa mielentilassa. Jos olet väsynyt tai huonolla tuulella, tekstin sävystä voi paistaa mielentilasi läpi. Muista olla kirjoittaessasi rehellinen, sillä vähintään ensitapaamisella vastapuoli kyllä huomaa, jos olet ollut epärehellinen. Kun deittiprofiilisi kirjoitus on valmis, anna se vielä luotetulle ystävällesi tai sukulaisellesi, joka voi tarkistaa sen.

Erottuaksesi joukosta, voit selvittää myös mitä apuvälineitä treffisivusto tarjoaa.

Treffisivusto ja profiilikuvauksen ehdottomat Ei-näin -vaihdoehdot:

”Elämä olisi paljon parempaa jonkun kanssa”. Nyt kuullostat epätoivoiselta ja yksinäiseltä.

”Etsin jotakuta joka on taloudellisesti hyvässä tilanteessa”. Toisinsanoen, etsit siis henkilöä elättämään Sinua?

”Olen joutunut satutetuksi edellisissä parisuhteissani, pelien pelaajat älkööt vaivautuko!”. Kuvaus antaa ymmärtää, että ympärilläsi saattaa olla suojamuureja, joitten läpi kukaan ei pääse.

”Toivun juuri avioerosta/erosta/jne”. Mikäli olet juuri toipumassa jostakin ihmissuhdekriisistä, mieti hetki oletko oikeasti valmis etsimään uutta seurustelukumppania. Jos kirjoitat tämän profiiliisi, monet voivat ajatella, että etsit seuraa parantaaksesi omaa oloasi – etkä välttämättä lainkaan anna mahdollisuutta oikealle täysipainotteiselle suhteelle. Vältä negatiivisia ilmaisuja.

”Olen tavallinen suomalainen mies” on kuultu jo aika monessa profiilissa. Vaikka se pitäisikin paikkansa, voisit värittää fraasia hiukan elävämmäksi, esim . ”Olen mukavan rento kaveri Saimaan rannalta, joka etsii yhtä leppoisaa seuraa laiturinnokalle viettämään kesäiltoja”.

Kuvaile haaveittesi kumppania ja parisuhdetta. Mitä tekisitte yhdessä? Miten rentoutuisitte, missä matkustelisitte? ”Saunottas ja käytäs tansseissa” on vähän lyhyenläntä tilannekuvaus. ”Toivon, että voisimme viettää laatuaikaa mökillä, kuunnella musiikkia, tanssia laiturilla ja viettää aikaa mukavasti sekä jutella kaikesta. Ei turhaa kiirettä” kuulostaa paremmalta.

Treffisivusto haltuun laittamalla deittiprofiili kuosiin!

”Kävely”. Yleisesti ottaen yhden sanan töksäytykset eivät aina riitä herättämään vastapuolen mielenkiintoa. Käytä edes kokonaisia lauseita! Jos et harrasta mitään, kerro edes minkä lajin harrastuksesta olet aina haaveillut tai mitä muuta olet elämäsi aikana ajatellut tekeväsi.

Treffisivusto tulille ja profiilisi riemuvoitto!

Miten olet totuudenmukainen ja silti erotut eduksesi nettideittimaailmassa? Sinun ei tarvitse olla Shakespeare tai markkinoinnin ammattilainen, mutta vältä sanomasta ”olen ihan tavallinen” tai antamasta ymmärtää, että pidät itseäsi maan matosena. Kerro itsestäsi jokaiseen kohtaan enemmän kuin yksi tai kaksi sanaa. Treffisivusto on foorumi siihen, että herätät ihmisten mielenkiinnon. Jokaisessa meissä on jotain mielenkiintoista, vaikka et itse sitä näkisikään joka aamu peiliin katsoessasi.

Sait juuri pikakurssin treffisivustojen käyttöön, joten nyt on aika laittaa persoonallisuutesi peliin. Eliittikumppanissa on yli 100.000 suomalaista sinkkujäsentä – liity mukaan!

Rekisteröidy Eliittikumppaniin

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä osoitteeseen [email protected]

Lähteet

1 Marie Claire, www.marieclaire.co.uk/blogs/543390/15-ways-to-make-your-online-dating-profile-stand-out-from-the-pack-1.html

Tietoa kirjoittajasta: Eeva Torttila

Eeva vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita Eeva Torttila