Kaukosuhde pysyy yllä näillä 14 vinkillä!

Etäsuhde

Etäsuhteet ovat tänä päivänä varsin yleisiä, vaikka moni niihin skeptisesti suhtautuukin. Kun parisuhde on vahvalla pohjalla ja rakkautta riittää, se kyllä kestää vaikka kumppanisi olisi toisella puolella maapalloa.

Kaukosuhteessa osapuolet asuvat etäällä toisistaan kenties työ- tai opiskelupaikkojen johdosta. Jotkut tällaisista pariskunnista tapaavat viikonloppuisin tai mikäli kumppani on oikein kaukana, tapaamisvälit voivat venyä useiden kuukausien mittaisiksi. Koostimme täällä ELIITTIKUMPPANIn toimituksessa vinkkipaketin, joiden avulla rakkaus pysyy yllä välimatkasta huolimatta.

1. Näe etäsuhteen hyvät puolet

Etäsuhde voi olla parisuhteelle todellinen testi. Sen sijaan, että pelkäisitte etäsuhteen aiheuttavan eron, ajatelkaa asiaa nimenomaan päinvastoin – tämän kokemuksen myötä välillänne oleva side tulee vahvemmaksi kuin koskaan ennen.

2. Kommunikoikaa säännöllisesti ja luovasti

Toivottakaa toisillenne hyvät huomenet ja yöt joka päivä. Pitäkää kumppani ajan tasalla mitä päivittäisessä arjessanne tapahtuu – vaikka ne tuntuisivat kuinka vähäpätöisiltä asioilta.

3. Vältä jatkuvaa kontaktia

Kohdasta 2 huolimatta, pidä homma kuitenkin hyvän maun rajoissa. Etäsuhteessa kommunikoinnin määrä ei korvaa laatua, joten älä vaadi tuntikausia kestävää jatkuvaa huomiota. Mikäli pommitat toista jatkuvasti viesteillä ja puheluilla, se voi kääntyä jo haitalliseksi.

4. Puhukaa tuhmia

Seksin ja läheisyyden puute on yksi kaukosuhteiden haasteista. Seksi ei ole ainoastaan biologinen tarve, vaan myös tunnepohjainen. Välimatkasta huolimatta, voitte pitää suhteen seksuaalista kipinää yllä lähettämällä eroottissävyisiä viestejä toisillenne.

5. Vältä ”vaaratilanteita”

Kaukosuhteessa pettäminen on valitettavan helppoa, mikäli suhteessa ei olla liikkeellä täydellä sydämellä. Mikäli kumppanisi ei pidä siitä, että käyt ystäviesi kanssa yöelämässä juhlimassa, voit joko jättää bileet väliin tai kertoa kumppanille hyvissä ajoin suunnitelmistasi. Usein toistuva juhliminen voi saada kumppanisi huolehtimaan liikaa ja hänet tuntemaan, ettei suhde ole enää hallinnassa.

6. Tehkää asioita yhdessä

Nykyajan tekniikan ansiosta voitte tehdä asioita virtuaalisesti yhdessä. Pelatkaa vaikkapa nettipeliä yhdessä, katsokaa jotain dokumenttia netistä yhtä aikaa tai lähtekää ulos kävelylle ottamalla samalla videopuheluyhteys. Tässäkin vain mielikuvitus on rajana!

7. Etäsuhde tarvitsee päämäärän

Mikäli parisuhteessa ollaan ilman selkeää tavoitetta ja päämäärää, saattaa se aiheuttaa sen, että molempien elämät ajautuvat eri teille ja rakkaus hiipuu. On siis hyvä olla jokin tavoite – esimerkiksi päätätte, että tulette asumaan samalla paikkakunnalla viimeistään vuoden päästä.

8. Nauti yksinolosta ja ajasta ystävien/perheen kanssa

Etäsuhteessa koettu ikävä ja yksinäisyys kannattaa yrittää kääntää mahdollisuudeksi tehdä jotain uutta. Aloita vaikkapa se tauolla ollut harrastus uudelleen, jolle sinulla ei aiemmin ollut aikaa. Tapaa myös ystäviäsi ja perhettäsi, jotta saat mielen pois liiallisesta ikävöinnistä.

9. Vaikeudet vältetään keskustelemalla

Puhukaa tunteistanne avoimesti. Ongelmilla on tapana kasaantua tarpeettoman suuriksi, mikäli niitä pidättelee omassa pääkopassaan. Kumppanille kannattaa puhua omista peloistaan, mustasukkaisuudesta tai muista vastaavista tuntemuksista. Tällöin kumppanisi osaa huomioida sinut oikealla tavalla ja auttaa tällaisten tuntemuksien ylipääsemisessä. Luottamus on etäsuhteessa A ja O!

10. Henkilökohtainen lahja

Anna kumppanillesi jokin muistoesine: vaikkapa avaimenperä tai jokin koru, joka muistuttaa häntä sinusta ja suhteestanne.

11. Viestintäohjelmat kuntoon

Tämän päivän tekniikan ansiosta voimme olla erittäin helposti ja monipuolisesti yhteydessä. Käyttäkää siis jotain sopivaa vaikkapa älypuhelimelle tarkoitettua viestintäohjelmaa, jolla voitte mahdollisimman helposti jakaa viestejä, kuvia ja jopa soittaa videopuheluita.

Soittakaa videopuheluita kun mahdollista. Toisen näkeminen ja kuuleminen saa pitkän välimatkan tuntumaan ihan siedettävältä!

12. Lähetä rakkauskirje tai lahja

Ja teknologian vastapainoksi myös ihan paperinen kirje tai lahjapaketti voi olla romanttinen tapa muistaa tyttö- tai poikaystävää. Annat samalla kuvan, että olet nähnyt vaivaa kirjoittaessasi toiselle käsinkirjoitetun kirjeen. Näin sosiaalisen median aikakautena kumppani varmasti ilahtuisi myös mukaan liitetystä perinteisestä valokuvastakin!

13. Pidä yllä positiivinen asenne

Kaukosuhteessa eläminen voi olla henkisesti kuluttavaa, mutta positiivista ajattelua kannattaa harjoitella mahdollisimman paljon. Ole kiitollinen, että sinulla on joku jota rakastaa ja joku, joka rakastaa sinua. Ole niin ikään kiitollinen pienistä arkisista asioista ja siitä, että olette molemmat terveitä.

14. Vieraile toisen luona

Molemminpuolinen vierailu toisen luona ja jälleennäkeminen ovat etäsuhteen kohokohtia. Kaiken odottamisen ja ikävöimisen jälkeen voitte taas suudella ja pitää toisianne kädestä. Etäsuhteessa tapaamiset ovat yhtä rakkauden ilotulitusta, joten nauttikaa yhteisestä ajasta!

Lue myös: 10 vinkkiä romantiikan ylläpitoon parisuhteessa

Tänä päivänä etäsuhde voi siis toimia varsin hyvin välimatkasta huolimatta. Mikäli olet vielä sinkku ja asut pienemmällä paikkakunnalla, saatat olla kohdannut varsin yleisen ongelman, ettei siellä tunnu olevan sopivia kumppaniehdokkaita. ELIITTIKUMPPANIssa on yli 100.000 suomalaisjäsentä – liity mukaan ja laajenna kumppaninhakusi vaikkapa koko Suomen laajuiseksi!

Rekisteröidy ELIITTIKUMPPANIin

Ajatuksia, kysymyksiä? Laita kommenttia alapuolelle tai sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Lähteet

http://www.lifehack.org/articles/communication/21-best-tips-making-long-distance-relationship-work.html?bd=2015527

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole