Yllättäviä faktoja rakkaudesta!

Rakkausfaktoja

Rakkaus toimii inspiraationa kirjailijoille, taiteilijoille ja muusikoille. Luuletko tietäväsi kaiken rakkaudesta? Mitä pitää syödä, että löytää rakkaan? Monetko oharit pitää kokea, ennen kuin natsaa? Tieteilijät ovat ottaneet rakkauden suurennuslasin alle – ELIITTIKUMPPANIn toimitus tarjoaa nyt yllättäviä faktoja rakkaudesta!

1. Rakastavaisten sydämet lyövät samaan tahtiin

Pariskunnat usein jakavat samat mielenkiinnon kohteet, päättävät toistensa lauseet ja nauravat samoille vitseille. Tätä on pidetty parisuhteen äärimmäisenä muotona. Kalifornian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan pitkään yhdessä olleitten pariskuntien sydämet sykkivät samaan tahtiin. Tutkijat ovat todenneet, että naisen sydän mukautuu miehen sydämen rytmiin. Syy tähän on epäselvä, mutta erään tutkijan mukaan naisilla on vahva side kumppaniinsa ja ehkä enemmän empatiaa.

2. Miehet todennäköisemmin sanovat ”Rakastan sinua” ensimmäisinä

Rakkauden tunnustaminen on jännittävää. Kukaan ei haluaisi välttämättä olla se, joka sen sanoo ensimmäisenä ja oikea ajankohtakin pitää valita. Jokaisella, joka aikoo rakkautensa tunnustaa on käynyt mielessä sekin, että vastapuoli ei ehkä tunnusta rakkauttaan takaisin. On yleisesti luultu, että miehet pelkäävät näitä sanoja, mutta juuri he – ylivoimaisesti – sanovat sen ennen naisia. Miehet jopa todennäköisemmin tunnustavat rakkautensa jo parisuhteen ensimmäisenä kuukautena!

Lue myös: mistä tietää onko rakastunut? 10 vinkkiä!

3. Kädestä pitäminen voi pienentää kipua

On tutkittu, että jotkut henkilöt ovat herkkiä aistimaan läheisensä kivun. Voiko kipua lievittää läsnäololla? Erään tutkimuksen mukaan kädestä pitäminen tai edes puolison tai poikaystävästän valokuvan katsominen vähentää naisten fyysisen kivun tuntemista. Asiaa tutkittiin antamalla vapaaehtoisille naisille mietoja sähköshokkeja. Samaan aikaan heidän puolisonsa tai poikaystävänsä pitivät heitä kädestä, tai naisilla oli valokuva rakkaasta. Tutkimus saattaa myös selittää sen, miksi lapsi saa lohtua ja rauhottuu heti, kun äiti ”puhaltaa pipin pois”.

4. Rakkaus tekee meistä hulluja

On kuulemma mahdotonta olla samaan aikaan sekä rakastunut, että viisas. Onko rakastunut henkilö henkisesti raiteiltaan? Kun olemme rakastuneita, serotoniinitasomme laskee. Laskenut serotoniinitaso selittää sen, miksi emme pysty ajattelemaan ketään muuta, kuin ”häntä”. Sama ilmiö tekee sydänsuruistamme vaikeita ja saa tuntemaan omistushalua kumppania kohtaan.

5. Rakastuminen on kuin huumetta

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ollessamme rakastuneita, aivomme tuottavat enemmän dopamiinia ja se aktivoi saman alueen aivoista, kuin kokaiini. Rakastuminen täyttää riippuvuuden merkit: haluat olla rakkaasi kanssa aina, tunnet tyhjyyttä, kun hän ei ole kanssasi. Kun tulee ero, masennut ja haet uutta. Rakastumiseen voi jäädä koukkuun, kuin huumeeseen, mutta se on siis terveellisintä huumetta, mitä tiskiltä löytyy!

6. Kuin vakka ja kansi

Liverpoolin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan ihmisellä on tapana rakastua henkilöön, joka muistuttaa häntä omista vanhemmistaan tai itsestään. Tämä pätee niin ulkonäköön, kuin tuoksuun.
Toisessa tutkimuksessa selvisi vastikään, että pariskunnat ovat geneettisestikin keskenään samanlaisempia kuin satunnaiset ihmisparit. Samanlaisen koulutuksen merkitys parinvalinnassa on kuitenkin kolme kertaa voimakkaampi, kuin geneettisen samankaltaisuuden merkitys.

7. Rakkaus tekee sinusta luovan

Tutkimukset osoittavat, että rakastuminen stimuloi luovaa ajatteluamme! Rakkaus laittaa meidät lähestymään asioita toisella tavalla, mikä edistää luovaa ajatteluamme ja toisaalta taas häiritsee analyyttistä ajatteluamme. Romanttisten hetkien muistelu auttaa keskittymään työtehtävissä. Seksin ajattelu edistää analyyttistä ajattelua, mutta heikentää luovuutta.

8. Suuteluetiketti

Erään seurustelusivuston mukaan ensitreffeillä ei pitäisi suudella, vaan halata. Miehet tuntevat melko nopeasti, tuntevatko he vetoa treffikumppaniinsa. Siksipä osa miehistä kuitenkin suutelee ensitreffeillä. Ruhrin yliopistossa suoritetussa tutkimuksessa analysoitiin 124 paria suutelijoita ja lopputulemana 65% tutkituista kallistavat päätään oikealle suudeltaessa. Tämä on hyvä muistaa tositilanteen tullen.

9. Tieteellistä laskentaa: näin monta kertaa rakastutaan ennen naimisiin menoa!

On erilaisia tutkimuksia ja tuloksia siitä, mitä kaikkea tapahtuu, ennen kuin pääsee astelemaan avioliiton satamaan:
– Keskiverto nainen kärsii kaksi kertaa särkyneestä sydämestä, ennen kuin tapaa unelmiensa miehen
– Keskiverto nainen suutelee noin 15 miestä ja käy läpi kaksi pitkäkestoista parisuhdetta ennen avioliittoa
– Ennen vakiintumista nainen joutuu kokemaan neljät katastrofaaliset treffit ja yhdet oharit
– Miehet kokevat kahdet oharit ja kuusi yhden yön juttua, ennen kuin tapaavat unelmiensa kumppanin
– Ennen asettumistaan miehet käyvät treffeillä kahdeksan eri naisen kanssa, kolme kertaa sokkotreffeillä ja tapaavat kolme ihmistä internetin kautta

10. Ateriaksi nelilehtinen apila – saat rakkautta!

Neliapila tulkitaan yleensä hyvän onnen tuojaksi, mutta se on myös liitetty irlantilaiseen rakkauden rituaaliin. Perinteisesti yksi lehti edustaa uskoa, toinen toivoa, kolmas rakkautta ja neljäs onnea. Joissakin Irlannin osissa uskotaan, että jos nainen syö nelilehtisen apilan ajatellessaan tiettyä miestä, tuo mies tulee rakastumaan häneen! Neliapilan löytäminen ei välttämättä ole helppoa: on arvioitu, että luonnossa on yksi neliapila jokaista kymmentätuhatta kolmilehtistä apilaa kohden.

11. Ajoita rakkautesi!

Ajoitus vaikuttaa suuresti rakkauteen. Ihmiset todennäköisemmin rakastuvat, kun he ovat etsimässä seikkailua, tahtovat lähteä kotoa, ovat yksinäisinä vieraassa maassa, siirtymässä uuteen elämänvaiheeseen tai ovat taloudellisesti ja henkisesti valmiita jakamaan elämänsä toisen kanssa ja perustamaan perheen. On myös esitetty, että esimerkiksi naisystävien kanssa porukassa baariin lähteminen ei olisi hyvä tapa tavata uusia ihmisiä, sillä porukassa on aina joku, joka sotkeutuu keskusteluun, jonka olisi hyvä pysyä kahdenkeskisenä.

12. Faktoja avioeroista

Aviomies, joka on yhdeksän vuotta vanhempi ,kuin vaimonsa tai joka menee naimisiin ennen 24. Ikävuottaan todennäköisemmin hankkii avioeron. Ympäri maailman on havaittu, että pariskunnat yleensä eroavat neljännen avioliittovuotensa aikana. Neljän vuoden jälkeen avioliitto tasapainottuu kahdeksanteen aviovuoteen asti.

13. Rakkautta ikuisesti – resepti

Pysyäkseen rakastuneena koko elämänsä ajan, terapeutit neuvovat, että parit kuuntelevat aktiivisesti toisiaan, esittävät kysymyksiä toisilleen, sekä antavat niihin vastauksia. Heidän täytyy arvostaa toisiaan, pysyä viehättävänä, kasvaa älyllisesti, ottaa kumppani huomioon, antaa hänelle yksityisyyttä, olla aina rehellinen ja luotettava. Heidän täytyy ilmoittaa, mitä tarpeita heillä on, hyväksyä toisen puutteita, eikä ikinä uhata lähteä tai tehdä aviorikosta. Eikä tule automaattisesti olettaa, että suhde kestää ikuisesti. Ei paineita!

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä osoitteeseen [email protected]

Lähteet

http://www.life123.com/relationships/dating/falling-in-love/love-10-crazy-scientific-facts.shtml
http://www.gurl.com/2014/02/13/crazy-interesting-facts-about-love-that-might-surprise-you/#10
http://www.lifehack.org/articles/communication/10-crazy-facts-you-probably-dont-know-about-love.html
Science Daily, http://www.sciencedaily.com/releases/2013/02/130213093220.htm
Random History, http://facts.randomhistory.com/2009/08/04_love.html
Ignite Channelhttps://ignitechannel.com/articles/relationships/are-you-a-love-addict-why-love-drives-us-crazy/
Tiede, http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/puolisot_muistuttavat_toisiaan_geneettisesti
http://www.scientificamerican.com/article/does-falling-in-love-make/
http://www.marsvenus.com/blog/lauren-gray/
Daily Mail, http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2532213/

EliittiKumppanin verkkotoimitus

Tietoa kirjoittajasta: EliittiKumppanin verkkotoimitus

EliittiKumppanin verkkotoimituksen tiimi kirjoittaa ajankohtaisia artikkeleita nettideittailusta, sinkkuelämästä ja parisuhteista.

Katso lisää artikkeleita EliittiKumppanin verkkotoimitus