Vahva nainen: näin saat parisuhteessa (melkein) kaiken

Vahva nainen

Monet sinkkunaiset ovat vahvoja, itsevarmoja ja itsenäisiä, eikä heidän ole helppo löytää itselleen kiinnostavaa, vahvaa partneria. Artikkelissamme sinkkunaisten vahvuudesta käsitellään tätä asiaa paremmin. Usein vahvoille naisille on tarjolla joko kilttejä miehiä, jotka ovat hyviä kumppaneita mutta vähän tylsiä, tai tuhmia miehiä, jotka ovat seksuaalisesti kiinnostavia mutta parisuhteeseen sopimattomia.

Tässä artikkelissa kerromme neljä tapaa, joilla vahva nainen voi yrittää saada kaiken1:

1. Opi nauttimaan vahvemman asemasta

Oletko koskaan nauttinut siitä, että saat delegoida töitä alaisillesi? Entä hymistellyt itseksesi, kun lapset ja koirat tottelevat komentojasi? Tai ehkä yleisesti pitänyt siitä, kun päivä menee sinun suunnitelmiesi mukaan? Jos vastaat joihinkin näistä kyllä, kenties sinussa on myös parisuhteessa johtaja-ainesta.

Vahva nainen voi oppia nauttimaan siitä, että hän on johtavassa asemassa. Jos rakkauden ja kunnioituksen täyteisesti ohjailet kilttiä miestä omilla tavoillasi, voit saada erittäin hyvän parisuhteen. Sillä kenet todella haluaisitkaan vakavaan suhteeseen mieluummin kuin luotettavan, uskollisen, huomioonottavan ja joustavan kiltin miehen?

2. Vaihtoehdot perinteiselle parisuhteelle

Joistain naisista tuntuu kerta kaikkiaan siltä, etteivät he voi saada yhdeltä mieheltä kaikkea haluamaansa (esimerkiksi vakautta ja sensuellia tyydytystä). Tällöin he saattavat kokeilla vaihtoehtoja perinteiselle parisuhteelle.

Jotkut hakeutuvat polyamorisiin tai avoimiin suhteisiin. Moni vahva nainen myös päättää tietoisesti olla sinkku, koska saa tällöin vapaasti tapailla erilaisia miehiä ja nauttia kunkin seurasta sopivalla tavalla ja sopivassa määrin.

3. Kannusta miestäsi ottamaan ohjat

Jotkut vahvat naiset pyrkivät auttamaan partneriaan olemaan vahvempi. Ihmisen käytöksen ohjailu ei ole helppoa, mutta se on mahdollista. Behavioristinen psykologia puhuu haluttujen käytösten vahvistamisesta ja ei-haluttujen rankaisemisesta2. Sen ajatuksia käytetään muun muassa opetuksessa ja urheiluvalmennuksessa.

Voitte esimerkiksi sopia, että kerran viikossa mies päättää, mitä teette tai syötte tai miten toimitte intiimissä kanssakäymisessä.

Tohtori Jeremy Nicholson neuvoo, että kun kumppanisi toimii haluamallasi tavalla (tässä tapauksessa päättäväisesti), voit palkita hänet vaikkapa hymyllä, halauksella pusulla tai kylmällä oluella3.

Jos kumppani taas ei toimi haluamallasi tavalla (esimerkiksi sanoo vain en tiedä), voit ”rankaista” häntä jättämällä hänet huomiotta ja näyttää paremman tavan toimia4.

4. Lähde taistoon, vahva nainen!

Vahva nainen: lue parisuhdevinkit

Jos päätät tavoitella sellaista miestä, joka on sekä hyvä kumppani että riittävän kiehtova, sinun on varauduttava vaikeaan polkuun. Kilpailua näistä miehistä on paljon, joten asenne kannattaa sovittaa siihen.

ELIITTIKUMPPANIn tutkija Wiebke Neberich suosittelee käyttämään sitä samaa paneutumista, joka vahvoilla naisilla on esimerkiksi uransa suhteen5.

Parisuhdetta ajatellaan usein jonakin sellaisena, joka syntyy kohtalon johdatuksesta tai jollain muulla mystisellä tavalla. Tosiasia kuitenkin on se, että parisuhteen syntymiseen vaikuttaa moni hyvin käytännöllinen seikka alkaen siitä, että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Jos et vahvana naisena jätä uraasi sattuman varaan, miksi jättäisit kumppaninhaun? Analysoi, missä paikoissa tai vaikka ammateissa voisit kohdata haluamanlaisesi miehen. Kun sinulla on siitä käsitys, ota asiat omiin käsiisi. Kirjaudu kumppaninhakupalveluihin, mene uudenlaisiin paikkoihin, tee aloitteita, harjoittele flirttailua.

Valitse sinulle sopivin strategia ja ryhdy toimeen!

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä osoitteeseen [email protected]

Lähteet

1Ehdotusten rakenne ja kohdat 1 ja 2 perustuvat hyvin löyhästi Jeremy Nicholsonin artikkeliin Why Women Can’t Find a Good Man. 20.3.2012. Julkaistu Psychology Today -lehdessä: http://www.psychologytoday.com/blog/the-attraction-doctor/201203/why-women-cant-find-good-man
2Behaviorismia: Skinner ja operantti ehdollistuminen. Tampereen yliopiston Avoimen yliopiston sosiaalipsykologian materiaali. http://www.uta.fi/avoinyliopisto/arkisto/sosiaalipsykologia/skinner.html Katsottu 26.2.2012.
3Nicholson, Jeremy. How To Give Your Date A Cookie. How to use positive reinforcement in dating. 24.6. 2011. Julkaistu Psychology Today -lehdessä: http://www.psychologytoday.com/blog/the-attraction-doctor/201106/how-give-your-date-cookie
4Nicholson, Jeremy. Managing a Date’s Bad Behavior: Taming a Jersey Shore Snooki. 5.10.2011. Julkaistu Psychology Today -lehdessä: http://www.psychologytoday.com/blog/the-attraction-doctor/201110/managing-dates-bad-behavior-taming-jersey-shore-snooki
5Bilen, Stefanie. “Kleine Zielgruppe, große Konkurrenz: selbstbewusste Frauen müssen länger suchen”, Wiebke Neberichin haastattelu. 9.1.2013, Saal Zwei -sivuston sivulla. http://www.saalzwei.de/exklusives/artikel/-6fb8df92e1

Tietoa kirjoittajasta: EliittiKumppanin verkkotoimitus

EliittiKumppanin verkkotoimituksen tiimi kirjoittaa ajankohtaisia artikkeleita nettideittailusta, sinkkuelämästä ja parisuhteista.

Katso lisää artikkeleita EliittiKumppanin verkkotoimitus