Käyttäytymissäännöt

Näin käyttäydyt oikein

Jokapäiväisessä elämässämme kohteliaisuus ja ystävällinen hymy ovat itsestään selviä asioita. Internetin suoman nimettömyyden turvin moni käyttäjä kuitenkin valitettavasti unohtaa hyvät käytöstavat. Kumppanin haku on erittäin henkilökohtainen asia ja siksi EliittiKumppani on koonnut sinulle alle tärkeimpiä käyttäytymissääntöjä:

1. Käyttäjänimen valinta

Rekisteröityessäsi sinun tulee ilmoittaa käyttäjänimeksesi oma etunimesi. Näin jäsenemme voivat puhutella sinua omalla nimelläsi. Jäsenet, jotka käyttävät sääntöjen vastaisia, loukkaavia tai halventavia käyttäjänimiä, poistetaan palvelustamme. Useampien käyttäjätilien rekisteröiminen on ankarasti kiellettyä.

2. Profiilikuva

Profiiliin kannattaa ladata valokuvia. Hyväksymme profiilikuvaksi kuvat, joissa olet yksin ja selvästi tunnistettavissa. Voit tehdä profiilista mielenkiintoisen lataamalla enemmänkin kuvia. Muut kuin profiilikuvat ovat vapaampia, ja hyväksymme myös esimerkiksi kuvia, joissa olet muiden ihmisten seurassa tai esimerkiksi kuvia autostasi, lemmikistäsi tai talostasi. Alastonkuvat sekä pornografiset ja väkivaltaa sisältävät kuvat ovat ehdottomasti kiellettyjä. Myöskään rasistisia, epäinhimillisiä, loukkaavia tai muuten moraalittomia kuvia ei sallita. Myös mainokset ja logot ovat kiellettyjä. Lisäohjeita voit lukea klikkaamalla tästä.

3. Itsensä esitteleminen

Esittele itsesi totuudenmukaisesti. Profiilisi ei saa herättää toiveita, joita et henkilökohtaisessa tapaamisessa voi täyttää. Profiilit, joissa ilmoitetut tiedot eivät pidä paikkaansa, suljetaan heti, ilman erillistä varoitusta.

4. Viestien tyyli/profiilitekstit

Viestisi ja kertovat sinusta. Kumppanin haussa henkilökohtaisten viestiesi tyylillä on ratkaiseva merkitys. Mieti tarkkaan, minkälaisen kuvan haluat antaa itsestäsi. Kirjoitustyylisi paljastaa sinusta paljon, pidä seuraavat asiat siksi mielessäsi:

  • a. Käytä viestiesi/profiilitekstiesi kirjoittamiseen aikaa, jotta niistä tulee mahdollisimman hyviä
  • b. Älä kirjoita massaviestejä, vaan vain kyseiselle vastaanottajalle tarkoitettuja, henkilökohtaisia tekstejä
  • c. Kiinnitä huomiota oikeinkirjoitukseen ja vältä hymiöiden sekä tekstiviestikielen (“OMG”, “LOL”,…) ylenpalttista käyttämistä. Tekstiä ei saa myöskään kirjoittaa PELKÄSTÄÄN ISOILLA KIRJAIMILLA.
  • d. Muista, että hävyttömyydet ja siveettömyydet ovat ehdottomasti kiellettyjä

5. Viestien sävy

Internetissä sinulla on nimettömyys suojanasi. Älä kuitenkaan unohda, että olet tekemisissä toisten ihmisten kanssa. Näennäinen etäisyys ei ole syy loukata toisen ihmisen tunteita tai olla töykeä häntä kohtaan. Älä pura raivoasi toisiin käyttäjiin, vaan kohtele heitä kuten haluaisit itse tulla kohdelluksi.

6. Vältä väärinkäsityksiä

Käytä huumoria ja sarkasmia varovaisesti. Älä tarkoituksellisesti provosoi ihmisiä teksteilläsi ja pyri välttämään ilmaisuja, jotka voisivat aiheuttaa väärinkäsityksiä. Muista, että et pysty ilmeillä ja eleillä osoittamaan vitsailleesi.

7. Henkilökohtaisten tietojen käsittely

Kun yhteydenpito sujuu hyvin, useat jäsenet avautuvat hyvinkin henkilökohtaisista asioista. Pyri kuitenkin olemaan hätäilemättä. Mieti olisitko niin luottavainen, jos istuisitte kasvotusten.

8. Kun et ole kiinnostunut

Jos et halua olla tietyn kumppaniehdokkaan kanssa enää yhteydessä, kirjoita hänelle lyhyt, mutta kohtelias viesti, missä kerrot asiasta. Näin toinen ei jää odottelemaan viestiä ja ihmettelemään mitä tapahtui.

9. Kun sinut torjutaan

Jos keskustelukumppanisi ilmoittaa sinulle, ettei halua olla kanssasi enää yhteydessä, kunnioita hänen toivettaan. Älä jatka viestien kirjoittamista kyseiselle henkilölle.

10. Luottamuksellisuus

Kaikki viestit ovat luottamuksellisia. Käsittele niitä sen mukaisesti. Saat näyttää viestejä kolmannelle osapuolelle vain, mikäli keskustelukumppanisi antaa siihen luvan. Myös yksityisten tietojen jakaminen muiden jäsenten elämästä on ehdottoman kiellettyä, ellei kyseinen jäsen ole antanut sinulle siihen nimenomaan lupaa

11. Oikean / Netti- / Puhelin- ja kaiken muun seksiseuran etsiminen on ankarasti kielletty

12. Loukkaavat julkaisut

Väkivaltaiset, rasistiset, ääripoliittiset, seksistiset, syrjivät ja alatyyliset julkaisut ovat kiellettyjä. Julkaisut, jotka herjaavat, uhkaavat tai muuten loukkaavat etnisiä ryhmiä tai uskonnollisia vakaumuksia, eivät myöskään ole sallittuja.

EliittiKumppani tarkastaa ja hyväksyy lukijoiden kommentit, mikä voi aiheuttaa viivästymisiä niiden näkymisessä. EliittiKumppani pidättää oikeuden muokata kommentteja tai jättää ne julkaisematta.

13. Tungettelevien jäsenten ilmoittaminen

EliittiKumppani pyrkii suojaaman sinua tarkastamalla jäsentensä profiilit ja käyttämällä automaattisia suodattimia havaitakseen petokset, roskapostin sekä tunkeilevat käyttäjät. On kuitenkin mahdollista, että emme huomaa kaikkia tapauksia. Voit auttaa meitä ilmoittamalla jäsenistä, jotka rikkovat netikettiä tai EliittiKumppanin Yleisiä sopimusehtoja. Perusteettomat väärinkäyttöilmoitukset johtavat EliittiKumppani-tilin sulkemiseen.

Seuraamukset sääntöjen rikkomisesta

Tarpeen vaatiessa tarkistamme kaiken jäsenen tuottaman sisällön. Netiketin tai Yleisten sopimusehtojen rikkomisesta rangaistaan.

Käyttäytymissääntöjen tai Yleisten sopimusehtojen rikkominen voi johtaa varoitukseen tai profiiliin välittömään poistamiseen sekä oikeudellisiin toimiin.