Matching: Näin ELIITTIKUMPPANI löytää juuri sinulle sopivan kumppanin

Matching

Se, kuinka hyvin kumppanin hakusi onnistuu, riippuu pitkälti siitä, kuinka hyvin kumppaniehdokkaasi sinulle sopivat. Mitä paremmin he vastaavat sinun odotuksiasi, sitä todennäköisemmin löydät juuri sinulle oikean kumppanin. Miten ELIITTIKUMPPANI sitten päättää, ketkä kumppaniehdokkaat sopivat sinulle?

ELIITTIKUMPPANI selvittää sinulle sopivat kumppaniehdokkaat ns. Matching-menetelmällä (matching = yhteensopivuus ), mikä tarkoittaa sitä, että valitsemme ne jäsenet, joiden luonne täsmää hyvin juuri sinun persoonallisuutesi kanssa.

Matching-menetelmämme perustana toimii persoonallisuustesti, joka perustuu jo 1980-luvulta tunnettuun psykologian OCEAN-malliin (Big Five).

Yksityiskohtaisen ja laajan kyselylomakkeemme avulla analysoimme parisuhteeseen liittyviä tarpeitasi sekä niitä persoonallisuuden piirteitäsi, jotka hallitsevat vuorovaikutustasi muiden ihmisten kanssa.

Rekisteröitymisvaiheesta noin kaksi kolmasosaa koostuu persoonallisuustestistä. Viimeinen kolmannes liittyy ennen kaikkea omiin odotuksiisi kumppanin suhteen ja tärkeisiin sosiodemografisiin muuttujiin.

Matching-menetelmä huomioi myös henkilökohtaiset toiveesi ja käsityksesi parisuhteesta. Sinulla on mahdollisuus antaa jo testiä tehdessäsi mieltymyksiäsi tietyistä asioista ja arvioida niiden tärkeyttä itsellesi.

Kumppaniehdokkaasi määritetään ja esitellään sinulle seuraavat asiat huomioon ottaen:

1. Persoonallisuusprofiilien vertailu ja yhteensovittaminen

Psykologien ja tutkijoiden kanssa kehittämämme kyselylomake ottaa huomioon kaikki henkilökohtaiset ominaisuudet, tarpeet ja toiveet, jotka ovat merkityksellisiä pitkäaikaiselle suhteelle. Kattavan kyselymme avulla analysoimme keskeisiä persoonallisuuden piirteitäsi ja laadimme yksilöllisen persoonallisuusprofiilisi, jonka löydät testin tehtyäsi profiilisi alta.

Vertailemalla persoonallisuusprofiiliasi tuhansien muiden jäsentemme tuloksiin voimme tunnistaa juuri sinulle sopivia kumppaniehdokkaita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että heidän persoonallisuutensa ja kiinnostuksen kohteensa ovat sopusoinnussa sinun luonteesi ja kiinnostuksen kohteidesi kanssa.

Esimerkki: Tietyt samankaltaiset piirteet tekevät suhteesta tyydyttävämmän. Marja arvostaa järjestystä ja ennen suuria päätöksiä hän punnitsee edut ja riskit tarkkaan. Siksi hän tuntee olonsa varmasti paremmaksi ollessaan suhteessa henkilön kanssa, joka on yhtä harkitsevainen ja järjestelmällinen. Marja ei voisi kuvitellakaan olevansa yhdessä sellaisen henkilön kanssa, joka tarvitsee ympärilleen luovaa kaaosta ja tekee päätöksensä tunnepohjaisesti hetken mielijohteesta.

2. Henkilökohtaiset mieltymykset ja sosiodemografiset tekijät

ELIITTIKUMPPANIn menetelmä ottaa kumppaniehdokkaiden etsimisessä huomioon useita eri tekijöitä. Persoonallisuustestissä tunnistetaan luonteenpiirteesi, henkilökohtaiset arvosi ja tietyt toimintatapasi, ja näiden perusteella laaditaan kattava persoonallisuusprofiili. Tämä muodostaa Matching-menetelmämme perustan, mutta ei ole ainoa ratkaiseva asia, kun kumppaniehdokkaitasi valitaan.

Myös sosiodemografisilla tekijöillä ja henkilökohtaisilla toiveilla on tärkeä merkitys. Näitä ovat mm. kumppaniehdokkaan ikä tai suurin fyysinen etäisyys, joka välillänne saa olla. Esimerkkejä ovat myös kumppaniehdokkaasi tupakointitottumukset, hänen uskontokuntansa tai etninen taustansa. Nämä ovat asioita, jotka voivat muuttua kumppanin hakusi aikana. Siksi sinulla on mahdollisuus muuttaa ehtojasi kohdassa ”Oma haku”.

Sinulla on mahdollisuus rajata kumppanin hakuasi monella eri tavalla. Voit myös valita, kuinka tärkeää tietyn hakukriteerin toteutuminen sinulle on. Nämä asetukset otetaan huomioon Matching-menetelmässä ja siten kumppaniehdokkaiden valinnassa.

Matching-menetelmä ottaa sinun hakukriteeriesi lisäksi huomioon myös sen, sovitko itse kumppaniehdokkaan hakukriteereihin. Näin vältämme esittelemästä sinulle kumppaniehdokkaita, jotka kyllä sopisivat omiin kriteereihisi, mutta joiden kriteereihin itse et sovi.

Tämä takaa sen, että ehdotamme toisilleen vain sellaisia jäseniä, joilla on suuri todennäköisyys onnistua luomaan pitkäaikainen, harmoninen parisuhde keskenään, kun myös heidän henkilökohtaiset mieltymyksensä ja demografiset tekijänsä sopivat erinomaisesti yhteen.

Esimerkki iästä: Marja on 28-vuotias ja etsii kumppania, joka olisi iältään 30-40-vuotias, tämä on hänelle tärkeää. Petri on 36-vuotias ja sopii siten Marjan asettamaan ikähaarukkaan. Marja ja Petri esitellään toisilleen kuitenkin vain, mikäli Petri on ilmoittanut halukkuutensa tavata Marjan ikäisiä naisia. Jos Petri etsii noin 25-36-vuotiasta kumppania, voisi Marja olla mahdollisesti yksi kumppaniehdokkaista. Mutta mikäli Petrille on todella tärkeää, että hänen kumppaninsa on 30-40-vuotias, ei Marjaa tulla ehdottamaan hänelle koskaan.

3. Jäsenten aktiivisuus

Jäsen, joka täyttäisi hakukriteerisi ja saattaisi muutenkin sopia persoonallisuutensa puolesta kanssasi erinomaisesti yhteen, ei kuitenkaan välttämättä aina päädy kumppaniehdokkaaksesi. Mikäli jäsen ei ole pitkään aikaan kirjautunut sisään profiiliinsa ja ollut aktiivinen sivustolla, häntä ei ehdoteta muille jäsenillemme. Näin pystymme välttämään tilanteita, joissa kumppaniehdokkaasi onkin jo löytänyt rakkaansa tai hän ei muista syistä johtuen sillä hetkellä enää etsi kumppania.

100 % täytetty profiili kannattaa

ELIITTIKUMPPANIn Matching-menetelmä ei huomioi pelkästään jäsenen omaa säännöllistä aktiivisuutta, vaan myös sitä, onko profiili täytetty täydellisesti ja huolellisesti. Vastaa siis kaikkiin esitettyihin kysymyksiin ajan kanssa ja lataa myös sopiva profiilikuva. Näin muut jäsenet ottavat sinuun todennäköisemmin yhteyttä.

ELIITTIKUMPPANI toimii reilun vaihtokaupan periaatteella. Mitä enemmän kerrot itsestäsi, sitä enemmän tietoja saat muista. Palkitsemme hyvin täytetyt profiilit kumppaniehdotuksilla, joiden profiilit on myös hyvin täytetty ja joista saat näin heti paremman kuvan. Tällaisen jäsenen kanssa on helpompaa aloittaa yhteydenpito, kun sinulla on valmiiksi runsaasti tietoa hänestä.

Lue myös, miten laadit täydellisen profiilin kumppanin hakuun.

Tietoa kirjoittajasta: EliittiKumppanin verkkotoimitus

EliittiKumppanin verkkotoimituksen tiimi kirjoittaa ajankohtaisia artikkeleita nettideittailusta, sinkkuelämästä ja parisuhteista.

Katso lisää artikkeleita EliittiKumppanin verkkotoimitus