Näin jaksat jatkaa aktiivisena kumppanin hakua

Aktiivisuus kumppanin haussa

Aloitit intoa puhkuen: Rekisteröidyit ELIITTIKUMPPANIin täynnä energiaa ja solmit ensimmäiset kontaktisi. Mutta nyt olet alkanut miettimään kirveen kaivoon heittämistä. Me kerromme sinulle kuinka selviät, jos sopivaa kumppania ei heti löydykään.

ELIITTIKUMPPANIssa et saa pelkästään yksilöllisesti juuri sinulle sopivia kumppaniehdotuksia, vaan pääset myös tutustumaan ihmisiin, joita et oikeassa elämässä olisi ikinä välttämättä edes tavannut. Ei siis epäilystäkään, ettetkö löytäisi mitä lyhimmässä ajassa sopivaa kumppania itsellesi, vai? Miksi hakeminen kuitenkin joskus kestää vähän kauemmin, ja kuinka voit toimia, kun voimasi kumppanin haussa alkavat lähennellä loppuaan? Jatka lukemista.

Suuret odotukset

Internetissä oleviin kumppaninhakupalveluihin rekisteröidyttäessä kaikilla on yleensä suuret odotukset. Onhan kuitenkin niin, että monet ovat olleet sinkkuja jo pidempään ja ovat enemmän kuin innokkaita löytämään kumppanin. Tuttavapiirissä kiertävät kertomukset Internetissä löydetystä rakkaudesta vain lisäävät toivoa. Paras ystäväsi on ehkä löytänyt rakkautensa kolmen päivän jälkeen, ja naapurillasi se kesti hieman yli viikon.

Rakkaus ei kuitenkaan aina iske kuin salama kirkkaalta taivaalta, koska useimmat ihmiset tarvitsevat aikaa selvittääkseen voiko Internet-tuttavuus kehittyä rakkaudeksi. Ei ole sanottua, että tulevaisuuden kumppanisi on ensimmäisten ehdokkaidesi joukossa. Kumppaniehdokkaat ovat jäseniä, jotka sopivat sinulle erityisen hyvin ja joiden kanssa sinulla on paljon yhteistä. Se, onko välillänne kipinää, selviää kuitenkin vasta kun olette olleet yhteydessä toisiinne. Älä luovuta heti, vaikka et ensimmäisten kumppaniehdokkaidesi joukosta vielä sitä oikeaa löytäisikään. Kärsivällisyys palkitaan, kun kyseessä on sen juuri sinulle tarkoitetun ihmisen etsintä.

Miten tulisi toimia, kun sinusta alkaa tuntua, että unelmien kumppanin löytäminen kestää liian kauan? Kokosimme sinulle kolme hyödyllistä vinkkiä:

1. Hyödynnä tähän mennessä oppimaasi

Oletettavasti sinulla on jo kokemusta siitä, kuinka lupaavasti alkanut yhteydenpito Internet-tuttavuuden kanssa onkin lopulta läsähtänyt kasaan. Ehkä alussa ollut viestitulva on laantunut tai huomasit ensimmäisillä treffeillä, ettei parisuhde tämän henkilön kanssa tule kysymykseen.

Älä ajattele kontakteja, jotka eivät johtaneet suhteeseen, hukattuna aikana vaan ennemmin hyödyllisenä kokemuksena, josta voit oppia. Pohdi mahdollisia syitä sille, miksi aktiivisesti alkanut yhteydenpito ei kehittynyt pidemmälle ja mieti samalla, minkälaisia odotuksia ja toiveita sinulla oikeasti on kumppanin suhteen. Luultavasti huomaat, että sinulla on sellaisia kriteereitä, joita et ole aikaisemmin edes tiedostanut. Tällaisesta itsetutkiskelusta on huomattavaa hyötyä jatkossa.

Sisällytä uudet hakukriteerit ja odotukset ELIITTIKUMPPANI-profiiliisi. Jos esimerkiksi huomaat, että et pysty kuvittelemaankaan suhdetta ammatillisesti niin kiireisen ihmisen kanssa, ettei hänellä ole aikaa sinulle kuin viikonloppuisin, kerro tästä profiilissasi. Voisit kirjoittaa esimerkiksi seuraavasti: ”Etsin kumppania, joka haluaa jakaa kanssani koko elämänsä eikä pelkästään viikonloppujaan.” Mitä tarkemmin ilmaiset toiveesi, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on herättää juuri sen ihmisen mielenkiinto, joka sopii sinulle parhaiten.

2. Älä lannistu

Silloin tällöin voi käydä niin, että yhteydenottoosi ei reagoida. Olet varmasti jo itsekin lähettänyt hymyn tai viestin saamatta siihen vastausta. Ja kuka voi käsi sydämellä väittää, että on oikeasti vastannut jokaiseen tulleeseen yhteydenottoon? Vaikka johonkin viestiisi ei ikinä tulisikaan vastausta, älä siis ota sitä henkilökohtaisesti tai anna sen lannistaa sinua.

Syitä siihen, miksi kumppaniehdokas päättää olla ottamatta sinuun yhteyttä, voi olla useita. Ehkä hän on profiiliasi lukiessaan huomannut, että sinun elämänkatsomuksesi tai vapaa-ajan harrastuksesi poikkeavat hänen omistaan merkittävästi. Mahdollisesti hän on jo uppoutunut ahkeraan yhteydenpitoon toisen kumppaniehdokkaan kanssa. Ehkä et vain ole hänen tyyppiään. Älä siis jää turhaan pohtimaan, miksi kumppaniehdokas ei vastannut sinulle, vaan suuntaa energiasi mieluummin uuden, kiinnostavan ehdokkaan löytämiseen.

3. Suo itsellesi vaihtelua

Etsiessäsi kumppania Internetissä voi jossakin vaiheessa käydä niin, että hukkaat sen ilon ja innostuksen, jota alussa koit tutustuessasi uusiin ihmisiin. Tämä tapahtuu varsinkin jos koet, että sopivan kumppanin etsiminen maksaa sinulle vain aikaa ja vaivaa, ja muodostuu stressitekijäksi.

Jos huomaat, että kumppanin hausta on kadonnut ilo, on aika saada vaihtelua. Sulje tietokoneesi, osta pussillinen sipsejä ja rentoudu hyvän elokuvan parissa, hyppää pyörän satulaan ja nauti raittiista ilmasta tai tapaa ystäväsi ravintola-illallisella. Älä anna kumppanin haun muodostua velvollisuudeksi. Kirjaudu sisään uudestaan vasta sitten, kun olet oikeasti utelias näkemään uudet kumppaniehdokkaasi ja saamasi viestit.

Vaihtelu tekee hyvää mielialallesi, mutta myös kumppanin haulle: samalla kun olet pitänyt hauskaa ja kerännyt uusia kokemuksia, myös vetovoimasi saa piristysruiskeen. Vaikutat tasapainoiselta ja elinvoimaiselta, ja siksi myös viehättävämmältä kuin muut. Hemmottele siksi itseäsi satunnaisilla tauoilla etsiessäsi elämäsi kumppania ja jatka kun olet jälleen löytänyt motivaation.

Tietoa kirjoittajasta: Stephanie Wood

Katso lisää artikkeleita Stephanie Wood