Treffipalsta: tutut kysymykset, suorat vastaukset

Treffipalsta

Treffisivustoista on olemassa väärinkäsityksiä, oikeita käsityksiä ja yleistyksiä. Kuka treffipalstoja käyttää ja miksi?

1. Miksi treffipalstat ovat suosittuja?

Nettideittailu on nykyään varsin yleistä monien sinkkujen keskuudessa. ELIITTIKUMPPANIn tutkijaryhmän puhemiehen Wiebke Neberichin mukaan 50 % Pohjoismaiden sinkuista käyttää netin treffipalstoja. Yhdysvalloissa treffipalsta on kolmanneksi yleisin tapa aloittaa parisuhde, yli 50-vuotiailla kaikkein yleisin.1

“50 % Pohjoismaiden sinkuista nettideittailee”

Tavallisin syy treffipalstojen käyttämiseen on se, että monella ei ole sopivia tilaisuuksia tavata ihmisiä muualla. Tutkimusten mukaan muun muassa pitkiä päiviä tekevät menestyvät ihmiset, yksinhuoltajat2 ja puoliksi julkisissa ammateissa työskentelevät eivät yksinkertaisesti ehdi tai halua hakea sitä oikeaa muualta.

2. Kuka käyttää treffisivustoja?

Treffisivustojahan käyttävät tänä päivänä niin teinit kuin eläkeläisetkin, ja kaikki siltä väliltä. Tutkimukset osoittavat nettideittailijoiden olevan koko väestöön verrattuna hieman tavallista avoimempia, itsenäisempiä sekä hieman koulutetumpia ja paremmin ansaitsevia3. Sosiaalisissa taidoissa netistä seuraa hakevien sinkkujen ja muiden välillä ei ole huomattu eroa4.

“Nettideittailijat ovat yhtä sosiaalisia kuin muut, mutta vähän avoimempia.”

Totta on tietysti, että joillekin treffipalstoille hakeutuu ihmisiä, jotka tekeytyvät muuksi kuin mitä ovat. Nämä voi välttää hakeutumalla sivustolle, jossa laaditut profiilit tarkastetaan ennen kuin muut jäsenet pääsevät näkemään ne.

3. Ovatko treffipalstat turvallisia?

Suurin osa treffipalstoille rekisteröityvistä ihmisistä on liikkeellä rehellisin aikein. Erilaiset huijarit ja rahankerjääjät ovat harvassa mutta sitäkin ikävämpiä. Jos turvallisuus huolettaa, kannattaa lukea sivuston tarjoamat turvallisuusvinkit ja valita treffipalsta, joka tarkastaa kaikki profiilit.

Erityisesti kannattaa olla antamatta rahaa kenellekään ja vaihtamatta liian aikaisin henkilökohtaisia yhteystietoja.

Joskus jo varatut ihmiset hakevat salaa seuraa treffipalstoilta. Nykyään varatuille seuranhakijoille on omia sivustoja, mikä toivottavasti johtaa siihen, ettei heitä niin paljoa ole tavallisilla sivustoilla. Jos on itse hakemassa vakavaa suhdetta, kannattaa valita sopiva sivusto ja pitää silmät auki tunnistaakseen tositarkoituksella liikkeellä olevan.

4. Miksi jotkut treffipalstat maksavat?

Deittipalveluja on monenlaisia, erikokoisia, eri painotuksella ja erihintaisia. Joillakin sivustoilla maksullisuus tuo esimerkiksi lisätilaa viesteille. Toiset maksulliset sivustot puolestaan poikkeavat ilmaisista laajemmin. Esimerkiksi ELIITTIKUMPPANIssa kaikki profiilit, kuvat ja avovastaukset käydään käsin läpi, jolloin asiattomat profiilit, julkkisten kuvat ja muut häiriöt saadaan eliminoiduiksi.

Useimmilla ilmaisilla treffipalstoilla kuka tahansa työkavereista uteliaaseen naapuriin voi katsella profiiliasi ja nähdä kuvasi, kun taas maksullisilla sivustoilla yksityisyys on yleensä paremmin suojattu. Joillain maksullisilla sivustoilla kaikki jäsenet voivat nähdä profiilisi, ELIITTIKUMPPANIssa vain ne, joiden kumppaniehdokas olet.

Maksullisuus tuo yleensä mukanaan myös toimivan asiakaspalvelun sekä hyvin rakennetun, turvallisen ja mainoksettoman sivuston.

Eliittikumppanissa on jo yli 100.000 suomalaista jäsentä, jotka etsivät seuraa tositarkoituksella. Liity mukaan, tutustu uusiin ihmisiin ja löydä elämäsi rakkaus!

Rekisteröidy

Lähteet

1Gonzaga, Gian. How You Meet Your Spouse Matters. 10.2.2011. eHarmony blog http://www.eharmony.com/blog/2011/02/10/how-you-meet-your-spouse-matters
2Barraket, J., & Henry-Waring, M. S. (2008). Getting it on(line): Sociological perspectives on e-dating. Journal of Sociology, 4, s. 149–165.
3Hitsch, G., A. Hortacsu ja D. Ariely. What Makes You Click: An Empirical Analysis of Online Dating. 2005. AEAweb-sivustolla, http://www.aeaweb.org/assa/2006/0106_0800_0502.pdf
4Finkel, Eli J. et al. (2012) Online Dating: A Critical Analysis From the Perspective of Psychological Science. Psychological Science in the Public Interest Vol. 13, nro 1. http://faculty.wcas.northwestern.edu/eli-finkel/documents/2012_FinkelEastwickKarneyReisSprecher_PSPI.pdf

Tietoa kirjoittajasta: Stephanie Wood

Katso lisää artikkeleita Stephanie Wood