Profiili deittisivustolla – 4 toimivaa vinkkiä

Profiili deittisivustolla

Ensivaikutuksella on nettiseuranhaussa ratkaiseva merkitys: mikäli profiilisi puhuttelee kumppaniehdokasta, hän ottaa sinuun yhteyttä. Mikäli tietosi eivät kuitenkaan vakuuta lukijaa, siirtyy hän pian seuraavaan ehdokkaaseen ja sinä jäät unholaan.

Miten sitten voitat lukijan puolellesi? Pistämällä itsesi likoon! Näytä, millainen ihminen olet ja miksi sinuun kannattaa tutustua.

Puhutteleva profiili herättää sopivan ehdokkaan mielenkiinnon. Tietysti kumppaninhaussa vaaditaan myös aimo annos kärsivällisyyttä sekä ripaus tuuria. Täyttäessäsi profiilia pidä siis mielessä seuraavat vinkkimme:

1. Täytä profiilisi kokonaan

Tekstikohdat, joihin voit kirjoittaa vapaasti, ovat loistava keino esitellä itsesi tarkemmin. Käytä tämä mahdollisuus hyväksesi!

Vaikka hiljainen ihminen voi oikeassa elämässä tehdä vaikutuksen, hän on Internetissä heikossa asemassa. Profiilisi lukijat saavat teksteistäsi lisävihjeitä persoonallisuudestasi ja päättävät niiden perusteella vaikutatko sympaattiselta ja ottavatko he sinuun yhteyttä.

Mikäli profiilistasi puuttuvat vapaamuotoiset ja henkilökohtaiset kuvaukset itsestäsi, seuraa etsivät sinkut eivät saa sinusta kunnollista kuvaa.

2. Vastaa perusteellisesti

Älä ole harvasanainen kertoessasi kiinnostuksistasi, haaveistasi ja asenteistasi. Vastaustesi perusteella lukija näkee pienen vilauksen elämästäsi ja rakentaa sen pohjalta kuvan siitä, miten hän voisi sopia siihen.

Seuraavia vastauksia vapaa-ajan vietosta vertaamalla ymmärtää helposti, miksi perusteelliset vastaukset ovat parempia:

a) Urheilu, Matkustaminen

b) Olen todella aktiivinen ihminen ja rakastan luontoa. Pelaan lentopalloa, uin, käyn lenkillä ja ratsastamassa. Tämän lisäksi luen mielelläni romaaneja ja nautin rennoista iltapäivistä. Matkustaminen on suurin intohimoni. Mikään ei ole niin jännittävää kuin uusiin maihin ja kulttuureihin tutustuminen!

Vastaus a) ei saa mielikuvitusta lentämään. Se on hyvin niukka, eikä saa lukijaa haluamaan tietää lisää. Kirjoittaja vaikuttaa etäiseltä.

Vastauksessa b) on käytetty kokonaisia lauseita ja sen ansiosta myös mielikuvia syntyy helposti. Lukija voi helposti kuvitella itsensä kirjoittajan rinnalle matkoille tai urheilun pariin. Vastaus herättää myös lukijan mielenkiinnon ja tarjoaa monia mahdollisia aiheita ensimmäiseen yhteyden ottoon. Profiilissa vierailija voisi esimerkiksi kirjoittaa ja kysyä, mikä on kumppaniehdokkaan mieluisin matkakohde tai minkälaisia romaaneja hän lukee mieluiten.

Älä käytä ranskalaisia viivoja laatiessasi vastauksiasi, vaan näe vaivaa ja kirjoita perusteellisia ja yksityiskohtaisia vastauksia. Näin teet itsestäsi helpommin lähestyttävän.

3. Vältä kuluneiden ja yleisten fraasien toistamista

Tavoitteena on, että profiilisi erottuu massasta. Tämä ei kuitenkaan onnistu, mikäli vastauksesi ovat kuluneita fraaseja tai ympäripyöreitä kliseitä. Esimerkiksi kysymykseen, mitä toivot, ei kannata vastata ”mukavaa kumppania”. Tätä toivoo varmasti myös kumppaniehdokkaasi. Tämä on itse asiassa kaikkien kumppania etsivien ihmisten toive, joten sillä vastauksella et varmasti erotu muista.

Sen sijaan, että vastaisit yleisellä tasolla, ole konkreettisempi. Kerro, millainen toivomasi kumppani on. Toivotko kumppania, joka matkustelisi kanssani ympäri maailmaa? Haluatko rakkaan, jonka kanssa voisit harjoitella maratonille tai juhlia aamun pikkutunneille asti? Minkälaisesta suhteesta haaveilet? Kertomalla avoimesti omista toiveistasi ja tulevaisuuden näkymistäsi, annat lukijalle mahdollisuuden tunnistaa itsensä niistä. Tämän vuoksi konkreettiset vastaukset saavat enemmän huomiota kuin kuluneet fraasit.

Profiilisi avulla voit kertoa kumppaniehdokkaillesi, millainen ihminen olet ja miten erotut muista. Florian Fuhrmann, ELIITTIKUMPPANIn asiakaspalvelupäällikkö, neuvoo jäseniämme päivittäin ja on siten saanut hyvän kuvan siitä, millainen on onnistunut ja menestyksekäs profiili. ”Kuvittele, että joku muu lukee profiilisi. Saako hän kuvan siitä millainen sinä olet?” Jos vastaus on ”ei”, käytä vielä aikaa profiilisi hiomiseen, jotta se oikeasti kertoo juuri sinusta.

Kertaa myös vielä varmuuden vuoksi 10 deittisivuston tehovinkkiämme, jotta seuranhakusi olisi mahdollisimman toimivaa.

4. Pidä profiilisi ajan tasalla

Kun olet kerran luonut profiilisi, sinun tulisi myös säännöllisin väliajoin päivittää sitä.

Iloinen kommentti kevään tulemisesta syyskuussa on hieman hämmentävä. Ehkä myös harrastuksesi ovat ajan kuluessa muuttuneet. Muutama kuukausi sitten teatterissa käyminen saattoi olla suuri intohimosi, mutta tällä hetkellä rakastatkin elokuvia. Olet myös mahdollisesti lopettanut tupakoinnin tai keksinyt ruoanlaiton hauskuuden.

Aktiivisuus ja oma-aloitteisuus ovat elintärkeitä onnistuneessa seuranhaussa, sillä päivittämällä profiiliasi osoitat aktiivisuutesi ja sen, että vielä todellakin etsit elämäsi kumppania.

Älä unohda myöskään päivittää profiilikuvaasi. Ohjeet täydelliseen profiilikuvaan ovat yksinkertaiset: uusi ja laadukas muotokuva sinusta juuri sellaisena kuin olet!

Tietoa kirjoittajasta: EliittiKumppanin verkkotoimitus

EliittiKumppanin verkkotoimituksen tiimi kirjoittaa ajankohtaisia artikkeleita nettideittailusta, sinkkuelämästä ja parisuhteista.

Katso lisää artikkeleita EliittiKumppanin verkkotoimitus