Nämä asiat käyvät sinkkujen hermoille

Kodinhoito_vs_kodin_korjaustyot

Huonommat veroedut, kalliimmat hotellihuoneet ja naisilla kodin korjaustyöt

Berliini, 07.02.2013 – Ystävänpäivän alla ELIITTIKUMPPANI selvitti, mikä tekee sinkkujen elämästä hankalaa. Sinkkutalouden alhaisemmat hyödyt verotuksessa (mm. kotitalousvähennyksen suuruus), suhteessa kalliimmat yhden hengen hotellihuoneet ja naisilla kodin pienet korjaustyöt vetävät pinnan kireimmälle. Suomalaiset sinkut eivät tosin ole kovia valittamaan. Suurin osa kyselyssä mainituista epäkohdista ei sinkkuja haitannut. Jopa ystävänpäivän suuri osa (79%) ohittaa olankohautuksella.

Tutkimuksessa sinkkuelämän varjopuolista nousivat selkeimmin esille verotuksen alhaisemmat hyödyt, jotka haittasivat 60% vastaajista, sekä hotellihuoneiden korkeammat hinnat yksin matkustaville (57%). Sen sijaan muun muassa ruokien liian suuret pakkauskoot eivät haitanneet yhtä monia (45%). Tämä voi ELIITTIKUMPPANIn parisuhdeasiantuntija Lisa Voigtin mukaan johtua siitä, että rahan menettäminen heitettäessä ruokaa pois ei ole yhtä selvää kuin sen menettäminen esimerkiksi maksettaessa kallista hotellilaskua.

Suomalaiset sinkut eivät ole kovia valittamaan, suuri osa heistä ei ärsyyntynyt kotitaloustöiden tai kodin korjaustöiden tekemisestä yksin, flirttailevista pariskunnista ympärillään tai ystävänpäivästä. Kodin korjaustöistä löytyi kuitenkin huomattava ero miesten ja naisten välillä. Miehistä 15% koki niiden haittaavan itseään, naisista 49%. Tämän perusteella näyttäisi siltä, että perinteiset sukupuoliroolit ovat vielä voimassa. Toista kuitenkin osoittaa tulos kotitaloustöiden ärsyttävyydestä, ne haittasivat miehiä (31%) suurin piirtein saman verran kuin naisia (34%). ”Tuloksen perusteella näyttäisi siltä, että tasa-arvo on saavuttanut keittiön, muttei vielä kodin pieniä korjaustöitä”, toteaa ELIITTIKUMPPANIn parisuhdeasiantuntija Lisa Voigt.

Ikävintä on olla sinkkuna viikonloppuisin. Sekä naisten että miesten vastauksissa lauantai ja sunnuntai saivat eniten ääniä pahimpana päivänä. Yllättävää kyllä, joka viides mies piti maanantaita pahimpana. Juhlapäivistä ikävimpiä miehille oli joulu (65%), naisilla joulu (46%) ja uusi vuosi (41%) saivat tasaisen paljon ääniä.

Diagrammi: Miesten ja naisten mielipiteiden erot kodinhoidon ja kodin korjaustöiden ärsyttävyyden suhteen

Tutkimukseen osallistui 218 ELIITTIKUMPPANIn jäsentä.

Tietoa kirjoittajasta: EliittiKumppanin verkkotoimitus

EliittiKumppanin verkkotoimituksen tiimi kirjoittaa ajankohtaisia artikkeleita nettideittailusta, sinkkuelämästä ja parisuhteista.

Katso lisää artikkeleita EliittiKumppanin verkkotoimitus