Mitä joululahjaksi itselle?

Mitä joululahjaksi itselle?

Pitäisikö sinkun olla ilman joululahjoja vain siksi, ettei hänellä ole kumppania lahjaa antamassa? Ei tietenkään! Itselleen voi järjestää yllättäviäkin lahjoja monella tavalla. Tässä neljä tapaa kokeiltaviksi.

Osta lahja itsellesi

Yksinkertaisimmin lahja järjestyy, kun ostaa lahjan itselleen. Lahja ei tosin tule suurena yllätyksenä, mutta ainakaan ei tarvitse tuskastua tökerön väristen kravattien, ällömakeiden hajuvesien ja kuivahtaneiden konvehtien kanssa.

Jos kaipaat astetta enemmän jännitystä, tilaa itsellesi lahjaksi lehti tai maksullinen tv-kanava – tai mene syömään tasokkaaseen ravintolaan, jossa on saatavilla yllätysmenu.

Anna ystävälle rahat ja tehtävä

Jos haluat aattoon asti arvuutella paketin sisältöä, itse ostettu lahja ei välttämättä tyydytä. Vaikka ette vaihtaisi ystäviesi kanssa muuten lahjoja, voit ehkä rekrytoida jonkun ystäväsi lahjanostohommiin. Valitse ystävä, joka tietää makusi mahdollisimman hyvin, lyö hänelle seteli kouraan ja lähetä hänet kauppaan.

Laita kaupanmyyjä valitsemaan yllätyslahja

Myyjät eivät ole kaupassa suinkaan vain kassakonetta käyttämässä, vaan heistä voi olla iso ilo yllätysjoululahjan ostamisessa itselle. Pieni soittelukierros erikoisliikkeisiin osoittaa, että useimmat myyjät olisivat valmiita valikoimaan, mitä antaa joululahjaksi asiakkaalle.

Mene siis valitsemaasi vaate-, peli-, kirja- tai sisustuskauppaan ja pyydä myyjää avuksi. Anna myyjälle budjetti ja joitain koordinaatteja, ja piipahda muilla asioilla. Saat palatessasi valmiiksi pakatun joululahjan.

Kokeile nettikauppojen erikoisuuksia

Useimmat nettikaupat eivät vielä ole heränneet tarjoamaan erityistä yllätyslahjaa, jonka voi ostaa itselleen. Lähimmäksi pääsee ehkä yhdysvaltalainen, Suomeenkin toimittava somethingstore1 , josta voi tilata itselleen jotakin kymmenellä dollarilla. Paketissa sitten voi tosiaan olla lähes mitä vain, joten yllätyksellisyys on taattu. Valitettavasti kauppa ei tarjoa mahdollisuuksia mitenkään määritellä mahdollisia kiinnostuksen kohteita.

Pienemmän yllätyksen saa, jos haeskelee vaikkapa itseään kiinnostavia kirjoja tai elokuvia suuresta nettikaupasta ja ostaa riskillä sivuston suositteleman tuotteen, jonka muut samoja tuotteita katselleet ovat tilanneet.

Ehkä jo seuraavina jouluina markkinoille tulee enemmän valinnanvaraa tällaisten palveluiden suhteen.

Ystävät, kaupanmyyjät, netti: jos siis mietit, mitä hankkia joululahjaksi itselle, ota ilo irti kaikista, jotka voivat auttaa.

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä osoitteeseen [email protected]

Lähteet

1somethingstore.com

Tietoa kirjoittajasta: Stephanie Wood

Katso lisää artikkeleita Stephanie Wood