Itse tehdyt lahjat – Joulun trendi


Askarrellen ja kutoen kumppanin sydämeen

Berliini, 13.12.2012 – Joulu on ovella ja lahjamarkkinat käyvät kuumimmillaan. ELIITTIKUMPPANI halusi selvittää, mitä naiset ja miehet oikeasti toivovat. Tulokset olivat yllättäviä: itse tehdyt lahjat ovat suosiossa ja miehet toivovat naisilta romanttisia lahjoja.

563 henkilöä vastasi kysymyksiimme liittyen lahjatoiveisiin ja niiden valintaperusteisiin. Vastaukset olivat odottamattomia: noin 80 % kaikista vastanneista iloitsee erityisesti kumppanin itse tekemistä lahjoista. Valitettavasti vain 5 % luottaa omiin kädentaitoihinsa. Suurin osa vastaajista valitsee perinteisen lahjan, joista tutkimusten mukaan joka kolmas palautetaan.

Tämä johtuu ehkä vallalla olevista asenteista – tutkimukset osoittavat nimittäin, että miehet eivät loppujen lopuksi arvosta perinteisiä lahjoja kuten sikareita, viiniä tai teknisiä laitteita. Noin 70 % miehistä toivoisi romanttisia yllätyksiä kuten pariskunnan nimillä kaiverrettua lukkoa tai avaimenperää, jossa on valokuva rakkaasta. Vain 32 % iloitsisi enemmän esimerkiksi uusimmasta älypuhelimesta. Naiset suosivat luovia lahjoja. Toivotuin on keittokauha, joka sisältää isoäidin ruoan salaisuudet. Viimeisellä sijalla ovat lämpimät asusteet.

Vaikka monet toivovat mieluummin itse tehtyjä lahjoja, ei tämä toive käytännössä usein kuitenkaan toteudu. Ihmisillä ei ole tarpeeksi aikaa, kärsivällisyyttä tai rohkeutta antaa kumppanilleen omia käsitöitään, vaikka se olisikin kaunein rakkauden osoitus.

Lue myös:

Näin nautit joulusta sinkkuna

Miten yllättää itsensä joululahjalla

Tietoa kirjoittajasta: EliittiKumppanin verkkotoimitus

EliittiKumppanin verkkotoimituksen tiimi kirjoittaa ajankohtaisia artikkeleita nettideittailusta, sinkkuelämästä ja parisuhteista.

Katso lisää artikkeleita EliittiKumppanin verkkotoimitus