Ujo mies/nainen: tässä ajatuksia ujoudesta ja treffailusta!

Ujo mies

Oletko kiinnostunut jostain ujommasta miehestä tai naisesta ja pohdit miten saada jää murtumaan ja juttu alkuun? Tai kenties olet itse se ujo mies tai nainen? Tässä artikkelissa pohditaan ujoutta molemmista näkökohdista.

Suomalaiset ovat stereotyyppisesti hieman ujompia ja hiljaisempia kuin esimerkiksi suulaat amerikkalaiset. Amerikkalaiset puhuvat sen kummempia ajattelematta kaikkien kanssa sekä deittailuakin harrastetaan varsin rutiininomaisesti.

Ensimmäiset treffit ovat Amerikassa kenties enemmänkin työhaastattelumainen ”kylmä” tapaaminen, jossa käydään läpi jopa toisten tulotasot.

Suomessa treffailulla on sen sijaan hieman syvällisempi tarkoitus. Kun suomalainen lähestyy toista ihmistä, on se jo yleensä melko vahva signaali siitä, että on toisesta oikeasti kiinnostunut.

Lue myös: Onko hän kiinnostunut minusta? 6 merkkiä

Kautta aikain suomalaista ujoutta on taltutettu alkoholin voimalla, mutta nyt yritämme tarjota muitakin ratkaisuehdotuksia ja ajatuksia.

Mitä eroa on ujolla ja introvertillä?

Esimerkiksi Psychologytoday.com kertoo tästä lyhyesti tiivistettynä seuraavaa:

Introverttius tarkoittaa sitä, että henkilö ”lataa akkujaan” yksin ollessaan ja viihtyy yleisesti ottaen paremmin hiljaisemmissa tilanteissa. Ekstrovertit ovat puolestaan sellaisia, jotka puhuvat mielellään paljon ja nauttivat ihmisten seurassa olemisesta.

Ujo ihminen saattaa kuitenkin olla joko introvertti tai ekstrovertti. Hän vain pelkää negatiivista palautetta ja epäonnistumista, eikä sen takia välttämättä uskalla olla äänessä.

Lue myös: Introvertti, ekstrovertti ja seurustelu

Älä sano tätä ujolle miehelle tai naiselle

Oletko kiinnostunut jostain miehestä tai naisesta, mutta hän vaikuttaa kovin ujolta, hiljaiselta ja vaikeasti lähestyttävältä?

Sitten vihdoin löydät itsesi samoista kotibileistä tai firman juhlista hänen kanssaan.

Miten sitten lähestyä tuota ujoa miestä tai naista? Muista ainakin tämä vinkki:

Älä koskaan avaa keskustelua ujon tai introverttiuteen taipuvaisen ihmisen kanssa kysymällä miksi tämä on niin hiljaa. Tai toteamalla ”sano nyt sinäkin Santeri jotain”.

Kokeile sen sijaan synnyttää keskustelua ja olemaan kiinnostunut hänestä: mitä hän on mieltä jostain asiasta tai jos tunnet häntä edes osittain, kokeile jotain teitä molempia kiinnostavaa puheenaihetta.

Ujo mies tai nainen: älä yliajattele

Oletko jo kauan pitänyt silmällä jotain kiinnostavaa miestä tai naista? Mutta olet odottanut sitä täydellistä hetkeä, että uskallat lähestyä häntä? Sitä hetkeä ei ole tullut kuukausien tai vuosienkaan jälkeen?

Kokeile vaikka seuraavanlaista ajatusleikkiä:

Kuvittele, että hän on todellisuudessa äärimmäisen ärsyttävä ja täysin epäsopiva tyyppi sinulle.

Eli et siis muodosta liian romanttista ja täydellistä kuvaa tästä henkilöstä ennen kuin olet häntä tavannutkaan.

Rohkaise mielesi, lähesty häntä Facebookin kautta tai kasvotusten.

Ehkä siitä syntyy romanssi, ehkä ei. Oletpahan yrittänyt ja voittanut ujoutesi. Epäonnistumista ei kannata pelätä. Kaikkihan niitä “pakkeja” saavat jossain vaiheessa – oli kyse sitten ihmissuhteista, työpaikoista tai mistä tahansa.

Nettitreffailu – parasta mitä ujoille ihmisille on tapahtunut?

Netissä tapahtuva seuranhaku on tänä päivänä tietenkin ujompien ihmisten pelastus. Jos ei itse viihdy yöelämässä tai muuten vain kokee kiusalliseksi lähestyä ihmisiä tuolla arkielämässä, on kätevintä etsiä seuraa netissä.

Netissä treffailukin tosin vaatii hieman panostamista. On tärkeää luoda itsestään hyvä ja mielenkiintoinen profiili sekä olla aktiivinen. Jos sinua kiinnostaa nettitreffailu, lukaise seuraavaksi esimerkiksi nämä 5 vinkkiä seuranhakuun.

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole