Miksi liikuntatottumuksesi vaikuttavat deittailuelämääsi?

Sporttinen mies

ELIITTIKUMPPANIn ja sen sisarsivuston tutkimukset kertovat, että urheilu ja liikunta ovat isossa roolissa, kun etsitään seurustelukumppania! Itse asiassa, sinun ei tarvitse olla urheilullinen ja hyvässä kunnossa, eikä edes rikas. Sinun täytyy ainoastaan olla yritteliäs!

ELIITTIKUMPPANIn italialaisen sisarsivuston tutkimuksen mukaan urheilu on avaintekijä sinkuille, koska siitä saatavat psyykkinen ja fyysinen hyöty parantavat sosiaalista elämää. 65% italialaisista vastaajista ilmoitti, että urheilun jälkeen he tuntevat olonsa niin hyväksi ja luottavaiseksi, että he olivat valmiita viettämään iltaa tavaten uusia ihmisiä. Tämä johtuu siitä, että he harrastivat urheilua useita kertoja viikossa (59%), se uudisti ja teki virkeän ja rennon olon 84%:lle heistä. Näin ollen urheilu auttaa itsetunnossa ja sosiaalisessa varmuudessa. 73% sinkuista vastasi, että ne, jotka harrastavat urheilua ovat hyvin puoleensavetäviä henkilöitä.

ELIITTIKUMPPANIn sisarsivusto pyysi tohtori Angelo Vigania, urheilukouluttajaa ja Scuola Nazionale Personal Trainer-opiston johtajaa kommentoimaan.

“Urheilijat ovat ihmisiä, jotka huolehtivat itsestään niin fyysisestä, kuin psyykkisestäkin näkökulmasta. Kiitos tasapainoisen ja terveellisen elämäntavan, he osaavat hyvin ratkaista ongelmia ja luulen, että siksi urheilijat nähdään viehättävinä ihmisinä. Urheilu on parannuskeino mielelle ja vartalolle, vaikka urheilusta puhuttaessa psykologiset hyödyt jäävät usein varjoon, koska niitä on vaikeampi yksilöidä” kertoo Vigani.

Suomalaiset aktiivisia liikkujia?

ELIITTIKUMPPANI on tutkinut suomalaisten jäsentensä keskuudessa liikuntatottumuksia. Kolme tärkeintä syytä liikunnan harrastamiseen ovat terveydentilan ylläpitäminen tai parantaminen, kunnon kohottaminen ja rentoutuminen. ELIITTIKUMPPANIn sinkuista 21% harrastaa liikuntaa hauskanpidon vuoksi. Suomalaisista jäsenistä 63% harrastaa min. 30 minuuttia kestävää liikuntaa vähintään 2-3 kertaa viikossa.

”Jos pakkomielteisesti ajaa takaa fyysistä täydellisyyttä, se voi tehdä tyhjäksi urheilun psyykkisen hyödyn. Parempi on olla ottamatta stressiä parista ylimääräisestä kilosta. Kun henkilö on huoleton ja iloinen, se on paljon hauskempaa ja mielenkiintoista, kuin vain se, että joku on esteettisesti kaunis” sanoo Vigani.

Ranskalainen sisarsivusto puolestaan tähdensi, että liikuntaa ja urheilua harrastavat ihmiset mielletään useimmiten sellaisiksi ihmisiksi, jotka ovat aktiivisia ja dynaamisia (50%), hyvässä fyysisessä kunnossa ja uhraavat aikaa intohimoonsa (30%), sekä ovat päättäväisiä ja saavat urheilusta psyykkistäkin mielihyvää (13%). Negatiivisia miellekuvia liikunnan harrastajista ei juuri ollut.

Kaikkein tärkeintä on liikunnasta saatava mielihyvä, joka kohentaa ryhtiämme ja tekee meidät pirteämmiksi.

”Urheileminen lisää itseluottamusta, koska parannamme minäkuvaamme. Tämä johtaa meidät paremman seksielämänkin pariin, jossa riittämättömyyden tunne on usein todellinen este”, huomauttaa Vigani.

Sen lisäksi, että säännöllinen liikunta antaa eväitä deittielämään, se auttaa myös painonhallinnassa ja taistossa terveysvaivoja vastaan, parantaa mielialaa, antaa energiaa ja nukkumaan paremmin!

Liikunta auttaa deittielämääsi infograafi

Mistä löytää sporttideitin ja miten?

Urheileminen ja liikunnalliset taipumukset nähdään siis yleisesti ottaen seksikkäinä. Näyttäisi siltä, että on olemassa paikkoja, joissa sinkuilla käy flaksi paremmin kuin muualla. Itse asiassa, italialaisen sisarsivuston tutkimuksen mukaan kuntosalit ja urheiluseurat ovat suosituimmat (53%), koska niissä on helpompi harjoittaa sosiaalista kanssakäyntiä vaihtamalla vaikka vinkkejä ja kuntosalilla esimerkiksi pyytämällä näyttämään miten välineet toimivat.

”Tyttöystäväni on asiakas kuntokeskuksessa, jossa työskentelen”, paljastaa Vigani.

Suomalaiset miehet harrastavat eniten kävelyä, kuntosalia, juoksua ja hiihtoa. Suomalaisten naiset suosivat kävelyä, kuntosalia, pyöräilyä ja hiihtoa. Mikäli lenkkipolut tuntuvat tylsiltä yksinään, osallistu liikuntatapahtumaan! Jos et yksin uskalla mennä, organisoi ystäväpiiristä tukea reitille. Liity urheiluseuraan, tai liikuntakurssille. Eri lajien alkeiskursseja kannattaa kokeilla. Mene rohkeasti kysymään toiminnasta ja tutustu ihmisiin.

Useat suomalaisten suosimat lajit ovat sellaisia, joita voidaan tehdä yksinään. Italialaisen sisarsivustomme mukaan sinkkujen mielestä seksikkäin liikuntamuoto on tanssiminen. Miksi et kokeilisi?

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä osoitteeseen [email protected]

Lähteet

Lähteinä ELIITTIKUMPPANIn ja sen sisarsivustojen tutkimukset

Tietoa kirjoittajasta: Eeva Torttila

Eeva vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita Eeva Torttila