Onnistuneiden treffien anatomia: vältä nämä deal breakerit

Deal breakerit

Treffailu voi olla joskus turhauttavaa. Joko se kumppani on jotain aivan muuta kuin odotimme, tai ehkä joskus toisia treffejä ei tule johtuen jostain itse tekemistämme virheistä.

Teimme Eliittikumppanissa tutkimuksen yli 200 sinkun kanssa niistä asioista, joita he eivät voi sietää treffikumppanissaan.

Selvittelimme niin sanottuja deal breakereita, eli asioita, jotka ratkaisevat sen, ettei ensimmäisten treffien jälkeen ole jatkoa luvassa.

Me haluamme auttaa sinua välttämään nämä pienet käytösvirheet treffeillä. Etenemme kronologisessa järjestyksessä treffien järjestämisestä aina treffien jälkeiseen tilanteeseen:

Ennen treffejä

Kun seuraa etsitään netin deittipalvelussa, täytyy sielläkin olla skarppina, että ylipäätään pääsee treffeille. Tässä sellaisia virheitä, joita sinkut kokevat ns. deal breakereiksi jo netissä tutustuessa:

1. Kirjoitusvirheet ja huono kielioppi

Kannattaa edes sen verran käyttää aikaa niihin ensimmäisiin viesteihin, että lauseet ovat kuta kuinkin ymmärrettäviä ja välimerkit ovat suurin piirtein omilla paikoillaan.

2. Yksityisviestit, jotka näyttävät massaviesteiltä

Älä siis aloita pelkällä “Moi”-viestillä, äläkä kopioi samaa viestiä usealle kumppaniehdokkaalle. Viestistä pitäisi välittyä se, että olet lukenut nimenomaan hänen profiilinsa.

Vinkki: Kysy jostain asiasta, jonka hän on kirjoittanut deittiprofiiliinsa.

3. Paljastavat tai mauttomat kuvat

Vakavaa parisuhdetta etsiessä kannattaa välttää ylilyöntejä niissä kuvavalinnoissa. Eli vältä liian paljastavia tai mauttomia kuvia. Iloinen, hyvälaatuinen ja tuore kuva itsestäsi toimii hyvin.

4. Sovi ensitreffit rentoon kahvilaan (EI fiiniin ravintolaan)

Mietitkö mihin sopia treffit? Rento kahvila on aina se turvallisin vaihtoehto, sanoo 91 % vastanneista. Niin sanotusti tunnelmaltaan hieman jäykempään ja fiinimpään ravintolaan voisi mennä 9 % vastanneista ensitreffeille.

TOP 6 deal breakerit treffeillä

Tämä lista kannattaa treffailevan sinkun painaa mieleensä. Nämä ovat erittäin pieniä ja konkreettisia asioita, jotka on helppo korjata tai välttää.

1. Haju (liikaa hajustetta tai pesemätön keho)

Älä vedä niin sanotusti överiksi hajusteen käyttöä – yksi suihkaisu riittää. Järjestä myös treffit sellaiseen ajankohtaan, että pääset hikisenkin työpäivän jälkeen suihkuun ennen treffejä.

2. Puhelimen näprääminen

Lähes kaikilla meistä on tapana jatkuvasti tarkistella refleksinomaisesti puhelimesta erilaisia ilmoituksia. Yritä kuitenkin selvitä treffeistä katsomatta sinne puhelimeen kertaakaan. Tämän treffailijat kokevat ärsyttäväksi!

Lue myös: 6 poimintaa tekstailu & deittailu -tutkimuksesta

3. Liian kopeloiva/intiimi

Kolmanneksi eniten ääniä sai liian kopeloiva tai intiimi käytös. Ota siis iisisti, äläkä oleta, että ensimmäisillä treffeillä mennään tervehtimis- tai hyvästelyhalauksia intiimimpiin tunnelmiin.

4. Pahanhajuinen hengitys

Kiirehditkö suoraan töistä treffeille? Lounaaksi tuli kenties otettua jotain valkosipulipitoista? Ota edes purkka, tai jokin muu hengityksen raikastaja. Tämä on yksi pahimpia tunnelmantappajia, sanoivat kyselyyn vastanneet!

5. Seksin vonkaaminen

Moni sinkku mainitsi seksin vonkaamisen treffien päätteeksi deal breakeriksi. Kuten tuossa 3. kohdassa, älä odota seksiä ensimmäisillä treffeillä. Ei ole tavatonta, että seksiä olisi ensimmäisillä treffeillä, mutta mikäli sitä tarvitsee pyytää/vongata, niin tällöin sitä tuskin on tapahtumassa!

6. Humaltuminen treffeillä

Meinasimme rajoittaa listan TOP 5:een, mutta nähtyämme 6. sijan, emme voineet olla siitä mainitsematta. Pari sanaa siis alkoholista:

Yksi tai kaksi drinkkiä vielä menettelee, jos seura ja tilanne on oikea, mutta jos alkoholi alkaa nousta päähän, niin pieleen todennäköisesti menee. Suosittelemme toista kansallisjuomaa, eli ihan vain kahvia treffeille.

Deal breakerit infograafi

Keskustelu treffeillä

Nämä keskustelunaiheet ovat treffeillä deal breakereita:

  • Älä missään nimessä mene mainitsemaan, että sinulla on suunnitteilla treffit jonkun toisen kanssa.
  • Älä kehu itseäsi jatkuvasti
  • Älä puhu entisistä parisuhteista (korkeintaan yleisellä tasolla lyhyesti, mutta älä mene yksityiskohtiin)

Kumpi huonompi – treffikumppani, joka puhuu liikaa vai liian vähän?

  • Joku, joka puhuu liian vähän 71 %
  • Joku, joka puhuu liikaa 29 %

Jos olet ujo tai hieman hitaammin lämpeävä keskusteluun, pyri valmistautumaan hyvin. Mieti joitain kysymyksiä valmiiksi treffeille ja pyri pitämään juttu käynnissä. Myös liikaa puhuvat ärsyttivät 29 prosenttia vastanneista. Älä siis tainnuta treffikumppaniasi jatkuvalla monologilla, vaan osallistuta hänet keskusteluun kysymyksillä.

Treffien jälkeen

Mitäs sitten treffien jälkeen? Kyselyyn vastanneet sanoivat suurimmiksi deal breakereiksi seuraavat asiat:

  • Viesteillä pommittaminen (lähetä siis vain yksi viesti ja odota vastausta)
  • Liian hitaasti viesteihin vastaaminen (älä siis viivästytä vastaamista liikaa)
  • Hän pyytää sinua Facebook-kaveriksi heti ensimmäisten treffien jälkeen. Ota siis hitaasti some-stalkkaamisen kanssa, ellette ole erikseen sopineet jatkavanne juttua Facebookissa.

Näin on treffien kaikki vaiheet käyty läpi ja löydetty ne yleisimmät virheet, joita treffeillä tehdään. Iso kiitos siis kyselyyn osallistuneille jäsenillemme!

Toivottavasti tästä jotain vinkkejä irtosi myös sinun tuleville treffeillesi.

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole