Tekstailu ja deittailu – miten käyttäytyä tekstaillessa?

Tekstailu ja deittailu

Tänä päivänä suuri osa kommunikaatiosta tapahtuu tekstimuodossa, erilaisilla elektronisilla kommunikaatiovälineillä, eli suomeksi sanottuna teksti- ja Whatsapp-viestein.

Puhutaan siis siitä, miten deittailu, seurustelu ja tekstailu yhdistetään onnistuneesti. Tapailun alkuvaiheessahan tekstiviestejä hiotaan ja pohdiskellaan kuumeisesti ennen sen maagisen lähetä-napin painamista. Emme tunne treffikumppania vielä juuri ollenkaan, joten on tärkeää antaa itsestään asiallinen kuva – tästä löytyy ihan tutkimuksellista todistetta, siitä hetken kuluttua lisää.

Päätimme siis tutkia suomalaisten sinkkujen tottumuksia mitä tulee puhelimen käyttöön ja tekstailuun. Kysyimme yli 200 suomalaissinkulta näiden tekstailutavoista ja koostimme tähän artikkeliin mielenkiintoisimmat poiminnat.

Tekstailuinfograafi

6 mielenkiintoisinta poimintaa tekstailututkimuksesta:

1. Lähetettyäsi tekstiviestin, kuinka nopeasti odotat saavasi vastauksen?

Odotatko sinäkin taktisesti jonkin aikaa ennen tekstiviestiin vastaamista? Hyvä niin.

5 minuutin sisällä viestiin vastaaminen treffailun alkuvaiheessa antaa sinusta hieman liian innokkaan kuvan.

Älä siis vastaa liian nopeasti, mutta älä myöskään liian hitaasti. Kyselyn vastauksista päätellen, optimaalisin vastausaika on 1-3 tunnin sisällä viestin vastaanottamisesta!

2. Mitä jos deittikumppanisi lähettää viestejä, joissa on paljon kirjoitus- tai kielioppivirheitä – onko sillä väliä?

Kyllä – olisi hyvä osata kirjoittaa kunnolla – 52 %.
Ei – pääasia, että saa asiansa sanottua – 48 %.

Mikäli kirjoitat huolimattomasti, huonolla kieliopilla, on fifty-fifty –mahdollisuus, että vastapuoli ei kiinnostu sinusta!

Panosta siis tekstin luettavuuteen; yhdyssanat kuntoon ja pisteitä ja pilkkuja suunnilleen oikeisiin paikkoihin.

3. Oletko jättänyt kumppanin tekstiviestillä?

Ensimmäisten treffien jälkeen on aivan normaalia esimerkiksi kieltäytyä toisesta tapaamisesta tekstiviestitse.

Jo parisuhteeksi edennyt tapailu on kuitenkin eri asia.

Suurin osa vastanneista ei ole päättänyt parisuhdetta tekstiviestitse – ja hyvä niin. 14 % vastanneista oli kuitenkin päättänyt parisuhteen tekstiviestillä.

4. Onko sekstailu pettämistä?

Kysyimme mitä sinkut ovat mieltä virtuaalisesta, mutta seksuaalissävytteisestä tekstiviestittelystä parisuhteen ulkopuolisten ihmisten kanssa.

Onko seksiviesteily pettämistä?

77 %, eli suurin osa sanoi, että kyllä on. Vaikka fyysistä pettämistä ei tapahdukaan, on se henkisellä tasolla pettämiseen verrattava asia.

Lue myös: 7 merkkiä, jotka paljastavat miehen/naisen pettämisen

5. Oletko lukenut salaa kumppanisi tekstiviestejä? 22 % kyllä!

Älypuhelin, tuo ihmiseen kiinni kasvanut teknologinen laite kätkee sisälleen tänä päivänä monen ihmisen kohdalla koko sosiaalisen elämän.

Kun kumppani on ulkona lenkillä tai suihkussa, herää uteliaimmille tilaisuus katsoa salaa kumppanin teksti-, Whatsapp- tai Facebook-viestejä. Kyselyymme vastanneista lähes joka neljäs (22 %) myönsi joskus lukeneensa salaa kumppaninsa viestejä.

6. Oletko vastaanottanut alastonkuvia joltakin?

Moni elää etäsuhteessa tänä päivänä sekä moni hakee seuraa netissä erilaisissa deittipalveluissa. Näiden johdosta myös virtuaaliseksin ja alastonkuvien lähettely on yleistynyt. Kyselyyn vastanneista jopa 30 % oli vastaanottanut alastonkuvia viestinä puhelimeensa!

Menestyksekästä deittailua ja tekstiviesteilyä toivottaa Eliittikumppanin toimitus!

Mikäli haluat löytää treffiseuraa kätevästi iPhonellasi tai iPadillasi, lataa Eliittikumppanin mobiilisovellus App Storesta!

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole