Sovitteko yhteen? Nämä 10 merkkiä sen kertovat

Sovitteko yhteen

Oletko parisuhteessa tai treffailuvaiheessa ja mietit sovitteko yhteen kumppanisi kanssa? Listasimme 10 mahdollista merkkiä, jotka paljastavat yhteensopivuutenne tai ainakin antavat sinulle ajateltavaa!

1. Yhteiset mielenkiinnon kohteet?

Menevätkö harrastuksenne tai mielenkiinnon kohteenne edes kuta kuinkin yksiin? Lienee melko itsestäänselvää, että mikäli molemmat nautitte polkupyöräretkistä tai leffassa käymisestä, on teillä jo yksi vahva yhdistävä tekijä.

2. Arkipäivien testi – oletteko hyvä tiimi?

Yhteen muutto on monelle parisuhteelle se todellinen testi. Molemmilla on usein omat työ- tai opiskelukiireensä, mutta siinä ohessa pitäisi myös pitää asunto siistinä, tehdä ruokaa ja suorittaa muuta kodinhoitoa. Saatteko sovittua keskenänne kunkin omat vastuualueet? Toimitteko hyvin niin sanotusti tiiminä, kun tällaisia asioita pitäisi sopia?

3. Mitä sanovat ystävät tai vanhemmat?

Kysy läheisiltäsi, esimerkiksi ystäviltä tai perheenjäseniltä, mitä he ovat mieltä sinun ja kumppanisi suhteesta. Luotettavalta läheiseltä saat usein rehellisen mielipiteen, jolloin ehkä hoksaat asioita, joita et ole itse ajatellutkaan.

Lue myös: Ikäero parisuhteessa – onko sillä merkitystä?

4. Samanlaiset arvot?

Millaiset arvot sinulla ja kumppanillasi on? Suhtautumisesi esimerkiksi uskontoon, politiikkaan tai käytännönläheisemmin; millaiset ovat rahankäyttötottumuksenne tai asenteet lastenhankintaa kohtaan?

Lue myös: Vanhusten 5 vinkkiä onnelliseen ja pitkään avioliittoon

5. Samanlainen sosiaalinen tausta?

Onko sinulla ja kumppanillasi sisaruksia? Esimerkiksi sisarusten kanssa kasvavia lapsia on yleisesti pidetty empatiakykyisempänä kuin ainoina lapsina eläviä. Entä ovatko vanhempanne eronneet?

Kumppanin haussa ihmisillä saattaa alitajuisesti olla tapana etsiä oman sosiaalisen statuksen ”peilikuvaa”. Samanlaiset taustat saattavat siis luoda välillenne kestävämmän parisuhteen.

6. Persoonallisuuden ominaisuudet

Tutkimusten mukaan samanlaiset ihmiset solmivat kestävämpiä parisuhteita (tähän perustuu myös Eliittikumppanin seuranhaku persoonallisuustesteineen). Millaisia personaallisuuden piirteitä sinulla ja kumppanillasi on? Oletteko yhtä järjestelmällisiä tai avoimia esimerkiksi uusille kokemuksille?

7. Seksuaalinen yhteensopivuus

Myös seksuaalisuus vaikuttaa siihen sovitteko yhteen. Pystyttekö avoimesti puhumaan seksistä ja siihen liittyvistä toiveistanne? Haluatteko molemmat kuta kuinkin yhtä usein seksiä? Pidemmän päälle niin sanottu seksuaalinen yhteensopivuus vaikuttaa parisuhteen osapuolten onnellisuuteen.

8. Käsitys parisuhteesta samanlainen?

Pitkä ja onnellinen parisuhdehan vaatii oman työpanoksensa molemmilta osapuolilta. Enää ei voi olla yhtä itsekäs kuin sinkkuna ollessa, vaan pitää joustaa ja tehdä kompromisseja. Entä millainen riitakulttuuri teillä on parisuhteessa? Oletteko molemmat kykeneväisiä anteeksiantoon?

Molempien osapuolten pitäisi ajatella kuta kuinkin samoin parisuhteesta ja suhtautua kumppaniin kunnioittavasti. Jos vain toinen panostaa suhteeseen ja toinen on enemmänkin hällä väliä –asenteella, voi tilanne johtaa lopulta turhautumiseen ja jopa eroon.

Lue myös: 4 yleisintä eron syytä

9. Onko molemmilla samansuuntaisia tavoitteita?

Onko teistä jommallakummalla suuret urasuunnitelmat, mutta toiselle työ on vain pakollinen paha? Tai kenties toisella on tavoitteena maailmanympärireissut ja uudet kokemukset, mutta toinen haluaisi asettua aloilleen ja saada lapsia.

Kuta kuinkin samansuuntaiset tavoitteet tulevaisuudelle viestivät vahvasti, että sovitte hyvin yhteen.

10. Sydän kertoo sovitteko yhteen

Ehkä huomasit, että kohdallasi kaikki yllä olevat eivät aivan toteudu (harvalla taitavat kaikki toteutua). Älä siis anna näiden “sääntöjen” määritellä parisuhteesi tulevaisuutta. Luonteenpiirteiden eroja kompensoi yleensä oikeanlainen ja avoin kommunikaatio.

Kun voitte avoimesti puhua eroavaisuuksistanne ja yleisesti parisuhteestanne, ei suhteen pitkälle ja onnelliselle tulevaisuudelle ole mitään esteitä!

Lähteet

Passen wir zusammen? Die 10-Punkte-Checkliste

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole