Eron jälkeen – valmis uuteen suhteeseen?

Valmis uuteen suhteeseen

Parisuhteesta tai avioliitosta eroamisen jälkeen voi kestää tovi ennen kuin ihminen on valmis uuteen rakkauteen. Uuteen suhteeseen ei kannata suin päin sännätä, koska siinä saattaa entisestään vahingoittaa omia sekä myös laastarikumppanin tunteita. Mikäli haluat suoran vastauksen kysymykseesi, suorita tekemämme testi artikkelin lopussa!

Parisuhteesta eroaminen voi olla raskas kokemus ja yhtä sekava voi olla uuden mahdollisen suhteen aloitus, mikäli aiemmasta suhteesta ei olla vielä päästy yli. ELIITTIKUMPPANIn toimitus kasasi kuusi YourTango.comin parisuhde-experttien listaamaa vinkkiä, jotka paljastavat oletko päässyt yli erosta ja ex-partneristasi.

1. Olet onnellinen yksin

Ensiksi on hyvä muistaa, että elämäsi tärkein suhde on ja tulee olemaan itsesi kanssa. Se kuinka voit henkisesti ja fyysisesti heijastuu suoraan mahdolliseen parisuhteeseesi, suhteeseen perheenjäseniisi, ystäviisi ja kollegoihin. Mikäli olet tyytyväinen itseesi ja sinkkuelämääsi, olet todennäköisesti valmis rakastumaan ja heittäytymään uuteen suhteeseen. Kun olet onnellinen nykyisessä elämässäsi, on onni helppo jakaa uuden potentiaalisen kumppanin kanssa!

Lue myös: Näin nujerrat sydänsurut!

2. Uusi sinkkuelämä on vapauttavaa!

Miltä sinusta tuntuu uudessa (tai jo aikansa jatkuneessa) sinkkuelämässäsi? Osaat kenties arvostaa vapautta ja itsenäisyyttäsi eikä sinua ahdista uusi elämänmuutos? Arki rullaa mukavasti työn ja harrastusten ympärillä. Älä siis ajattele, että etsit sitä toista puolikasta, joka tekee sinut onnelliseksi, vaan että olet itse ehjä kokonaisuus sinkkuna ja olet avoin rakastumaan ja ottamaan uuden kumppanin elämääsi.

3. Välit eksään ovat neutraalit

Oletko vielä täynnä vihaa joko itseäsi tai ex-kumppaniasi kohtaan? Pystytkö ajattelemaan eksää ilman puistattavia tuntemuksia? Päättynyt suhde pitäisi pystyä käsittelemään ensin ennen kuin voi edetä uuteen toimivaan parisuhteeseen. Mikäli tunteesi eksää kohtaan ovat muuttuneet neutraaleiksi ja ymmärtäväisiksi, niin olet oikealla tiellä!

4. Olet valmis ottamaan riskin

Parisuhteissa sydänsuruja kohdannut henkilö tietää mitä riskejä rakastumisella on. Mikäli olet valmis ottamaan riskin ja heittäytymään uuteen suhteeseen koko sydämelläsi – kävi siinä miten tahansa – olet valmis uuteen suhteeseen.

5. Olet empaattinen

Parisuhdeterapeutti, kirjailija Sherry Amatenstein painottaa empatian merkitystä uuden rakkaussuhteen syntymisessä. Olisi hyvä voida ajatella omien tarpeiden lisäksi myös kumppanin kannalta, mikä tekee hänet onnelliseksi. Mahdollisuus rakkaudentäyteiselle ja vakavalle parisuhteelle on aina parempi, kun pyritään ”Me”-henkeen pelkän ”Minä”-asenteen sijaan.

6. Unohda vaatimuslistasi – ole avoin rakkaudelle

Onko sinulla kovinkin tarkka listaus millainen kumppanisi ei saa olla? Kaikilla on varmastikin omat kriteerinsä kumppanille, mutta tuota tiukkaa kriteerilistausta kannattaa hieman päivittää tai joskus jopa unohtaa kokonaan. Avoimuus ja ennakkoluulottomuus erilaisia ihmisiä ja asioita kohtaan avaa ovet mielenkiintoiseen elämään ja kenties uudelle rakkaudelle!

Lue myös: 5 paikkaa tavata sinkkuja!

Teimme myös ELIITTIKUMPPANIn konttorilla yhteistyöpsykologimme kanssa testin, jolla voimme jossain määrin testata valmiuttasi uudelle parisuhteelle. Aloita painamalla alla olevasta kyselystä ”Let’s Play!” –nappia.

Lähteet

http://www.yourtango.com/experts/25-signs-you-are-ready-relationship

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole