Mitä tehdä eron jälkeen? 9 syytä lähteä reissuun!

Eron jälkeen reissuun

Oletko eronnut vastikään ja kaipaat uutta suuntaa ja ajatuksia elämääsi? Olisiko nyt vihdoin aika toteuttaa se pitkään haaveissa ollut reissu jonnekin kauas?

Kun olet päässyt yli pahimmista sydänsuruista, on aika katsoa positiivisella mielellä kohti tulevaisuutta. Moni potee yksinäisyyttä kun pitkä parisuhde päättyy ja on aivan uudenlaisessa tilanteessa. Ero saattaa kaikesta surusta huolimatta avata ovia aivan uusiin seikkailuihin – oli kyseessä sitten työurasi tai harrastuksesi.

Päätimme pohtia hieman tarkemmin millaisia hyötyjä eron jälkeisellä matkailulla voisi olla.

9 syytä harkita matkailua eron jälkeen:

1. Ota välimatkaa muistoihin

Reissuun pakeneminen pian eron jälkeen voi olla terapeuttisen virkistävä kokemus. Mikäli olet pahimmat sydänsurusi jo selättänyt, nyt on oikea aika harrastaa matkailua.

Lue myös: 10 asiaa, joita ei kannata tehdä kun kumppani jättää!

2. Keskity omaan onnellisuuteen

Onko sinulla taipumusta jatkuvasti miellyttää muita ihmisiä – olivat ne sitten lapsesi, ystäväsi tai vaikkapa vanhempasi? Matkaillessa pääset keskittymään sinuun itseesi. Unohda hetkeksi suorittaminen ja tee sitä mistä sinä pidät.

3. Muistuta itseäsi elämän hienouksista!

Kun arki pyörii samalla kaavalla, on helppo unohtaa nautiskelu. Kun talvella hortoilet pimeässä bussipysäkin, työpaikan, ruokakaupan ja kodin välimaastossa, siinä helposti unohtuu kaikki hienot asiat, joita esimerkiksi matkailu voi tarjota; aurinko, hiekkarannat, vuoret ja mielenkiintoiset kaupunkikohteet.

4. Hankkia uutta perspektiiviä

Koetko, että olet maailman surkein ihmiskohtalo erosi jälkeen? Yksin matkaillessa voit tutustua uusiin ihmisiin esimerkiksi hostelleissa tai muissa yksin matkaaville soveltuvissa majoitusliikkeissä. Saat takuulla uutta perspektiiviä omaan tilanteeseesi ja elämänasenteeseesi, kun tapaat ihmisiä eri maista ja kulttuureista.

5. Muistaaksesi mitä todella ansaitset

Olitko parisuhteessa, jossa et tuntenut saavasi rakkautta, vaikka kuinka itse yritit ja rakastit? Älä hae vikaa itsestäsi tai ex-kumppanistasi. Rakkautta ei voi, eikä kannata pakottaa. Sinä ansaitset kumppanin, joka arvostaa sinua juuri itsesi kaltaisena.

6. Hankkia uusia muistoja

Tapaa uusia ihmisiä, näe mielenkiintoisia paikkoja. Hanki uusia mielettömän hienoja muistoja, jonka jälkeen päättynyt parisuhde saattaa tuntua jo kaukaiselta muistolta vain.

7. Hankkia inspiraatiota

Olet ollut parisuhteessa – elämä on mennyt tasaisesti kuin juna eteenpäin. Omat haaveet on kenties unohdettu kaiken tasaisuuden keskellä. Olet ehkä haaveillut uramuutoksesta tai jopa sen oman kahvilan perustamisesta jo pidemmän aikaa. Kun pohdit mitä tehdä eron jälkeen, lähde siis reissuun ja hanki inspiraatiota uusiin projekteihin.

8. Löytääksesi itsesi

Jo vuosikausia moni on stereotyyppisesti lähtenyt Intiaan etsimään syvintä itseään. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, uusi ympäristö ja loma saa sinut ajattelemaan asioita sekä opit uusia puolia myös itsestäsi.

9. Rakastuaksesi uudestaan – elämään

Oletko kyynistynyt eron jälkeen parisuhteita ja rakkautta kohtaan? Reissaaminen rakastuttaa sinut uudelleen elämään ja kenties sopivan tilanteen tullen myös siihen uuteen kumppaniin!

Erosta selviytymiseen ei ole mitään selkeää reseptiä, mutta uudet aktiviteetit ja varsinkin matkailu saattavat antaa sinulle uutta kipinää tulevaisuuteen.

Reipasta ja kenties matkailuntäyteistä tulevaisuutta toivottaa Eliittikumppanin toimitus!

Lähteet

http://www.buzzfeed.com/laraparker/heres-why-you-should-travel-after-a-breakup#.eidjxD58z5

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole