Mies tai vaimo jätti? 10 asiaa, joita ei kannata tehdä eron jälkeen

Vaimo / mies jätti? Vältä näitä asioita

Oletko tullut poika- tai tyttöystäväsi, vaimosi tai miehesi jättämäksi? Ero ja jätetyksi tuleminen on kova paikka ja varsinkin kun se tulee yllättäen. Pyri kuitenkin parhaasi mukaan välttämään seuraavia tyypillisiä eronjälkeisiä virheitä.

Kun oma kumppani jättää, on se suuri shokki ja jopa traumaattinen kokemus. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että erosta voi selvitä. Aikaa se tosin tulee vaatimaan.

Sydänsurut ovat kova paikka, jotka tuntuvat henkisenä ja jopa fyysisenä pahoinvointina. Meistä lähes jokainen on käynyt läpi samoja tuntemuksia, kuin sinä juuri nyt, mutta pysy vahvana ja katso seuraavat 10 vinkkiä.

Mikäli mies/vaimo jätti…

1. Älä teeskentele, että kaikki on OK

Sinun ei tarvitse teeskennellä sankaria, joka ei muka ole erosta moksiskaan. Itke, hakkaa nyrkkeilysäkkiä, kirjoita tuntemuksiasi päiväkirjaan – päästä tunteita ulos. Puhu hyvälle ystävälle. Älä anna ylpeyden olla tiellä, vaan puhu rohkeasti luotettavalle henkilölle tai käy ammattiauttajan juttusilla.

2. Älä tartu pulloon

Viinanjuonti ei ratkaise ongelmia, vaan korostaa niitä. Vaikka energiat ovat vähissä, pyri alkoholin sijaan lähtemään vaikkapa lenkkipolulle tai salille.

3. Älä yritä olla kaveri/ystävä exälle

Voisitko kuvitella näkeväsi nyt ex-kumppanisi uuden mies- tai naisystävän kanssa? Mikäli tällainen näky ei olisi mieleesi, ei tilanteessa kannata heti tuoreeltaan viritellä ystävyyssuhdetta. Pysy kylmän rationaalisena yhteydenpidossa, mikäli ero vaatii muuttojärjestelyitä tai yhteisten lasten huoltajuudesta sopimista.

4. Älä haudo kostoa

Saatat olla vihainen hänelle, mutta älä ryhdy rikkomaan hänen autonikkunoita tai muuhun hölmöilyyn. Se ei auta yhtään mitään. Ero on tosiasia eikä se siitä kostamalla ainakaan paremmaksi muutu. Pidä leuka korkealla – älä alennu mihinkään kostotoimenpiteisiin, jotka kääntyvät loppu viimein vain sinua itseäsi vastaan.

5. Älä jatka turhaa yhteydenpitoa

Mies tai nainen jätti sinut ja nyt aiot häiriköidä häntä puhelimitse, tekstiviestitse, Facebookissa tai jopa hänen kotipihansa pusikon takaa? Älä. Mikäli teillä on yhteinen asumus, lapsia tai muita asioita, jotka vaativat yhteydenottoa, pidä kontakti asiallisena. Mikäli sen sijaan haluat avautua erosta, tee se mieluummin luottoystävän kanssa.

Lue myös: 4 yleisintä syytä eroon

6. Älä takerru

Älä anele häntä pysymään kanssasi. Syvällä sisimmässäsi itsekin tiedät, ettei sellainen parisuhde ole kovin terveellä pohjalla, jos joudut ”pakottamaan” toista rakastamaan itseäsi.

7. Älä harrasta eroseksiä

Jos mies tai nainen jätti sinut, on seksi todennäköisesti muutenkin jo taakse jäänyttä elämää teidän välillänne.

Mikäli kuitenkin eroon liittyy humalaisia tekstiviestejä ja puheluita sekä mahdollista eroseksiä, se todennäköisesti vain pidentää ja vaikeuttaa eroprosessia.

8. Älä vedä överiksi sosiaalisessa mediassa

Älä ryhdy puimaan eroasi julkisesti esimerkiksi Facebookissa. Vältä myös exäsi stalkkaamista, eli vainoamista sosiaalisessa mediassa. Mikäli hänen näkemisensä tekee sinulle hallaa, älä kiduta itseäsi seuraamalla hänen jokaista päivitystään.

9. Älä leikkaa punkkaritukkaa tai hanki tatuointia

Punkkariksi ryhtyminen, uusi tatuointi tai muu sinulle epätavallinen toiminta ei kannata tässä uudessa tunteenmyllerryksessä. Yritä ottaa hitaasti nyt jätetyksi tulemisen jälkeen.

10. Älä luovuta vaan ajattele positiivisesti

Toimivaan parisuhteeseen tarvitaan aina kaksi rakastavaa osapuolta. Jos mies tai vaimo jätti sinut, pyri ajattelemaan, että tämä on jonkin uuden alku, eikä ”kaiken loppu”. Olet pian valmis uudelle parisuhteelle ja tapaamaan juuri sinulle sopivan kumppanin.

Kun kumppani jättää

Elät nyt vaikeita aikoja, mutta älä menetä toivoa. Hae tarvittaessa ammattiapua – se on aivan normaalia ja sitä varten meillä on toimiva terveydenhuolto – myös henkisiin kolhuihin.

Myös me, Eliittikumppanin toimituksessa, olemme kirjoittaneet paljon eroista ja eron jälkeisestä elämästä. Toivomme, että näistä artikkeleista on jotain hyötyä omien ajatustesi tueksi!

Taannoin haastattelimme myös psykoterapeutti Minna Tuomista siitä, kuinka avioerosta voi selvitä.

Onko sinulla kysymyksiä tai kommentteja aiheeseen liittyen? Kommentoi alapuolelle!

Lähteet

http://www.eharmony.com/dating-advice/relationships/nine-things-to-never-do-after-a-breakup/#.VfKDHmM-_h8

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole