Suosituimmat etunimet sinkkumarkkinoilla

Suosituimmat nimet sinkkumarkkinoilla

Teemme Eliittikumppanissa monenlaisia tutkimuksia suomalaisista sinkuista – tällä kertaa tutkimme henkilön etunimen suhdetta hänen ulkonäköön, huumorintajuun ja uskollisuuteen!

Millaisia mielikuvia sinulla herää henkilön etunimestä? Emme voi omaan annettuun etunimeemme hirveästi vaikuttaa, mutta mikäli virallisissa henkilöpapereissa koreileva nimi ei miellytä, on se mahdollista vaihtaa. Taannoin oli mediassa esillä Jorma-etunimen omaava kaupunginvaltuutettu, joka vaihtoi oman etunimensä. Syynä oli hänen itsensä mukaan ”pornoteollisuus, joka oli ottanut nimen niin halventavaan käyttöön”. Eliittikumppanin toimitus on epätietoisen hämillään tästä uutisesta.

Mielestämme nimi ei miestä tai naista pahenna, kuten vanha sanonta käy. Siitä huolimatta, etunimeä lapselle annettaessa on suotavaa karsia ne potentiaalisimmat kiusaamisen aiheet. Arviomme mukaan ainakin Heli Kopteri, Pentti Hirvonen sekä esimerkiksi Katja Pakkanen ovat saattaneet kokea peruskouluaikoinaan tarpeettoman paljon vitsailua nimestään.

Suosituimmat nimet vaihtuvat sukupolvittain ja moni nimi vaikuttaa kenties oudolta tänä päivänä, mutta huomenna se on jo villevirtasmaisen normaali. Jotkut nimet ovat puolestaan olleet erittäin suosittuja aikoinaan, mutta tänä päivänä harvinaisempia. Nimikulttuuri siis elää ja muuttuu jatkuvasti!

Mitä nimi kertoo sinusta? Suuri sinkku- ja nimitutkimus

Teimme tutkimuksen yli 100.000 Eliittikumppanin jäsenen syöttämistä tiedoista verraten heidän etunimiään sekä heidän ulkoisia ja sisäisiä ominaisuuksiaan. Onko nimellä jotain korrelaatiota ihmisen ominaisuuksiin vai onko se vain taikauskoa? Oli miten oli, me listasimme TOP5-nimet, jotka perustuvat raakaan tilastotietoon!

Mikaelit ja Katariinat parhaimman näköisiä

Persoonallisuustestissämme sinkku arvioi omaa viehättyvyystasoaan asteikolla 0-7. Näihin tietoihin pohjautuen, parhaimman näköisten suomalaisten sinkkujen TOP5:set näyttävät tältä:

Miehet

1. Mikael
2. Seppo
3. Mauri
4. Kalevi
5. Esko

Naiset

1. Katariina
2. Lea
3. Aila
4. Pirjo
5. Kaija

Kristianit ja Sonjat omaavat parhaan huumorintajun

Nauru tunnetusti pidentää ikää, joten mikäli haet hauskaa kumppania, kannattaa katsella seuraavien nimien omaavien henkilöiden perään! He pitivät itseään parhaimman huumorintajun omaavina.

Miehet

1. Kristian
2. Miika
3. Tomi
4. Tuomas
5. Kimmo

Naiset

1. Sonja
2. Noora
3. Marjatta
4. Aila
5. Kaarina

Pettäminen on ollut taas viime aikoina esillä erään pettämiseen erikoistuneen deittisivuston huonon tietoturvan pettäessä. Tapauksen johdosta hakkerit paljastivat yli 30 miljoonan asiakkaan nimitiedot ja täten aiheuttivat häpeää, parisuhdeongelmia ja eroja ympäri maailmaa.

Puhutaan kuitenkin pettämisen sijaan mieluummin uskollisuudesta. Suurin osa ihmisistä ovat kuitenkin uskollisia kumppanilleen ja nyt listaamme ne etunimet, joiden haltijat pitivät itseään uskollisimpina.

TOP 5 –uskollisimmat sinkut:

Miehet

1. Johan
2. Vesa
3. Pauli
4. Lassi
5. Jere

Naiset

1. Kirsti
2. Sirkka
3. Seija
4. Elli
5. Linda

Mitä sinä olet mieltä? Kertooko nimi oikeasti sinusta jotain, vai onko tällainen pohdiskelu puhdasta taikauskoa?

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole