Mistä tietää, että mies tai nainen pettää? 7 pettämisen merkkiä

Mistä tietää, että mies/nainen pettää?

Epäiletkö, että kumppanisi pettää sinua? Jotta et tuntisi itseäsi vainoharhaiseksi epäilyjesi kanssa, päätimme listata tyypilliset pettämisen merkit ajatustesi tueksi.

Yleensä maalaisjärki ja takapuolituntuma hälyttävät, kun parisuhteessa tapahtuu muutoksia ja jos kumppani mahdollisesti käy vieraissa. Erään arvion mukaan noin 40 % miehistä ja noin 30 % naisista pettää parisuhteessa jossain vaiheessa elämäänsä, joten tällaiset tilanteet eivät ole harvinaisia. Naisten lehtien kansissa pohditaankin usein; ”mistä tietää, että mies pettää?”

Aihetta tutkittuamme päädyimme seuraavaan listaukseen. Tässä tulevat 7 tyypillistä pettämisen merkkiä.

1. Yhtäkkinen ulkonäöstä huolehtiminen

Kun mies tai nainen pettää, on usein ensimmäisinä silmiin pistävinä merkkeinä se miten hän on ryhtynyt huolehtimaan ulkonäöstään aiempaa enemmän. Laahustiko mies ennen työpaikalle vanhassa collegepaidassa pikaisen hampaiden pesun jälkeen? Tätä nykyä hän panostaa pukeutumiseen yhä enemmän, on huolitellumpi ja on innostunut käymään jopa salilla.

2. Ylitöiden ja työreissujen lisääntyminen

Onko puolisosi arkirutiineihin tullut muutoksia? Onko hänellä yhtäkkiä runsaasti ”ylitöitä” tai jopa entistä enemmän työmatkoja? Valittiko kumppani aiemmin ylitöiden tai työreissujen määrää, mutta yhtäkkiä ne eivät enää haittaakaan? Lisääntyneet menot ovat pettäjille varsin yleisiä tekosyitä päästä viettämään aikaa salarakkaansa kanssa.

3. Seksin ja läheisyyden vähentyminen

Ovatko seksuaaliset aktiviteettinne vähentyneet tai muuttuneet? Vaikuttaako mies tai nainen poissaolevalta tai onko hän ruvennut tekemään jotain uusia ”temppuja” seksin aikana?

Muutokset seksielämässä voivat olla sellaisia merkkejä, joista tietää, että mies tai nainen pettää.

4. Yhteisestä tulevaisuudesta puhumattomuus

Puhuuko kumppanisi entistä vähemmän yhteisestä tulevaisuudestanne? Aiemmin hän puhui siitä talonrakennusprojektista tai perheen perustamisesta, mutta nykyään hän välttelee näitä aiheita. Hän on saattanut tulla toisiin aatoksiin parisuhteenne tulevaisuudesta.

Lue myös: Nämä 7 merkkiä kertovat milloin on aika erota

5. Epäloogiset tarinat

Puhuuko mies tai nainen tekemisistään epäloogisesti? Ensin hän kertoo olleensa pelaamassa squashia Tonin kanssa, mutta jonkin toisen keskustelun lomassa hän puhuukin olleensa ylitöissä juuri tuona päivänä. Valehtelu harvoin onnistuu saumattomasti pidempiä ajanjaksoja, joten tällaiset oudon epäloogiset tarinoinnit saattavat kieliä miehen tai naisen viettämästä kaksoiselämästä ja siitä, että kumppani pettää.

6. Puhelinta varjellaan kuin Unescon suojelukohdetta

Onko kumppanisi Facebookin tai puhelimen käyttö muuttunut? Onko hän entistä salailevampi mitä puhelimessa ja tietokoneen ruudulla tapahtuu? Piippaako puhelimen viestiäänimerkki tavallista tiheämmin? Tässäkään asiassa ei tarvitse olla Holmesin Sherlock hoksatakseen milloin hänellä on salaista chattiseuraa netin ja puhelimen äärellä.

7. Kumppaniin tarttunut vieraita hiuksia tai tuoksuja

Nyt menemme hieman salapoliisityön äärelle. Onko kumppanisi vaatteisiin ilmestynyt vieraita hiuksia tai lemmikkien karvoja? Eihän hänen ainoalla kaverillaan, Pertillä, ole edes pitkää tukkaa tai lemmikkieläintä! Ei yksittäisistä hiuksista nyt tarvitse vielä kovin vakavia johtopäätöksiä vetää, mutta jotain vinkkiä tällaisista asioista voi saada, kun pohditaan pettämisen merkkejä.

Mistäkö tietää, että pettääkö mies tai nainen? Kysy häneltä.

Pettämisen merkkejä on turha loputtomiin etsiä, arvailla ja pohtia. Jos todella epäilet, että kumppanisi käy vieraissa, voit kertoa hänelle huolistasi. Perustele, mitkä hänen toimistaan aiheuttivat sinulle epäilyksiä. Katso miten hän reagoi asiaan.

Terve parisuhde pohjautuu luottamukselle ja tällaisista asioista pitäisi pystyä keskustelemaan. Normaalin empatiakyvyn omaava ihminen on yleensä valmis keskustelemaan asiasta.

Lue myös: 4 yleisintä eron syytä!

Lähteet

http://www.huffingtonpost.com/abby-rodman-licsw/13-hidden-ways-to-know-if_b_6132400.html
http://www.thehopeline.com/how-to-know-if-your-bfgf-is-cheating-on-you/
http://allwomenstalk.com/is-he-a-cheater-10-obvious-signs-of-cheating

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole