Mistä tietää onko rakastunut?

Olenko rakastunut?

Tuoreen parisuhteen alkuhuuman pikku hiljaa rauhoittuessa saatat miettiä ”Onko tämä rakkautta vai ei?” Huffingtonpost.comin parisuhde-expertti, tohtori Margaret Paul listasi artikkelissaan kymmenen yleistä merkkiä, jotka kenties paljastavat mahdollisen tosirakkauden.

Suhteen edetessä on hyvä pysähtyä ajattelemaan, oletko vain korvaamassa yksinäisyyttä ja pönkittämässä itsetuntoasi uudella kumppanilla, vai oletko oikeasti rakastunut? Tässä kymmenen merkkiä, josta mahdollisesti tietää onko kyseessä ”oikea” rakastuminen.

1. Olet ehjä, rakastava aikuinen

Kun olet itsevarma ja rakastat itseäsi, voit rakastaa myös toista. Kun et rakasta itseäsi johtaa se yleensä vain läheisyydentarpeeseen eikä aitoon rakkauteen toista ihmistä kohtaan. Jos turvallisuudentunteesi on täysin riippuvainen kumppanistasi, haet todennäköisesti vain läheisyyttä, etkä ole rakastunut juuri häneen.

2. Arvostat hänen ominaisuuksiaan

Rakastuneena sinulla on kumppaniisi syvä henkinen yhteys ja arvostat hänen luoteenpiirteitään ja ominaisuuksiaan. Se, että partneri näyttää hyvältä tai olet ihastunut hänen eleisiin ja tapoihin ei välttämättä tarkoita, että olet rakastunut.

Lue myös: 13 faktaa rakkaudesta

3. Fyysinen vetovoima on pintaa syvällisempää

Seksuaalinen intohimo voi olla alussa todella intensiivistä ja perustua toisen ulkonäköön tai hänen tekemiin uskomattomiin ”temppuihin” sängyssä. Myöhemmin syvällisemmän rakkauden mukaantulon myötä seksikin kehittyy vielä henkisemmäksi yhteydeksi. Rakastelu ei siis välttämättä ole enää pelkkä fyysiseen tyydytykseen tähtäävä toimenpide, vaan myös tunteellinen ja suorastaan spirituaalinen kokemus.

4. Tunnet aitoa antamisen iloa

Olet empaattinen kumppaniasi kohtaan ja tunnet, että hänen onnellisuutensa on sinulle tärkeää. Tunnet iloa hänen ollessa iloinen ja surua hänen ollessa allapäin.

5. Fyysisen intohimon lisäksi myös henkinen yhteys

Juttu luistaa välillänne, mutta hiljaisuuskaan ei tunnu kiusalliselta toisen seurassa. Tunnette myös välillänne yhteyden ollessanne vaikkapa samassa huoneessa tehdessänne omia askareitanne.

6. Riidat ratkotaan rauhanomaisesti

Sen sijaan, että koet riitojen nakertavan suhdettanne, suhtaudut niihin mahdollisuutena oppia ja kasvaa yhdessä kumppanisi kanssa. Olet utelias kumppanisi tavasta ajatella ja nähdä asiat. Et epäröi nähdä vaivaa, oppia ja tehdä töitä suhteen eteen!

7. Suhteessa nauru raikaa

Usein kuulemme huumorin yhdistävän pariskuntia. Vitsailette keskenänne ja pidät kumppaniasi hauskana – rakastuneena huumori kukkii vaivattoman luonnollisesti.

Lue myös: Rakastunut työkaveriin? Toimi näin!

8. Uskallat puhua kaikesta

Et pelkää paljastavasi syviä tuntemuksiasi kumppanisi tuomitsemisen pelossa. Tiedät, että voit myös mokata menettämättä kumppanisi rakkautta. Olet myös avoin kuuntelemaan ja suhtautumaan empaattisesti kumppanisi mahdollisiin huoliin ja murheisiin.

9. Ymmärrät ettei rakkaus ole yhtä huumaa

Rakkaudessakin koittaa joskus arki. Ymmärrät, ettei rakkauden huuma ole 24/7 jatkuvaa euforiaa. Rakastavassa parisuhteessa on täysin normaalia tällaiset aaltoliikkeet – välillä rakkaus on yhtä ilotulitusta, välillä vaisumpaa.

10. Et ajattele, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen

Olet lakannut katselemasta ympärillesi sillä silmällä. Olet rakastunut tähän henkilöön, tunnet syvää henkistä yhteyttä hänen kanssaan ja haluat jatkaa rakkauden polulla vain ja ainoastaan hänen kanssaan.

Ajatuksia, kysymyksiä? Laita kommenttia alapuolelle tai sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Lähteet

http://www.huffingtonpost.com/margaret-paul-phd/love-advice_b_3057453.html

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole