Nykyään on mahdollista olla sinkku ja onnellinen

Onnellinen sinkku

Sinkkuelämää voi viettää monella eri tavalla. Toisessa ääripäässä on itsesäälissä ex-suhteitaan murehtiva sinkku, mutta toiset puolestaan viettävät täysipainoista ja onnellista sinkkuelämää.

Suomessa on yli miljoona yksinasuvaa ihmistä1. Kokonaisväestöstä kun vähennetään lapset pois, niin yksinasuvien aikuisten prosentuaalinen osuus on melkoisen iso.

Mikäli olet sinkku, et siis todellakaan ole ainoa.

Sinkkuelämää arvostetaan nykyään enemmän

Sinkkuna olo on sosiaalisesti hyväksytympää kuin ennen. Eliittikumppanin psykologi, Salama Marine kertoo: ”Nykyään sinkkuudesta mainitsemista ei tarvitse piilotella. Sinkkuelämää arvostetaan paljon enemmän kuin menneisyydessä ja moderni yhteiskuntamme hyväksyy sen tosiasian, että voimme nauttia elämästämme sinkkuna”

Hän jatkaa:

”Nykyään ihmiset suosivat yksin asumista eikä kumppania ole pakko löytää hinnalla millä hyvänsä. Tämän päivän sinkku osaa myös pitää riman korkealla etsiessään elämänkumppaniaan – vaikka se tarkoittaisi hieman pidempiä aikoja sinkkuna.”

Eliittikumppanin vinkit onnelliseen sinkkuuteen

Jos käytät suuren osan ajastasi sinkkuutesi murehtimiseen, ehdotamme toista ajatusmallia: tee ensin itsesi tyytyväiseksi ja onnelliseksi. Tämän jälkeen alat vetämään muita ihmisiä puoleesi kuin magneetti.

1. Keskity itseesi

Elämää ei kannata laittaa stand by –moodiin vaikka olisit sinkku. Keskity itseesi ja omaan onnellisuuteesi. Lähde vaikkapa reissuun ja nauti siitä, että saat olla vapaa.

Harrasta, koe asioita ja nauti elämästä. Kukaan ei luonnollisesti tule noutamaan ketään kotoa aktiviteettien pariin, joten tee itse aloite ja siirry ulos mukavuusalueeltasi: tutustu uusiin ihmisiin, aloita jokin uusi tai vanha harrastus. Pääasia, että teet jotain uutta.

2. Elä hetkessä

No nyt tuli hieman kliseinen otsikko, mutta totta se on:

Jos elät menneessä miettien ex-kumppaniasi ja kariutunutta parisuhdettasi, et välttämättä huomaa uusia mahdollisuuksia ympärilläsi. Ihmisellä on paha tapa kaivata kaikkea mitä sillä ei ole, eikä huomata mitä sillä jo on. Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolen, sanotaan.

3. Ole positiivinen

Oletko kyynistynyt käytyäsi kenties useammilla treffeillä, eikä niistä ole tullut mitään? Rakkauden löytäminen on siitä ärsyttävä laji, että se joko kolahtaa tai ei. Tästä johtuen, suhtaudu tulevaisuuteen ja uusiin treffeihin aina avoimella mielellä. Älä siis päätä jo treffeille mennessä, että ”ei tästä mitään tule kuitenkaan”.
Optimistinen asenne ja positiivisuus ovat ne parhaat ominaisuudet, kun haluat vetää puoleesi muita ihmisiä ja kenties tavata sen elämäsi rakkauden.

Onnelliset sinkut Eliittikumppanissa

Entä mistä löytyvät onnellisimmat sinkut?

Jokainen Eliittikumppaniin rekisteröityvä jäsen täyttää kattavan persoonallisuustestin, jossa kysytään muun muassa sitä, kuinka onnelliseksi sinkku itsensä tuntee.
Teimme näihin tietoihin pohjautuen tutkimuksen siitä, mistä päin Suomea löytyvät ne onnellisimmat sinkut. Yleisesti voisi todeta, että positiivisia ja onnellisia sinkkuja tapaavan ylivoimaisesti parhaat apajat ovat pääkaupunkiseudulla.

Tässä Top 10 -listaus:

  1. Helsinki
  2. Espoo
  3. Vantaa
  4. Tampere
  5. Turku
  6. Lahti
  7. Jyväskylä
  8. Kuopio
  9. Oulu
  10. Joensuu

Avaa infograafi klikkaamalla:

infograafi

Lähteet

http://www.hs.fi/kotimaa/a1460695496771

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole