4 tekstiviestiä kumppanillesi, jotka pitävät yllä onnellista parisuhdetta!

Tekstailu kumppanin kanssa

Pitkän ja onnellisen parisuhteen tai avioliiton ylläpito on taitolaji. Kuinka tuota parisuhteen ylläpitävää romantiikkaa saadaan pidettyä yllä vuodesta toiseen? Tässä muutamia vinkkejä joka päiväiseen kommunikointiin (tulevaisuuden tai nykyisen) kumppanisi kanssa.

Kun on kiireinen elämäntyyli ja molemmat suhaavat tahoillaan töissä ja harrastuksissa, saattaa parisuhdekin muuttua ajan myötä hieman arkisemmaksi.

On monia tapoja pitää yllä romantiikkaa parisuhteessa, ja yksi niistä on yksinkertaiset ja lyhyet tekstiviestit!

Amerikkalaiset tutkijat selvittivät1 tekstailun vaikutuksia parisuhteeseen:

Ne voivat joko parantaa tai huonontaa parisuhdetta. Aloitetaan huonoista uutisista, eli millaiset viestit huonontavat parisuhteen laatua?

Naisten mukaan tekstiviestien käyttäminen anteeksipyyntöön, epäselvyyksien ratkomiseen tai päätöstentekoon olivat parisuhdetta huonontavia asioita. Eli näistä asioista puhutaan mieluummin suoraan ja kasvotusten.

Miehet puolestaan sanoivat, että liiallinen tekstiviestien käyttö huonontaa parisuhteen laatua. Eli jatkuva tekstareilla pommittaminen ei sekään ole hyvä.
Kuten kaikissa asioissa, se kultainen keskitie on hyvä tie kuljettavaksi. Jos tekstarit kumppanisi kanssa ovat lähinnä vain käytännön läheisiä, esimerkiksi ”tuo maitoa kaupasta” –henkisiä, tässä uutta inspiraatiota:

1. Kehu kumppania

Tekstarilla voit lähettää spontaanin kehun kumppanillesi. Esimerkiksi kuinka hän näytti hyvältä siinä uudessa paidassaan tai muuten vain kauniilta/komealta aamulla ennen töihinlähtöä.

Tai söitkö lounaaksi kumppanisi tekemää hyvää ruokaa edellispäivältä? Lähetä kehu kuinka nautit hänen tekemästään ruoasta.

Lue myös: 14 vinkkiä etäsuhteen ylläpitoon

2. Kiitä kumppaniasi

Muistetaanko teidän parisuhteessanne kiittää toista säännöllisesti? Älkäämme siis ottako asioita itsestään selvyytenä, vaan pienillä kiitoksilla on suuri vaikutus.
Voit kiittää kumppaniasi esimerkiksi hänen pyykättyään vaatteita edellisiltana tai kun hän teki lumityöt pihalla: ”Kiitos kulta, kun putsasit auton lumesta eilen!”

3. Muistuta jostain aiemmasta kokemuksesta

Menneiden yhteisten hetkien fiilistely lujittaa suhdettanne ja synnyttää uusia ideoita seuraaville arjen irtiotoille. Jos saat jonkin kuningasidean, lähetä kumppanillesi viesti kuinka tykkäsit siitä viime kertaisesta kylpyläviikonlopusta ja kuinka voisitte tehdä sen pian uudestaan. Näin säilytät yllätyksellisyyttä parisuhteessa.

4. Jaa ilon hetkiä

Pienen, mutta iloisen asian jakaminen piristää toisen päivää. Jos olet lasten kanssa kotona, voit jakaa helposti kuvia ja tekstiä kumppanillesi. Onnistuitko jossain asiassa työpaikalla tai harrastuksessa? Jaa ilo kumppanisi kanssa! Sinun ilosi tarttuu myös häneen.

Lue myös: 5 avainta onnelliseen avioliittoon

Rakkauden ja välittämisen näyttäminen ei siis vaadi lahjoja ja kukkia (ellei kyseessä ole joulu, synttärit tai ystävänpäivä), vaan yhdellä pienellä kiitos-viestillä saat takuulla miehesi tai naisesi päivään piristysruiskeen. Itse asiassa, kiitollisuutta toisilleen osoittavien parien on tutkimuksissakin2 todettu luovan parempia parisuhteita!

Ajattelepa asiaa hetki. Jos olet niin etuoikeutettu, että joku toinen ihminen rakastaa sinua, ei sitä kannata pitää itsestään selvyytenä. Kehu, kiitä, yllätä ja jaa ilon hetkiä – laita siis kumppanillesi jokin kiva viesti jo tänään!

Lähteet

1 https://www.psychologytoday.com/blog/joyful-parenting/201512/5-texts-you-should-send-your-partner-every-day

2 https://www.psychologytoday.com/blog/between-you-and-me/201212/giving-the-gift-gratitude

Tietoa kirjoittajasta: EliittiKumppanin verkkotoimitus

EliittiKumppanin verkkotoimituksen tiimi kirjoittaa ajankohtaisia artikkeleita nettideittailusta, sinkkuelämästä ja parisuhteista.

Katso lisää artikkeleita EliittiKumppanin verkkotoimitus