Millainen on uskollinen kumppani ja mistä sellaisen löytää?

Uskollinen mies

Teimme tutkimuksen siitä, mistä kaupungeista löytyvät Suomen uskollisimmat sinkut. Lisäksi listaamme asioita, joista uskollinen mies tai nainen on tehty.

Erinäisten lähteiden mukaan keskimäärin lähes 40 % ihmisistä pettää parisuhteessaan tai avioliitossaan. Mutta asiaa voi ajatella myös positiivisemmin: suurin osa ihmisistä ei petä!

Entä minkälaiset ihmiset ovat uskollisia? Siitä lisää alempana, mutta listatkaamme ensi alkuun tuoreen tutkimuksemme tulokset.

Jokainen palveluumme liittyvä jäsen täyttää persoonallisuustestin, jossa kysytään muun muassa seuraavaa (vastaukset 7-portaisella asteikolla – kuinka paljon käyttäjä on samaa mieltä väittämän kanssa):

  • Olen uskollinen
  • Mielestäni ehdoton uskollisuus on välttämätöntä vakavassa suhteessa

Näiden kysymysten vastauksilla (yli 10 000 jäsenen otos) listasimme suomalaisten paikkakuntien mukaan. Selvitimme siis, missä asuvat Suomen uskollisimmat sinkut. Pidemmittä puheitta, tässä TOP 5 listaus ja klikkaamalla infograafin auki, näet TOP 10 –listauksen:

  1. Hämeenlinna
  2. Seinäjoki
  3. Kuopio
  4. Rovaniemi
  5. Jyväskylä

Uskollinen kumppani

Eli jos olet sinkku ja muuttoaikeissa, nyt tiedät mihin suunnata!

Siinä siis hieman viihteellisempi osuus tästä artikkelista. Entä mitkä asiat parisuhteissa johtavat pettämiseen tai pysymään uskollisena? Listasimme muutamia asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota seuranhaussa tai parisuhteessa.

Tällainen on uskollinen mies tai nainen

Stereotypiathan ehdottavat, että miehet pettävät todennäköisemmin kuin naiset. Eräs tutkimus1 kertoo, että tänä päivänä sukupuolten erot ovat kaventuneet suunnilleen tasoihin. Tässä siis uskollisen kumppanin merkkejä:

Uskollinen kumppani on emotionaalisesti ja fyysisesti tyytyväinen parisuhteeseensa

Hyvä parisuhde vaatii emotionaalista sidettä, jossa toinen otetaan huomioon ja toisia kunnioitetaan. Tunteiden lisäksi parisuhde tarvitsee läheisyyttä, romantiikkaa ja seksiä. Kyseessähän ei ole pelkkä kaverisuhde.

Yleensä pettäjä lähtee syrjähypyllään paikkaamaan jompaakumpaa tai molempia näistä puutteista.

Hän on päättänyt olla uskollinen

Kun vuodet vierivät, kumppanille on ehkä kertynyt ylimääräistä elopainoa, on kertynyt uusia ryppyjä, hänen jotkin tapansa saattavat ärsyttää ja sitä rataa. Ihminen, joka on aidosti rakastunut, ymmärtää, että pitkä parisuhde ei yksinkertaisesti ole yhtä hohdokasta kuin alkuhuumassa. Hän on näistä pienistä negatiivisista (mutta luonnollisista) asioista huolimatta päättänyt, että pettäminen ei ole vaihtoehto.

On tervettä ja yleistä ajatella tai fantasioida toisesta ihmisestä seksuaalisesti, mutta uskollinen kumppani osaa kontrolloida itsensä eikä petä pelkän hetken huuman johdosta.

Hän on tyytyväinen itseensä ja omaan elämäänsä

Kun ihminen pettää, hän on yleensä tyytymätön elämäänsä ja jopa syyttää kumppaniaan siitä, että on aiheuttanut tämän tyytymättömyyden.
Kun miehellä tai naisella on itsellään mielenkiinnon kohteita, joista he saavat merkitystä ja iloa elämäänsä, tällöin he eivät joudu etsimään onnea vääristä paikoista, kuten suhteen ulkopuolisesta seksistä.

Suhteen osapuolet ovat samanlaisia

Kumppanin haussa ihmiset yleensä pyrkivät samankaltaisuuteen esimerkiksi koulutustason, tulojen, ulkonäön, uskonnon, mielenkiinnon kohteiden ja asenteiden suhteen. Tällaiset yhtäläisyydet edesauttavat onnellisen ja uskollisen parisuhteen ylläpitoa.

Kun pariskunnan molemmilla osapuolilla on korkeakoulututkinto, on tällaisilla pariskunnilla havaittu olevan erityisen vähän uskottomuutta1.

Jos haluat löytää uskollisen kumppanin persoonallisuustestimme ja matchmaking -menetelmämme avulla, kokeile Eliittikumppania tästä.

Lähteet

1 https://www.psychologytoday.com/blog/it-s-man-s-and-woman-s-world/201603/why-people-cheat

Forget Why Men and Women Cheat, Here’s Why they DON’T Cheat

Tietoa kirjoittajasta: EliittiKumppanin verkkotoimitus

EliittiKumppanin verkkotoimituksen tiimi kirjoittaa ajankohtaisia artikkeleita nettideittailusta, sinkkuelämästä ja parisuhteista.

Katso lisää artikkeleita EliittiKumppanin verkkotoimitus