Yksiavioisuus kannattaa – 7 syytä suosia monogamiaa

Yksiavioisuus

”Nykyään kaikki pettää” saattaisi kyynisempi todeta. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa suurimman osan kohdalla. Listasimme 7 syytä miksi yksiavioisuus, eli monogamia kannattaa!

Tänä päivänä houkutukset pettämiselle ovat monelle suuret. Internetin kautta on jatkuvasti mahdollisuus olla yhteydessä eri ihmisiin ja tietyistä deittisovelluksista voi parilla ”pyyhkäisyllä” aloittaa flirttailu muiden ihmisten kanssa.

Mutta tämä ei tarkoita, että kaikkien pitäisi heittäytyä jatkuvasti yhden illan juttuihin tai vaihtaa seurustelukumppania kuin sukkia. Usein pettämiseen ryhdytään hetken huumassa tai parisuhteesta lähdetään lätkimään varsin pienistä syistä.

Listasimme Huffington Postin artikkelin avulla 7 syytä miksi yksiavioisuus, eli monogamia edelleen kannattaa. Ruoho saattaa vaikuttaa vihreämmältä aidan toisella puolen, mutta ei se sitä yleensä alkuhuuman jälkeen enää ole.

1. Seksi paranee ajan myötä

Yksiavioisuus ei tarkoita sitä, että hankkiudutaan naimisiin ennen kuin kroppa niin sanotusti kulahtaa. Ikä tuo mukanaan varmuutta ja tutustut paremmin omaan kehoosi. Nuoruuden epävarmuus omasta kropasta unohtuu ja tulet kumppanisi kanssa yhä paremmaksi myös makuuhuoneen puolella.

Itse asiassa, taannoin tekemämme tutkimuksen mukaan yli 60-vuotiaista sinkuista 72 % mielestä seksi paranee iän myötä.

2. Lusikka-asento löytyy luontevasti

Kiireinen arki vaatii tasapainoksi mukavaa yhteiseloa. Vuosien yhdessäolon jälkeen vartalonne hakeutuvat yhteen tetris-palikkamaisella tarkkuudella.

3. Ei pelkoa sukupuolitaudeista

Kun on paljon yhden yön suhteita, voi se olla jännittävää ja koukuttavaa. Mielessä saattaa kuitenkin koko ajan olla huoli sukupuolitaudeista. Asiaan liittyy usein häpeää ja testeihin ei välttämättä ”uskalleta” edes mennä. Uskollisessa parisuhteessa ollessa et joudu huolehtimaan tällaisista asioista.

4. Kauneuden- ja komeudenhoitovaatimukset helpottavat

Nyt emme kehota aivan heittäytymään huolettomaksi parisuhteessa. Vaikka on vakaassa parisuhteessa, on ihan kunnioittavaa kumppania kohtaan pitää huolta hygieniasta ja muutenkin pysyä huoliteltuna. Mutta! Parisuhteessa voit ottaa rennommin. Ei tarvitse jatkuvasti vetää ykkösiä ylle niin kuin sinkkuna.

5. Polygamia, eli avoin suhde harvoin toimii

Monogamia vastaan polygamia, eli moniavioisuus. Oletko kuullut joskus pariskunnasta, jonka kohdalla tällainen avoin suhde olisi toiminut? Onhan niitäkin, mutta harvinaista se on. Harva pystyy ylläpitämään parisuhdetta, jossa tietää kumppanin välillä käyvän vieraissa. Jos sinulta puuttuu se mustasukkaisuusgeeni, niin ehkä tämä on mahdollista, mutta yksiavioisuus on yleisimmin se avain onneen!

6. Pettäminen on addiktoivaa

Pettäminen harvoin jää yhteen kertaan. Kun on kerran ”selvinnyt” pettämisestä, eikä ole jäänyt kiinni, on vaikeaa olla tekemättä sitä uudestaan. Mitä enemmän pettää, sitä vähemmän kunnioitat kumppaniasi ja mahdollista avioliittoanne. Alat ajan myötä suhtautumaan kyynisesti kaikkiin ihmissuhteisiin.

7. Yksiavioisuus luo hyvää karmaa

Kun on luotettava kumppani puolisolleen, olet yksi ihminen vähemmän, jonka kanssa joku muu parisuhteessa oleva voi pettää. Olemalla yksiavioinen teet itsellesi, kumppanillesi ja maailmalle palveluksen!

Lue myös: 5 vinkkiä onnelliseen avioliittoon

Lähteet

http://www.huffingtonpost.com/em-and-lo/reasons-for-being-monogamous_b_9132570.html

arivuole

Tietoa kirjoittajasta: arivuole

Ari vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita arivuole