Romanttinen illallinen kahdelle

Romanttinen illallinen

Olitko ajatellut valmistaa romanttisen illallisen uudelle deitillesi, mutta kokkaamisen suhteen sinulla on peukalo keskellä kämmentä? Ei syytä huoleen: romanttinenkin ruoka voi olla yksinkertaista.

Pimenevien syysiltojen kunniaksi haastattelimme huippusuositun ruokasivusto Hellapoliisin Kati Jaakosta, hellapoliisia itseään.1 Tuoreen aviopuolisonsa netin deittipalvelusta löytänyt Kati jakoi kanssamme herkullisimmat ja viettelevimmät reseptinsä, sekä hyödyllisimmät vinkkinsä juuri sen sinulle tarkoitetun kumppanin hurmaamiseen.

Ensimmäinen yhteinen illallinen on mieleenpainuva tapahtuma. Näitä ohjeita seuraamalla teet seuralaiseesi pysyvän positiivisen vaikutuksen.

Lue myös: 6 merkkiä – onko hän kiinnostunut?

Tavallisesta arkiruoastakin voi syntyä romanttinen illallinen

”Jokaisella on oma käsityksensä romanttisesta illallisesta”, Kati toteaa heti alkuun. ”Arjen kiireessä arkinenkin ruoka voi olla romanttinen, kun sillä on halunnut ilahduttaa itselle tärkeää ihmistä yllätyksenä.” Ruoan valmistaminen rakkaalle ihmiselle on siis merkki välittämisestä.

Katin mukaan kokeilunhaku ja rohkeus keittiössä on kuitenkin pelkästään positiivista parisuhteelle. Pieni yllätys ruoassa tai jälkiruoan muodossa voi johtaa mihin tahansa.

”Vain kokeilemalla uusia asioita voit yllättää sekä itsesi että seuralaisesi.”

Romanttisen illallisen ruokalista

Aistikas tarjottava ensimmäiselle yhteiselle illallliselle on pikkusuolainen. Sen seuraksi on helppo valmistaa raikas salaatti muutamasta laadukkaasta aineksesta.

Parmankinkku-pestopatonki
10-12 annosta

• 1 patonki
• 3-4 rkl punaista pestokastiketta
• 10-12 viipaletta parmankinkkua
• 10-12 sormen kokoista suikaletta cantaloupe -melonia tai hunajamelonia
• Rucolaa

Romanttinen illallinen parmankinkku- pestopatongilla© Hellapoliisi.fi/ Jami Jaakonen

Leikkaa patonki haluamasi kokoisiksi paloiksi. Sivele viipaleiden pinta punaisella pestokastikkeella. Kiedo parmankinkkuviipaleiden sisään melonia ja nosta käärö patonkipalan päälle. Lopuksi koristele viipaleet makusi mukaan rucolalla.

Romanttisen illallisen jälkiruoaksi kannattaa tarjoitta ruusupannacottaa

© Hellapoliisi.fi/ Jami Jaakonen

Ruusupannacotta
6 annosta

• 6 dl laktoositonta tai vähälaktoosista kuohukermaa
• 1 dl hyytelösokeri Multia
• 1 tl vaniljasokeria
• 2 rkl ruusuvettä tai maun mukaan

Mittaa kerma ja hyytelösokeri Multi kasariin ja kuumenna kiehumispisteeseen.
Lisää vaniljasokeri ja ruusuvesi. Anna kiehua noin puoli minuuttia. Ruusuveden maku voimistuu hieman seistessään, maista siis seosta maustamisen välillä. Jaa seos annosvuokiin ja anna hyytyä muutama tunti tai yli yön. Koristele vadelmilla tai mansikoilla.

Neljä vinkkiä romanttiseen illalliseen:

♦ Varmista, että käytössäsi on hyvät perusvälineet. Silloin et voi epäonnistua!

♦ On hyvä tietää mistä kumppani pitää, jotta ruokapöydässä ei tule ikäviä yllätyksiä. Jos tuttavuus on uusi, valitse esimerkiksi laktoosittomia tuotteita.

♦ Vältä kalaa ja paistettavia liharuokia ensimmäisillä treffeillä. Hajut tarttuvat käsiin, hiuksiin ja vaatteisiin.

♦ Kevyt, muutamasta laadukkaasta raaka-aineesta valmistettu ruokalaji on hyvä tapa selvitä ruoanlaitosta. Valmista tarjottava valmiiksi tai jätä pientä puuhaa, jonka voitte yhdessä tehdä aterian eteen.

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä osoitteeseen [email protected]

Lähteet

1Hellapoliisi Oy, Kati Jaakonen: 37-vuotias neljän tytön äiti ja Hellapoliisi –ruokasivuston ylläpitäjä. Deittipalvelusta tuoreen aviomiehensä löytänyt sosiaalinen yrittäjä ja perheenäiti. Yksi ensimmäisistä suomalaisista ruokabloggaajista, ammatiltaan kokki jo 18 vuoden ajan. Artikkeli perustuu sähköpostihaastatteluun Kati Jaakosen kanssa.

Tietoa kirjoittajasta: Sanna

Sanna vastaa ELIITTIKUMPPANIn toimituksesta.

Katso lisää artikkeleita Sanna