Kuinka päästä yli eksästä? 10 vinkkiä erosta ylipääsemiseen

Kuinka päästä yli eksästä

Eihän haavoja paranneta yhden artikkelin avulla, mutta tässä koostamamme vinkit kun pohdit miten päästä yli eksästä – joko miehestä tai naisesta.

Tulitko jätetyksi tai parisuhteesi päättyi muista syistä kivuliaaseen eroon? Tällainen elämänmuutos on ymmärrettävästi kova paikka. Tässä siis ensihoitovinkkejämme sydänsurujen taltuttamiseen ja lopulta erosta selviämiseen:

1. Itke ja päästä tunteet pihalle!

Itke, jos itkettää, hakkaa nyrkkeilysäkkiä, jos hakatuttaa. On täysin normaalia olla tunteellinen asiasta.

2. Katkaise tai minimoi kontakti eksään

Jos pohdit miten päästä yli miehestä tai naisesta, kannattaa kontakti katkaista häneen kokonaan. Mikäli suhteeseenne liittyy lapsia tai teillä on muita käytännön asioita, jotka vaativat yhteydenpitoa, ovat ne kuitenkin ”hyväksyttäviä” syitä olla yhteydessä ex-kumppaniin.
Ei kannata myöskään seurata hänen tekemisiään Facebookissa tai muualla sosiaalisessa mediassa.

3. Vietä aikaa ystävien kanssa

Älä jää sydänsurujesi kanssa yksin asuntoosi. Vietä aikaa hyvien ystävien kanssa, joiden seurassa voit avautua erosta sekä saat jotain aivan muutakin ajateltavaa.

4. Hankkiudu eroon eksän tavaroista

Onko ero vielä niin tuore, että tyynyliinassa on naisen hajuveden haju tai pyöriikö miehen yöpaita vielä asunnossasi? Onko jääkaapissasi sitä hänen suosikkikastikettaan, jota et itse edes käytä? Hankkiudu eroon asioista, jotka muistuttavat sinua eksästäsi. Kun viet nämä tavarat ihan fyysisesti pois asunnostasi, kerrot alitajuisesti itsellesi, että juttu on nyt ohi! Tämä auttaa eksästä yli pääsemisessä.

5. Kirjoita päiväkirjaa

Päiväkirjan kirjoittaminen toimii monelle hyvänä terapiana eron jälkeen. Kokeile vaikka. Laita ylös tunteitasi ja ajatuksiasi. Muusikothan tekevät parhaat biisinsä yleensä sydänsuruissaan ja purkaen tunteitaan paperille. Sinä voit tehdä samaa – se voi saada ajatuksiasi selkeämmäksi.

6. Lopeta jossittelu

Älä kiusaa itseäsi miettimällä mitä olisit voinut tehdä toisin tai analysoimalla eroa liikaa. Älä syyllistä itseäsi. Hyväksy, että ero on tapahtunut ja se on lopullista. Et voi enää asiaan vaikuttaa.

7. Pidä itsesi aktiivisena

Vaikka kuinka on huono fiilis, laita lenkkivaatteet päälle ja lähde juoksemaan vaikka sitten samalla itkua vääntäen. Tai harrasta jotain muuta fyysistä aktiviteettia. Tutkimuksetkin tukevat tätä vinkkiä: liikunta saa mielihyvähormonit aktivoitumaan.

8. Hyödynnä vapautesi

Nyt kaivetaan tilanteesta jotain positiivista. Ehkä nyt sinulla on paremmat mahdollisuudet lähteä ystävien kanssa bileristeilylle tai keskittyä omiin harrastuksiisi. Nyt sinulla on mahdollisuus keskittyä itseesi. Lähde eron jälkeen vaikka reissuun, mikäli olet sellaisesta haaveillut!

9. Anna itsellesi aikaa

Vaikka voit tehdä erilaisia kikkoja eksästä yli pääsemiseen, muista myös, että eksästä ja erosta yli pääseminen vaatii aikaa. Aika tunnetusti parantaa haavat. Ajan myötä voit myös katsoa niitä päiväkirjamerkintöjäsi ja todeta, että tulipahan tuostakin selvittyä!

10. Pysyttele sinkkuna

Nyt kun ero on vielä tuore ja sydämeesi sattuu, ei kannata aivan suinpäin hankkiutua laastarisuhteeseen. Tällainen vain omia sydänsuruja paikkaamaan hankittu suhde harvoin saa aikaa mitään hyvää. Keskity itseesi ja ympäröi itsesi rakastavilla ihmisillä ja anna toipumiselle aikaa.

PS. Tämän testin avulla tiedät, kun olet valmis uuteen parisuhteeseen.

Tietoa kirjoittajasta: EliittiKumppanin verkkotoimitus

EliittiKumppanin verkkotoimituksen tiimi kirjoittaa ajankohtaisia artikkeleita nettideittailusta, sinkkuelämästä ja parisuhteista.

Katso lisää artikkeleita EliittiKumppanin verkkotoimitus