Kirjoittanut: Ari
6931

Seksikkäimmät ammatit – onko konttorirotta uusi palomies?

Seksikkäin ammatti
Teimme täällä Eliittikumppanissa tutkimuksen sinkkujäsentemme ominaisuuksista perustuen heidän ammattiinsa. Selvitimme mistä ammateista löytyvät seksikkäimmät, uskollisimmat ja lapsitoiveikkaimmat sinkut.

Tyypillisesti seksikkäimpien ammattien listojen kärjessä ovat keikkuneet ne klassiset ammatit: palomies, poliisi, sihteeri ja lentoemäntä, eikö totta?

Mikäli kysytään esimerkiksi meidän sinkkujäseniltämme itseltään mitä mieltä nämä ovat seksikkyydestään, näistä stereotyyppisistä ammateista pintansa pitävät ainoastaan lentoemännät!

Jokainen Eliittikumppaniin liittyvä jäsen täyttää persoonallisuustestin. Siinä kysytään lähinnä omaan persoonaan liittyviä kysymyksiä, mutta myös arviointia omista ulkoisista avuista - muun muassa sitä, kuinka seksikkäitä he kokevat olevansa.

Tässä tulevat ”uudet” seksikkäimmät ammatit, perustuen sinkkujen itsearviointiin:

Miesten seksikkäimmät ammatit

1. Johtaja (myynti & markkinointi)
2. Markkinointipäällikkö
3. Toimitusjohtaja
4. Sijoittaja
5. Lakimies
...
14. Poliisi
18. Palomies

Eli varsinkin markkinointialan ammattilaiset tuntevat olonsa seksikkääksi. Onko tässä siis vedettävissä jotain johtopäätöksiä, että tulevaisuuden mieskalenterit tehdäänkin markkinointialan miehistä, eikä palomiehistä?

Myös IT-alan ammattilaiset kokevat olevansa huomattavasti keskivertoa seksikkäämpiä. Kuka olisi uskonut vielä joitain vuosia sitten, ennen tätä trendikästä startup-yrityskulttuuria, että niin sanotut nörtit olisivat seksikkäitä? Täytyy kai todeta, että ajat muuttuvat.

 

Naisten seksikkäimmät ammatit

1. Konsultti
2. Lentoemäntä
3. Opiskelija (kauppatiede)
4. Yksityisyrittäjä
5. Markkinointipäällikkö
...
60. Sairaanhoitaja
84. Sihteeri

Naisten puolella sentään lentoemäntä on edelleen siellä kärjessä. Muita stereotyyppisesti seksikkäinä pidettyjä ammatteja, eli sihteerejä ja sairaanhoitajia ei kärkisijoilla näy.

Lue myös: 10 syytä seurustella sairaanhoitajan kanssa

Opiskelijoita (jos se nyt sallitaan mainittavaksi ammattina tässä yhteydessä) edustavat kauppatieteiden opiskelijat. Kari Peitsamon vanha biisi ”Kauppaopiston naiset” tukee siis teoriaa hyvännäköisistä kaupan alan naisista.

Kun haetaan pidempää parisuhdetta, nousee tietenkin hieman syvällisemmät ominaisuudet esiin. Jos haluat välttää niitä sitoutumiskammoisimpia sinkkuja, niin katsele seuraavien ammattien edustajien perään:

Lapsitoiveikkaimmat sinkut

Mikäli tavoitteenasi on vakaan parisuhteen lisäksi perheenperustaminen haaveissa, kannattaa katsella seuraavien ammattikuntien suuntaan. He haluavat saada lapsia eniten:

Miehet:

1. Rakennusmestari
2. Lehtori
3. Virkamies
4. Putkiasentaja
5. Rakennusalan yrittäjä
 

Lue myös: 10 syytä seurustella insinöörin kanssa

Naiset:

1. Perushoitaja
2. Yrittäjä (asiantuntijapalvelut)
3. Erikoissairaanhoitaja
4. Toimistovirkailija
5. Terveydenhuoltoalan työntekijä
 

Ja kun erilaisten arvioiden mukaan lähes puolissa parisuhteissa koetaan pettämistä, on monille uskollisuus erittäin tärkeä kriteeri kumppanille. Uskollisimmat löytyvät näistä ammateista:

Uskollisimmat sinkut

Miehet:

1. Puutarhuri
2. Yrittäjä, TJ
3. IT-konsultti
4. Toimittaja
5. Kehityspäällikkö
 

Miten näitä pitäisi tulkita? Puutarhuri tuli tutkimusryhmällemme hieman yllätyksenä. Yrittäjän elämä lienee sen verran kiireistä ja stressaavaa, että vastapainoksi he arvostavat kestävää ja luotettavaa parisuhdetta. Toimittajien ammattiin kuuluu joskus paljastusten tekeminen, joten ovatko he tästä johtuen myös siviilielämässä varsin tunnollisesti käyttäytyviä kansalaisia?

Naiset:

1. Opettaja
2. Lehtori
3. Erityisluokanopettaja
4. Myyntiedustaja
5. Erikoissairaanhoitaja
 

Opetusalan ammattilaiset ovat sitä luotettavinta väkeä naisten keskuudessa. Hoitoalan ammattilaiset ovat niin ikään uskollisia!

Yhteenveto

Nyt siis tiedät minkä alan ihmisiä kannattaa pitää silmällä parisuhdemarkkinoilla. Tiesitkö muuten, että pariskunnat, joilla on samanlainen koulutustaso, solmivat kestävämpiä parisuhteita? Näin osaavat jopa tutkimuksetkin1 kertoa.

Mikäli olet jopa samalla työpaikalla jonkun ihastuksesi kanssa, katso seuraavaksi täältä vinkkejä työpaikkaromanssiin!